Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 jeg har en kamerat som skal selge et serveringssted. Det er lite, og han håper på å få minst 350.000 for det. Men; Oslo bedriftsmegling tar 40.000 i fast pris, og 60.000 i bonus uansett salgssum - og det er litt mye. Han kan fint kontakte en advokat for det formelle, kontrakter mm - det koster også, men ikke 100.000... Men i praksis - holder det å annonsere i Aftenposten f.eks? Finnes det noe form for nettverk man kan formidle dette til på egen hånd? Fungerer det på samme måte som med bolig f.eks? Vet du om andre bedriftsmeglere som er billigere? 0 Siter
Gjest werwe Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 En slik liten fillebedrift kan man selge på finn.no, eller Aftenposten. Hva tilsier at den er verdt 350.000,-? 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 En slik liten fillebedrift kan man selge på finn.no, eller Aftenposten. Hva tilsier at den er verdt 350.000,-? Øh, en slik fillebedrift? Lokalene, inventaret, og kundene du får på kjøpet tilsier at den er verdt det. Megeleren anslo 350', selgeren hadde egentlig håpet på 450'. Kan du ikke heller svare seriøst på det jeg spør om? 0 Siter
Prozak Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 I aftenposten har man jo egne rubrikker for "næring til salgs" e.l. Jeg så også bartenderskolen jeg gikk på for en del år siden til salgs på finn.no her for litt siden. Her snakker vi jo om en liten bedrift, så jeg tror ikke det er formålsmessig å annonsere i noen større grad enn dette i første omgang. "........................................." 0 Siter
Gjest werwe Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Øh, en slik fillebedrift? Lokalene, inventaret, og kundene du får på kjøpet tilsier at den er verdt det. Megeleren anslo 350', selgeren hadde egentlig håpet på 450'. Kan du ikke heller svare seriøst på det jeg spør om? Hvis man ikke kan tjene penger på hverken lokaler, inventar eller kunder, så er ikke virksomheten verdt noe mer enn konkursbo-pris på inventaret. Poenget mitt var for øvrig at man ikke kan betale store provisjoner/honorar for å selge noe som er såpas lite verdt. 0 Siter
Prozak Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Hvis man ikke kan tjene penger på hverken lokaler, inventar eller kunder, så er ikke virksomheten verdt noe mer enn konkursbo-pris på inventaret. Poenget mitt var for øvrig at man ikke kan betale store provisjoner/honorar for å selge noe som er såpas lite verdt. Hvordan konkluderer du at det ikke er noe å tjene på det? Mange serveringssteder blir solgt, uten at de betyr at de ikke er drivekraftige. "............................................" 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Hvis man ikke kan tjene penger på hverken lokaler, inventar eller kunder, så er ikke virksomheten verdt noe mer enn konkursbo-pris på inventaret. Poenget mitt var for øvrig at man ikke kan betale store provisjoner/honorar for å selge noe som er såpas lite verdt. Det er da ingen som har sagt noe om at de ikke tjener penger? Årsaken til salget er egentlig irrelevant, men i dette tilfellet skyldes det at eieren vil over i en annen bransje, og han klarer ikke kombinere det med driften av to serveringssteder samtidig. I tillegg er han litt lei av å være selvstendig næringsdrivende med alt det innebærer - så han vil gjerne bli lønnsmottaker igjen. Salget har ingenting med stedet å gjøre, det er helt personlige årsaker. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 I aftenposten har man jo egne rubrikker for "næring til salgs" e.l. Jeg så også bartenderskolen jeg gikk på for en del år siden til salgs på finn.no her for litt siden. Her snakker vi jo om en liten bedrift, så jeg tror ikke det er formålsmessig å annonsere i noen større grad enn dette i første omgang. "........................................." Ok, takk Da formidler jeg det videre, at det faktisk er seriøst å annonsere der. 0 Siter
