gamlefar Skrevet 22. august 2006 Del Skrevet 22. august 2006 Jeg har lest det interessante nyhetsbrevet om selolje og omega 3. I en årrekke har jeg vært regelmessig bruker av o-3, uten å vite mer HVORFOR det er så effektivt. Som jeg ser det nå må det ha med at det blir litt bedre balanse mellom o3 og o-6 inntaket. Det ideelle må da være å finne ut HVA det er vi tilfører daglig som har høye o-6-verdier, og som vi lett kan kutte ned på for å få enda bedre balanse. Har du noen oversikt over hvilke matvarer som er fike på o-6 og som vi bør være ekstra bevisste på mengden av? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 22. august 2006 Del Skrevet 22. august 2006 Soyamargarin, vegetabilske oljer. Fett fra fjærfe, svin og okse er det som inneholder mest omega 6. Kutt ned på fett fra margarin og kjøtt og øk mengden fett fra fet fisk og vegetabilsk olje så er det viktigste gjort 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1883839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gamlefar Skrevet 22. august 2006 Forfatter Del Skrevet 22. august 2006 Soyamargarin, vegetabilske oljer. Fett fra fjærfe, svin og okse er det som inneholder mest omega 6. Kutt ned på fett fra margarin og kjøtt og øk mengden fett fra fet fisk og vegetabilsk olje så er det viktigste gjort Jeg leser svaret som at det er ulikt innhold omega6 i de ulike vegetabilske oljer? Vi bruker utelukkende rapsolje. Er den "godkjent" som fri for omega 6 eller ihvertfall lavt nivå? Hva med olivenolje og soyaolje? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1884464 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest jeg ville ikke brukt den til steking Skrevet 22. august 2006 Del Skrevet 22. august 2006 Jeg leser svaret som at det er ulikt innhold omega6 i de ulike vegetabilske oljer? Vi bruker utelukkende rapsolje. Er den "godkjent" som fri for omega 6 eller ihvertfall lavt nivå? Hva med olivenolje og soyaolje? rapsolje er kreftfremkallende,når den varmes til høye temperaturer.(v steking,f eks). men den er sunn å bruke kald,i salater etc. kanskje noen har en oversikt over disse oljene;hva som er sunnest,best egnet til steking osv.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1884473 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege Skrevet 25. august 2006 Del Skrevet 25. august 2006 Forholdet mellom omega 3 og omega 6 i steinalderen var 1:1 eller 1:2, i dagens Japan er det ca 1:4 og i Norge ca 1:10. Vilt og viltvoksende planter inneholder mere omega 3 enn husdyr og moderne landbruksprodukter og er noe av forklaringen. Vi spiser også stadig mindre fisk. Hovedkilden til omega 6 i kosten er likevel planteoljer (mais, soya etc) og margariner. En god planteolje til erstatning er rapsolje som inneholder mer vegatibilsk omega 3 og i stedet for margarin kan du bruke Bremyk (70% smør og 30 % raps). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1887956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.