Gjest wonderinggirl Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 Jeg har slik ferdig oppskåret pinnekjøtt i en pakke. Skal dette ligge i vann? 0 Siter
carma Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 Ja - ett døgn. Bytt vann et par ganger. 0 Siter
thinkerbell Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 Det skal ligge i vann ja, men ikke et døgn om ikke det er grådig salt. Kjenn på kjøttet og forsøk med noen timer. 0 Siter
keinstein Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 Det kan være ferdig utvannet også, i våre dager :-) Jeg håper det står på pakka om det er det. 0 Siter
Gjest wonderinggirl Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 keinstein skrev (På 30.12.2006 den 23.14): Det kan være ferdig utvannet også, i våre dager :-) Jeg håper det står på pakka om det er det. det står ikke noe om det på pakken. Utrolig teit egentlig... Har hørt rykter om at noen typer er ferdig "utvannet".. om det er det det heter... 0 Siter
meg__123! Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 er noen pakker som er gryteklare. Men da står det vel på pakka.. 0 Siter
bouenas Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 4 timer i vann pleier å være passe. 0 Siter
keinstein Skrevet 30. desember 2006 Skrevet 30. desember 2006 wonderinggirl skrev (På 30.12.2006 den 23.16): det står ikke noe om det på pakken. Utrolig teit egentlig... Har hørt rykter om at noen typer er ferdig "utvannet".. om det er det det heter... Er det ferdig utvannet, så står det sikkert på. Men ellers er pinnekjøtt litt uforutsigbart sånn med utvanning. Mye kan være gru-salt, og er bitene svære, blir det vaffal salt. 0 Siter
fresja Skrevet 31. desember 2006 Skrevet 31. desember 2006 bouenas skrev (På 30.12.2006 den 23.18): 4 timer i vann pleier å være passe. 4 timer høres lite ut. Mitt lå i vann fra kvelden jualaften til 2.juledag. Det ble passelig. Men det er jo ikke sikkert alle pinnekjøtmakerne har like salt vare! 0 Siter
bouenas Skrevet 31. desember 2006 Skrevet 31. desember 2006 fresja skrev (På 31.12.2006 den 0.39): 4 timer høres lite ut. Mitt lå i vann fra kvelden jualaften til 2.juledag. Det ble passelig. Men det er jo ikke sikkert alle pinnekjøtmakerne har like salt vare! Sant nok. Jeg har også hatt de i vann over natten, men de ble rett og slett "vasne". Sikkert ulikt fra produsent til produsent, og litt smak og behag :-) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 31. desember 2006 Skrevet 31. desember 2006 Jeg legger det alltid i vann over natta, hender også jeg bytter vann da og lar det ligge noen timer til. Spørs hvor salt det er. I romjulen lå det i 3-4 timer utenom om natta og enda synes vi det var i salteste laget så kjøttet er veldig forskjellig. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 31. desember 2006 Skrevet 31. desember 2006 carma skrev (På 30.12.2006 den 23.02): Ja - ett døgn. Bytt vann et par ganger. Enig! 0 Siter
akicha Skrevet 31. desember 2006 Skrevet 31. desember 2006 Jeg har lært at kjøttet skal ligge i vann et døgn. Det er ikke BARE for å få ut noe av saltet, det er for at vannet skal trekke inn i kjøttet eller noe sånt også. Jeg går utfra at grunnen er at kjøttet er tørket og for at det skal gjenvinne fuktighet. Jeg skifter ikke vann, da syns jeg det blir for utvannet... Syns det er godt at det er litt salt! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.