Gå til innhold

HVA gjør jeg galt? (baking)


Anbefalte innlegg

Gjest ingen kjøkkendame
Skrevet

Hver enese gang jeg skal bake ei kake må den stå myyye lengre i ovnen enn det står i oppskrifta.

Slik som nå foreksempel, har ei gulrotkake i ovnen som skulle stå 50-60 minutter.

Min har stått der i 80 minuttere og er enda ikke stekt i midten....

Ovnen er flunkende ny til og med.

Gjest ingen kjøkkendame
Skrevet

Har du slått den på?

ha ha

Selvfølgelig......150 grader midt i ovnen.

Hadde samme problemet da jeg hadde den gamle ovnen min.

Skrevet

ha ha

Selvfølgelig......150 grader midt i ovnen.

Hadde samme problemet da jeg hadde den gamle ovnen min.

Bruker du rist under forma da? .. . .eller setter du forma på sånn tett plate?

Skrevet

Har du slått den på?

"Har du slått den på?" Haha, nå lo jeg.

Gjest ingen kjøkkendame
Skrevet

Bruker du rist under forma da? .. . .eller setter du forma på sånn tett plate?

rist.

Er det feil?

Skrevet

ha ha

Selvfølgelig......150 grader midt i ovnen.

Hadde samme problemet da jeg hadde den gamle ovnen min.

er ikke 150 grader litt lite?

Gjest ingen kjøkkendame
Skrevet

er ikke 150 grader litt lite?

Det skjer på sjokoladekaker og sånt som har 175 grader også.

Jeg følger oppskriftene.

Gjest bakere1
Skrevet

ha ha

Selvfølgelig......150 grader midt i ovnen.

Hadde samme problemet da jeg hadde den gamle ovnen min.

Vri på mye mer varme, og på med vifta.

Gjest Calóni
Skrevet

Har du slått den på?

Haha, nå fikk du meg til å le høyt her jeg satt :P

Gjest ingen kjøkkendame
Skrevet

Vri på mye mer varme, og på med vifta.

ok...skal prøve det tipset neste gang.

Skrevet

rist.

Er det feil?

Jeg bruker bestandig plate og setter den nederst i ovnen. Det blir dobbelt bunn, med form og plate, og da spres varmen bedre.

Ellers så kan det jo virke som om du kan skru opp varmen bittelitt - selv om ovnen er ny heter det seg visst at ikke to ovner er like, og at man må eksperimentere seg frem til det som passer for din ovn.

Gjest Flystripa
Skrevet

Du bør satse på 180-200 grader i ovnen din, siden resultatet ser slik ut etter så lang tid.

Skrevet

Du har nok for lite varme på. I oppskrifter på nettet står det 180-200 grader på gulrotkake med steketid på rundt 1 time. (150-160 grader - steketid 1 1/2 time)

Skrevet

Det skjer på sjokoladekaker og sånt som har 175 grader også.

Jeg følger oppskriftene.

Plasserer dem riktig i ovnen, med både over- og undervarme?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...