Gjest trenger brødoppskrift Skrevet 15. oktober 2006 Skrevet 15. oktober 2006 Bakte grovbrød idag. Alt så bra ut til de kom inn i ovnen. Da sank de sammen av en eller annen grunn. Også de som var så høye og luftige rett før de skulle i ovnen. Gir snart opp. Trenger en GOD oppskrift på et brød som man kan lage på en dag (ikke noe bløtgjøring av korn osv) som blir STORE. Håper noen kan hjelpe meg. Trenger brødselvtillit igjen. De siste forsøkene var ikke vært allverdens. 0 Siter
Patsi Skrevet 15. oktober 2006 Skrevet 15. oktober 2006 Brød som blir gode og fine: Jeg slumper bare, men bruker ca 2 kg hvetemel, 1/2 kg grovt mel og 3 dl havregryn, en pakke tørrgjær. Deretter blander jeg med vann som er så varmt at det _nesten_ er ubehagelig å ta i. Så blander jeg i mixmasteren helt til deigen er i slik konsistens at den _akkurat ikke_ klistrer seg fast i veggen på bollen (det er bedre å ha den _for_ blaut enn _for_ tørr). Så lar jeg deigen heve til den er stor, over toppen på bollen. Etterpå hiver jeg deigen ut på benken, i litt mel, og deler den i tre. Så kaster jeg deigklattene i hver sin smurte brødform, og trøkker de nedi med knyttenevene - og lar det heve til det blir sånne fine heve-sprekker på toppen av brødene. Så steker jeg brødene på 200 grader i 50 min. Resultatet blir nesten alltid bra - så takk til pappa som lærte meg denne oppskriften! 0 Siter
Gjest prex plutos Skrevet 16. oktober 2006 Skrevet 16. oktober 2006 At brødene sank sammen kan tyde på at du brukte for mye gjær eller hevet deigen for lite 0 Siter
Gjest trenger brødoppskrift Skrevet 16. oktober 2006 Skrevet 16. oktober 2006 At brødene sank sammen kan tyde på at du brukte for mye gjær eller hevet deigen for lite Brukte en pakke tørrgjær, det som sto i oppskriften. Hevet den i over 2 timer før jeg etterhevet 45 min. Og de ble jo kjempefluffy før jeg puttet de i ovnen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.