Elisabeth1365380359 Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg skal ha biff med ei god venninne i dag. Vi skal lage fløtegratinertepoteter, stke rødløk og paprika, og ha en god saus. Hvilke andre tilbehør er gode? Ingen av oss er glad i sopp. Skal jeg gå for indre eller ytrefilet? Fløtegratinerte poteter: Jeg koker alltid en stund i kasserollen først, slik at det ikke tar så lang tid, og har det kun i ovnen for å gratinere osten på slutten. Hvordan går man fram hvis man kun skal ha det i ovnen? 0 Siter
morsan Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Grønn asparges er veldig godt! Stek dem gjerne i panna med litt olje og salt, og ha gjerne kapers oppi dersom du liker det. Nam nam! 0 Siter
gutt23 Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 jeg ville valgt entrecote, billigere og bedre smak. Potetene ville jeg lagt i ovnen. Skjær potetene i skiver og skyll dem i vann og la de tørke litt. Så lagvis i form med fløte, hvitløk, salt og pepper. På toppen legger du litt ost. Over formen legger du litt alufolie som du tar av det siste kvarteret slik at osten blir gratinert. Hønemor bruker sellerirot også i sin og det er kjempegodt. Av tilbehør så ser det lekkert ut og smaker også godt med bønner som er lettkokte som du lager en liten bukett ut av og ruller bacon rundt og steker litt i panna... mmmm 0 Siter
Zarine Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Coctailtomatar og sukkererter, svingt lett rundt i panna, er også veldig godt til biff. Har aldri prøvd det saman m fløtestua potet, men det går sikkert bra. Kan kanskje bli litt mykje søtt saman, med både løk, paprika, tomat og sukkererter, da... Burde vore balansert med noko litt syrlig, utan at eg kjem på i farta kva som kunne passe. Jo så klart, vin Om du skal lage potetane i ovnen frå starten av, tar du og legg dei lagvis m skiva løk (om du bruker det) i ei ildfast form, saltar/peprar + evt har i anna krydder/urter du liker, heller over fløteblandinga til slutt og sett inn. Viss du har på osten med det same, må du dekke med aluminiumsfolie til det står igjen 10 minutt eller så, ellers blir osten brent og tørr. Men det er vel ingen grunn til å reparere det som funkar :-) Så lag dei som du er van til, du. Bon appetit! Helsing 0 Siter
astridny Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Vi bruker peppersaus,mais og brocoli. Og litt kryddersmør. 0 Siter
Elisabeth1365380359 Skrevet 6. oktober 2006 Forfatter Skrevet 6. oktober 2006 Coctailtomatar og sukkererter, svingt lett rundt i panna, er også veldig godt til biff. Har aldri prøvd det saman m fløtestua potet, men det går sikkert bra. Kan kanskje bli litt mykje søtt saman, med både løk, paprika, tomat og sukkererter, da... Burde vore balansert med noko litt syrlig, utan at eg kjem på i farta kva som kunne passe. Jo så klart, vin Om du skal lage potetane i ovnen frå starten av, tar du og legg dei lagvis m skiva løk (om du bruker det) i ei ildfast form, saltar/peprar + evt har i anna krydder/urter du liker, heller over fløteblandinga til slutt og sett inn. Viss du har på osten med det same, må du dekke med aluminiumsfolie til det står igjen 10 minutt eller så, ellers blir osten brent og tørr. Men det er vel ingen grunn til å reparere det som funkar :-) Så lag dei som du er van til, du. Bon appetit! Helsing Takk for svar! 0 Siter
Elisabeth1365380359 Skrevet 6. oktober 2006 Forfatter Skrevet 6. oktober 2006 jeg ville valgt entrecote, billigere og bedre smak. Potetene ville jeg lagt i ovnen. Skjær potetene i skiver og skyll dem i vann og la de tørke litt. Så lagvis i form med fløte, hvitløk, salt og pepper. På toppen legger du litt ost. Over formen legger du litt alufolie som du tar av det siste kvarteret slik at osten blir gratinert. Hønemor bruker sellerirot også i sin og det er kjempegodt. Av tilbehør så ser det lekkert ut og smaker også godt med bønner som er lettkokte som du lager en liten bukett ut av og ruller bacon rundt og steker litt i panna... mmmm Jeg er ikke glad i entrecote, vil ha renere kjøtt. Men takk for svar! 0 Siter
Dorthe Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg bruker stekt paprika,løk, brokkoli og grønn peppersaus. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 stekt sjalottløk er mye bedre enn rødløk. 0 Siter
Dorthe Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg bruker mørbradbiff forresten. Halal ) 0 Siter
hidi Skrevet 6. oktober 2006 Skrevet 6. oktober 2006 Jeg ville valgt indrefilèt uten tvil. Ytrefilèt er også godt, men blir ikke fullt så mør, mener jeg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.