Gjest werwe Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Hvordan konkluderer du at det ikke er noe å tjene på det? Mange serveringssteder blir solgt, uten at de betyr at de ikke er drivekraftige. "............................................" Jada, men hvis man tjener penger på en virksomhet, så selger man ikke for 350.000,-. 0 Siter
Gjest trond-h Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Bruk advokat til hjelp for å sette opp avtaleutkast. Finn aktuelle kjøperer gjennom annonsering, f.eks. Aftenposten. Verdifastsettelse er i stor grad avhengig av forventet inntjening. Ha klar ferske regnskaper. Bekreftelse på innbetaling av mva, og hva som eventuellt finnes av utestående skattekrav, gjeldskrav, utestående fordringer, oversikt over selskapets eiendeler, bekreftelse på betalt forsikringer, navn på regnskapsfører og eventuelt revisor og hvilken bank dere har brukt. For et serveringssted vurderer også en kjøper hvordan betjeningen behandler kundene. En kjøper må derfor vite hvem av betjeningen som vil fortsette å jobbe der nå han overtar. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Bruk advokat til hjelp for å sette opp avtaleutkast. Finn aktuelle kjøperer gjennom annonsering, f.eks. Aftenposten. Verdifastsettelse er i stor grad avhengig av forventet inntjening. Ha klar ferske regnskaper. Bekreftelse på innbetaling av mva, og hva som eventuellt finnes av utestående skattekrav, gjeldskrav, utestående fordringer, oversikt over selskapets eiendeler, bekreftelse på betalt forsikringer, navn på regnskapsfører og eventuelt revisor og hvilken bank dere har brukt. For et serveringssted vurderer også en kjøper hvordan betjeningen behandler kundene. En kjøper må derfor vite hvem av betjeningen som vil fortsette å jobbe der nå han overtar. Kjempeflott, tusen takk for svar! 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Jada, men hvis man tjener penger på en virksomhet, så selger man ikke for 350.000,-. Jo, om det er et bittelite sted - så gjør man det. 0 Siter
gripp Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Jo, om det er et bittelite sted - så gjør man det. Prisen på bedrifter er avhengig av nåverdien av fremtidige overskudd pluss eventuell kontantbeholdning/gjeld. Om stedet er lite eller stort spiller ingen rolle. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Prisen på bedrifter er avhengig av nåverdien av fremtidige overskudd pluss eventuell kontantbeholdning/gjeld. Om stedet er lite eller stort spiller ingen rolle. Det er ikke noe gjeld der, og det er ikke bare kjøp av sted sånn sett. Det inngår som en del av et Obos-senter. Dermed eier man ikke lokalene, man leier av Obos. Det man i prinsipp kjøper er dermed leiekontrakten, utstyret og kundene. Det følger verken eiendom eller lokaler med på kjøpet, de eier Obos allerede. Husleien er omsetningsbasert, og dermed relativt høy ifht størrelsen på lokalet. Åpningstider mm er regulert og bestemt av andre - dermed er det lite slingringsmonn, og man kan ikke kreve hva man vil av kjøper. 0 Siter
gripp Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Det er ikke noe gjeld der, og det er ikke bare kjøp av sted sånn sett. Det inngår som en del av et Obos-senter. Dermed eier man ikke lokalene, man leier av Obos. Det man i prinsipp kjøper er dermed leiekontrakten, utstyret og kundene. Det følger verken eiendom eller lokaler med på kjøpet, de eier Obos allerede. Husleien er omsetningsbasert, og dermed relativt høy ifht størrelsen på lokalet. Åpningstider mm er regulert og bestemt av andre - dermed er det lite slingringsmonn, og man kan ikke kreve hva man vil av kjøper. Uansett er verdien av en bedrift avhengig av fremtidige overskudd. For å kunne si noe om disse, har man f.eks. historiske tall å støtte seg til. En grundig gjennomgang av tidligere års regnskaper er derfor helt nødvendig for å kunne si noe om verdien. I tillegg kommer selvsagt elementer som f.eks. at bedriften har vært dårlig drevet og dermed har potensiale utover det som fremgår av regnskapene. