Gjest Shira12 Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Jeg har en knoke, eller bein, eller hva heter det egentlig? Det er av spekeskinke, er for tørt og salt til og spise, men jeg kan vel lage betasuppe eller laupskaus av den? Hvor lenge skal den ligge i vann før jeg bruker den? Jeg har også en kjøttknoke, skal den vannes ut? Og så koker jeg begge knokene sammen i noen timer, ikke sant? He he, dere merker vel hvor flink jeg er på slike ting ;-) 0 Siter
EllaJo Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Om jeg ikke tar helt feil så bruker moren min å koke salt spekeskinke i vann 2-3 timer sammen med annet kjøtt (ikke saltet). Så putter hun oppi grønnsaker o.l og bruker det til lapskaus. Kjempegodt 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Om jeg ikke tar helt feil så bruker moren min å koke salt spekeskinke i vann 2-3 timer sammen med annet kjøtt (ikke saltet). Så putter hun oppi grønnsaker o.l og bruker det til lapskaus. Kjempegodt Så jeg skal ikke vanne det ut først? Mamma bruker også spekeknoke, og det er å godt. Så nå skal jeg prøve også ) 0 Siter
EllaJo Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Så jeg skal ikke vanne det ut først? Mamma bruker også spekeknoke, og det er å godt. Så nå skal jeg prøve også ) jeg mener hun ikke gjør det. Du kjenner så klart at kjøttet er litt salt når du spiser det, men det er bare godt. Åh, nå fikk jeg lyst på lapskaus til middag :-) 0 Siter
mil1365380270 Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Så jeg skal ikke vanne det ut først? Mamma bruker også spekeknoke, og det er å godt. Så nå skal jeg prøve også ) Bedre å vanne ut for mye enn for lite. Du kan alltids salte etterpå. Jeg har latt være å vanne ut en gang - aldri mer! ;-) Men det var saltknoke, ikke spekeskinke. Hvor mange timer avhenger så klart av hvor salt kjøttet er, umulig å si uten å ha smakt på det. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 Bedre å vanne ut for mye enn for lite. Du kan alltids salte etterpå. Jeg har latt være å vanne ut en gang - aldri mer! ;-) Men det var saltknoke, ikke spekeskinke. Hvor mange timer avhenger så klart av hvor salt kjøttet er, umulig å si uten å ha smakt på det. Jeg har hatt det i vann i ett par timer, men kan jo ta en liten smakebit på det. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 16. august 2006 Skrevet 16. august 2006 jeg mener hun ikke gjør det. Du kjenner så klart at kjøttet er litt salt når du spiser det, men det er bare godt. Åh, nå fikk jeg lyst på lapskaus til middag :-) Salt er godt det, men ikke for mye. ) Tror jeg lager betasuppe, og så fryser jeg en god del, som kan bli laupskaus senere. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.