Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har lest det interessante nyhetsbrevet om selolje og omega 3. I en årrekke har jeg vært regelmessig bruker av o-3, uten å vite mer HVORFOR det er så effektivt. Som jeg ser det nå må det ha med at det blir litt bedre balanse mellom o3 og o-6 inntaket. Det ideelle må da være å finne ut HVA det er vi tilfører daglig som har høye o-6-verdier, og som vi lett kan kutte ned på for å få enda bedre balanse. Har du noen oversikt over hvilke matvarer som er fike på o-6 og som vi bør være ekstra bevisste på mengden av?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Soyamargarin, vegetabilske oljer.

Fett fra fjærfe, svin og okse er det som inneholder mest omega 6.

Kutt ned på fett fra margarin og kjøtt og øk mengden fett fra fet fisk og vegetabilsk olje så er det viktigste gjort :)

Jeg leser svaret som at det er ulikt innhold omega6 i de ulike vegetabilske oljer? Vi bruker utelukkende rapsolje. Er den "godkjent" som fri for omega 6 eller ihvertfall lavt nivå? Hva med olivenolje og soyaolje?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1884464
Del på andre sider

Gjest jeg ville ikke brukt den til steking

Jeg leser svaret som at det er ulikt innhold omega6 i de ulike vegetabilske oljer? Vi bruker utelukkende rapsolje. Er den "godkjent" som fri for omega 6 eller ihvertfall lavt nivå? Hva med olivenolje og soyaolje?

rapsolje er kreftfremkallende,når den varmes til høye temperaturer.(v steking,f eks).

men den er sunn å bruke kald,i salater etc.

kanskje noen har en oversikt over disse oljene;hva som er sunnest,best egnet til steking osv..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1884473
Del på andre sider

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

Forholdet mellom omega 3 og omega 6 i steinalderen var 1:1 eller 1:2, i dagens Japan er det ca 1:4 og i Norge ca 1:10. Vilt og viltvoksende planter inneholder mere omega 3 enn husdyr og moderne landbruksprodukter og er noe av forklaringen. Vi spiser også stadig mindre fisk. Hovedkilden til omega 6 i kosten er likevel planteoljer (mais, soya etc) og margariner. En god planteolje til erstatning er rapsolje som inneholder mer vegatibilsk omega 3 og i stedet for margarin kan du bruke Bremyk (70% smør og 30 % raps).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/242767-omega-3-og-6/#findComment-1887956
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...