Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Kan jeg det? Skulle egentlig ha stekt fisk i dag, men jeg var en smule treig med å få den opp av fryseren. Og nå har jeg mer lyst på fiskegrateng. Kan jeg koke den når den er frossen? Eller blir det bare søl? 0 Siter
Babette Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Visst kan du det. Det tar bare litt lengre tid. Men ikke koke, trekke. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Visst kan du det. Det tar bare litt lengre tid. Men ikke koke, trekke. Beklager, trekke såklart! Det har mamma prentet inn, men som den ganske udugelige husmoren jeg er, fester det seg bare ikke. ;-) Da koker jeg bare opp vann da, og hiver hele greia oppi, og lar det trekke? *må ha det inn med t-skje* 0 Siter
keinstein Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Den blir ødelagt totalt. Kokt utenpå, og frossen eller rå inni. En mikroovn er veldig bra i nødstilfeller. Fisken må kanskje sages i to deler eller fler med baufil først. 250 watt til den er litt lunka. Den kan etterpå også kokes i ovnen, men da må den deles opp mindre enn 6 cm stykker og legges i så lite vann som mulig. 0 Siter
Babette Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Beklager, trekke såklart! Det har mamma prentet inn, men som den ganske udugelige husmoren jeg er, fester det seg bare ikke. ;-) Da koker jeg bare opp vann da, og hiver hele greia oppi, og lar det trekke? *må ha det inn med t-skje* Ja. Og så må vannet saltes hvis ikke fisken er saltet fra før. Men det er den neppe hvis den er frossen. Du bør sage den i biter hvis det er sammenhengende blokk. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Den blir ødelagt totalt. Kokt utenpå, og frossen eller rå inni. En mikroovn er veldig bra i nødstilfeller. Fisken må kanskje sages i to deler eller fler med baufil først. 250 watt til den er litt lunka. Den kan etterpå også kokes i ovnen, men da må den deles opp mindre enn 6 cm stykker og legges i så lite vann som mulig. Du, ikke ta fra meg motet nå da... Jammen jammen, Babette sier jeg bare kan trekke den *vanskelig* Dessuten er den ikke så stor, er filet av lyr. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Ja. Og så må vannet saltes hvis ikke fisken er saltet fra før. Men det er den neppe hvis den er frossen. Du bør sage den i biter hvis det er sammenhengende blokk. Er en filet av lyr, bestefaren min har fisket og laget den klar. Ganske idiotsikkert opplegg om du vil steke den. He he, kanskje han har gjennomskuet mine husmorkunnskaper ;-) 0 Siter
keinstein Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Beklager, trekke såklart! Det har mamma prentet inn, men som den ganske udugelige husmoren jeg er, fester det seg bare ikke. ;-) Da koker jeg bare opp vann da, og hiver hele greia oppi, og lar det trekke? *må ha det inn med t-skje* hmmmm Det der blir spennende. Det ytterste laget må jo få mye mer varme i mye lenger tid. 0 Siter
pistolèro Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Visst kan du det. Det tar bare litt lengre tid. Men ikke koke, trekke. Det blir i alle fall ikke noe god mat av det. Fisk bør trekkes ufrossen. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 hmmmm Det der blir spennende. Det ytterste laget må jo få mye mer varme i mye lenger tid. Vel, jeg prøver, deler det opp i stykker, stykket er ikke så tykt. Og skulle det bli totalt misslykket, har jeg nummeret til Dolly Dimples ) 0 Siter
keinstein Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Du, ikke ta fra meg motet nå da... Jammen jammen, Babette sier jeg bare kan trekke den *vanskelig* Dessuten er den ikke så stor, er filet av lyr. 3-400 grams fisk ville jeg lagt i kaldt vann en time for å se om de da var bøyelige, og så trekke den. 0 Siter
