Gjest siljen Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 hva spiser dere på jul og nyttårsaften? her på vestlandet blir det somregel pinnekjøtt på begge disse dager. kalkun har jeg spist en eneste nyttårsaften og synnes nesten dagen ble litt fjern for det var ikke dette jeg var vant med.. og ett lite annet spørsmål.. hvem vil heller ha røkt pinnekjøtt en saltet??!! var på julebord på geilo og fikk servert røkt pinnekjøtt..noe dårligere har jeg ikke smakt på leeeeenge! saltet pinnekjøtt er tingen!! 0 Siter
Gyda Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Jeg støtter deg. Urøkt pinnekjøtt er tingen - gjerne begge dager. Men siste årene har det blitt noe annet på nyttårsaften. Engen svineribbe eller kalkun. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Jeg vil helst ha det røykt. Men dette, som så mye annet, går ofte på vanen. Skal ha saltet pinnekjøtt på julaften, siden den feires med sambo`s familie. Nyttårsaften blir det koldtbord. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 "hvem vil heller ha røkt pinnekjøtt en saltet??!! var på julebord på geilo og fikk servert røkt pinnekjøtt..noe dårligere har jeg ikke smakt på leeeeenge! saltet pinnekjøtt er tingen!!" Vi spiser også pinnekjøtt både jule- og nyttårsaften. Røkt pinnekjøtt er da saltet og tørket på samme måten som det urøkte pinnekjøttet. Vi pleier å ha røkt pinnekjøtt, det både smaker bedre og er finere på farge enn det som ikke er røkt. 0 Siter
Osiris Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Jeg syns røkt pinnekjøtt er bedre enn urøkt. Men jeg har et avslappa forhold til det. Pinnekjøtt er uansett ikke hverken julemat eller nyttårsaftenmat for meg. Har ingen tradisjoner med det. 0 Siter
fresja Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Har spist pinnekjøtt juaften etter at det ble vasnlig på vår del av Vestlandet. Liker best røkt pinnekjøtt. Det siste årene har jeg også hatt pinnekjøt nyttårsaften. Eldhusrøkt pinnekjøtt er best: http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel714.asp I år blir det derimot ribbe på julafta, da min svigersønn skal stå for middagslagingen. Jeg får koke pinnekjøtt juldag i stedet. 0 Siter
pekkaline Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Julaften er det ribbe og nyttårsaften blir det kalkun med god stuffing Pinnekjøtt kan jeg ikke ha disse dagene, lager det heller ikke. Har smakt det en gang og det var faktisk overraskende bra 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Enig med deg i at pinnekjøttet må være salta, ikke røkt! Vi spiser pinnekjøtt og ribbe julaften. Nyttårsaften har vi kalkun. I min oppvekst (på nordvestlandet) pleide vi ofte å ha pinnekjøtt også nyttårsaften, men for mannen min (østlending) er kalkun et "must". Jeg må bare si meg helt enig med han nå:-) 0 Siter
EllaJo Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Er vokst opp med saltet pinnekjøtt på både julaften og nyttårsaften (er fra nordvestlandet). Samboeren er vant til ribbe på julaften, så i år blir det begge deler. Nyttårsaften skal feires sammen med noen venner, og da blir det servert kalkun. 0 Siter
tula Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Jeg bor på nordvestlandet. Vi spiser ribbe og saltet pinnekjøtt både julaften og nyttårsaften! Kalkun har vi 1.juledag. 0 Siter
GoodTimes Skrevet 17. desember 2006 Skrevet 17. desember 2006 Vi har alltid spist reinsdyrsteik på nyttårsdagen. Kvelden før, altså nyttårsaften, går det mer i skalldyr, eller slikt. Men dyrestek (som mor sa), med rosenkål og ringerikspoteter, det er det beste som fins. 0 Siter
Lurveline Skrevet 18. desember 2006 Skrevet 18. desember 2006 Ribbe på julaften og første nyttårsdag. Nyttårsaften spiser vi rakfisk og spekemat. 0 Siter
Patsi Skrevet 18. desember 2006 Skrevet 18. desember 2006 Vi spiser ribbe på julaften og fondue på nyttårsaften. 0 Siter
Lucretia Skrevet 18. desember 2006 Skrevet 18. desember 2006 Har vokst opp med sursteik på julaften. Ribbe tror jeg ikke jeg har smakt. Pinnekjøtt tror jeg at jeg har smakt men ikke litke. Ikke glad i så salt kjøtt. Aldri vært fan av spekemat og den slags. I år skal jeg ha vegetarisk "viltgryte" mens de andre har sursteik. Hadde den for tre år siden også, kjempegod. Ellers spiser jeg samme tilbehør som de andre... Nyttårsaften kan jeg ikke huske vi har noen tradisjon. Mor sa en gang at vi pleide å ha kalkun da jeg var liten, men husker ikke slikt. I år skal jeg være med å arrangere middagskalas med noen venner, med forrett (ikke bestemt hva enda), to hovedretter: lasagne og meksikansk tomatform, dessert: vaniljeis med varme bjørnebær. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.