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Uansett er verdien av en bedrift avhengig av fremtidige overskudd. For å kunne si noe om disse, har man f.eks. historiske tall å støtte seg til. En grundig gjennomgang av tidligere års regnskaper er derfor helt nødvendig for å kunne si noe om verdien. I tillegg kommer selvsagt elementer som f.eks. at bedriften har vært dårlig drevet og dermed har potensiale utover det som fremgår av regnskapene. Det er klart 0 Siter
Gjest werwe Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Uansett er verdien av en bedrift avhengig av fremtidige overskudd. For å kunne si noe om disse, har man f.eks. historiske tall å støtte seg til. En grundig gjennomgang av tidligere års regnskaper er derfor helt nødvendig for å kunne si noe om verdien. I tillegg kommer selvsagt elementer som f.eks. at bedriften har vært dårlig drevet og dermed har potensiale utover det som fremgår av regnskapene. Nettopp! En bedrifts verdi øker hvis de historiske regnskaptallene er bra. Men en som har ideer, og som tror han kan drive bedre enn forrige eier, kan gjøre et godt kjøp hvis regnskapet er dårlig. 0 Siter
Gjest werwe Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Det er ikke noe gjeld der, og det er ikke bare kjøp av sted sånn sett. Det inngår som en del av et Obos-senter. Dermed eier man ikke lokalene, man leier av Obos. Det man i prinsipp kjøper er dermed leiekontrakten, utstyret og kundene. Det følger verken eiendom eller lokaler med på kjøpet, de eier Obos allerede. Husleien er omsetningsbasert, og dermed relativt høy ifht størrelsen på lokalet. Åpningstider mm er regulert og bestemt av andre - dermed er det lite slingringsmonn, og man kan ikke kreve hva man vil av kjøper. Et lite sted, og OBOS eier lokalene? Er ikke OBOS i Oslo da? 0 Siter
Prozak Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Det er ikke noe gjeld der, og det er ikke bare kjøp av sted sånn sett. Det inngår som en del av et Obos-senter. Dermed eier man ikke lokalene, man leier av Obos. Det man i prinsipp kjøper er dermed leiekontrakten, utstyret og kundene. Det følger verken eiendom eller lokaler med på kjøpet, de eier Obos allerede. Husleien er omsetningsbasert, og dermed relativt høy ifht størrelsen på lokalet. Åpningstider mm er regulert og bestemt av andre - dermed er det lite slingringsmonn, og man kan ikke kreve hva man vil av kjøper. Pass deg nå. Det er klart at grip(p) og werwe vet mer om akkurat dette tilfellet enn du, som kjenner det personlig, gjør. Bare gi opp å diskutere :-) "............................................" 0 Siter
keinstein Skrevet 8. juni 2006 Skrevet 8. juni 2006 Bruk advokat til hjelp for å sette opp avtaleutkast. Finn aktuelle kjøperer gjennom annonsering, f.eks. Aftenposten. Verdifastsettelse er i stor grad avhengig av forventet inntjening. Ha klar ferske regnskaper. Bekreftelse på innbetaling av mva, og hva som eventuellt finnes av utestående skattekrav, gjeldskrav, utestående fordringer, oversikt over selskapets eiendeler, bekreftelse på betalt forsikringer, navn på regnskapsfører og eventuelt revisor og hvilken bank dere har brukt. For et serveringssted vurderer også en kjøper hvordan betjeningen behandler kundene. En kjøper må derfor vite hvem av betjeningen som vil fortsette å jobbe der nå han overtar. Øitt på siden: Forrige gang jeg var borti dette, var det et visst innslag av svarte inntekter. Det var ikke så lett å dokumentere, og selger angret "litt" på at han ikke hadde bokført det. Det gikk hardt ut over prisen. Svart er ikke bare moro. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.