Babette Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Vel, jeg prøver, deler det opp i stykker, stykket er ikke så tykt. Og skulle det bli totalt misslykket, har jeg nummeret til Dolly Dimples ) Jeg lagde en kjempegod rett med halvfrossen torsk for noen dager siden. Skiver av fisk i smurt ildfast form, strø over hakket purre og hvitløk, salt og pepper. Legg på tomater i skiver, revet jarlsberg og en skvett matfløte. Inn i ovnen en halvtines tid på 200 grader. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 3-400 grams fisk ville jeg lagt i kaldt vann en time for å se om de da var bøyelige, og så trekke den. Jeg hev den litt i microen slik du sa. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Jeg lagde en kjempegod rett med halvfrossen torsk for noen dager siden. Skiver av fisk i smurt ildfast form, strø over hakket purre og hvitløk, salt og pepper. Legg på tomater i skiver, revet jarlsberg og en skvett matfløte. Inn i ovnen en halvtines tid på 200 grader. Det hørtes godt ut! Har fryseren full i fisk, så det må prøves en dag. 0 Siter
GoodTimes Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Er en filet av lyr, bestefaren min har fisket og laget den klar. Ganske idiotsikkert opplegg om du vil steke den. He he, kanskje han har gjennomskuet mine husmorkunnskaper ;-) Psssh! En kan da ta i! Utallige ganger har jeg (i nødsfall, og om ikke fiskeblokken er for tjukk) tatt den skarpe kjøkkenkniven OG hammer, og slått meg gjennom. Så det, så. Til Shira12: det tok meg mange år før jeg skjønte at trekke, ja, det er trekke svakt etter oppkoking. Kjelen skal såvidt være innpå plata og det skal ikke på noen måte være annet enn såvidt bevegelse i vannet. 12 minutter for vanlig frossen fisk i biter. Fersk fisk forholder naturligvis hele greia segannereldes til. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Psssh! En kan da ta i! Utallige ganger har jeg (i nødsfall, og om ikke fiskeblokken er for tjukk) tatt den skarpe kjøkkenkniven OG hammer, og slått meg gjennom. Så det, så. Til Shira12: det tok meg mange år før jeg skjønte at trekke, ja, det er trekke svakt etter oppkoking. Kjelen skal såvidt være innpå plata og det skal ikke på noen måte være annet enn såvidt bevegelse i vannet. 12 minutter for vanlig frossen fisk i biter. Fersk fisk forholder naturligvis hele greia segannereldes til. Godt og høre at det ikke bare er meg som bruker litt tid ) Den trekker nå, så får vi se. I mellomtiden koker jeg makaroni, det er jeg god på det! ;-) 0 Siter
keinstein Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Jeg hev den litt i microen slik du sa. Det funker fint med lav nok effekt. Mikroen er ikke så god på å fordele varmen jevnt. Ofte må du legge mat i vann for at vannet skal fordele varmen. Utren vann kan fettet i fisken smelte plasten som kan avgi smak og giftige stoffer. Fisk er en uhyre følsom råvare. Mikro er en merkelig greie. 0 Siter
keinstein Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Godt og høre at det ikke bare er meg som bruker litt tid ) Den trekker nå, så får vi se. I mellomtiden koker jeg makaroni, det er jeg god på det! ;-) Jeg er god på å sørge for at kokkene ikke kjeder seg, og at flytende remedier får en jevn flyt. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Det funker fint med lav nok effekt. Mikroen er ikke så god på å fordele varmen jevnt. Ofte må du legge mat i vann for at vannet skal fordele varmen. Utren vann kan fettet i fisken smelte plasten som kan avgi smak og giftige stoffer. Fisk er en uhyre følsom råvare. Mikro er en merkelig greie. Fisken er fin den nå, jeg delte den i små stykker, det skal jo i en grateng så da er det ikke så nøye hvordan stykkene er. Jeg er redd mikroen vår, den gamle skjønte jeg sånn noenlunde, den nye viker jeg helst unna. 0 Siter
Gjest Dardy Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Den blir ødelagt totalt. Kokt utenpå, og frossen eller rå inni. En mikroovn er veldig bra i nødstilfeller. Fisken må kanskje sages i to deler eller fler med baufil først. 250 watt til den er litt lunka. Den kan etterpå også kokes i ovnen, men da må den deles opp mindre enn 6 cm stykker og legges i så lite vann som mulig. For noe tull!! Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk? Jeg koker alltid frossen fisk. Har du frossen blokk fra frysedisken, så trekker jeg den rett under kokepunktet i ca 10-12 minutter. Sjekker med en kniv om det ser greit ut innvendig. Hemmligheten er å IKKE la det koke, men trekke under kokepunktet. Koker det, blir det fort stenhardt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.