Gjest togli Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Noen som har en god oppskrift på ajoli å dele? 0 Siter
citygirl Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 2-4 fedd presset hvitløk 2 eggeplommer 1 dl rapsolje (eller hjertegod) 1 dl virgin olivenolje 2 ts eddik 1/2 ts salt friskkvernet pepper etter smak Hvitløk og eggeplommer has i bolle - visp inn olje bittelitt om gangen (evt bruk foodprofessor) etterhvert kan du helle tyyyyn stråle. Smak til etterpå med salt, pepper og eddik. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 2-4 fedd presset hvitløk 2 eggeplommer 1 dl rapsolje (eller hjertegod) 1 dl virgin olivenolje 2 ts eddik 1/2 ts salt friskkvernet pepper etter smak Hvitløk og eggeplommer has i bolle - visp inn olje bittelitt om gangen (evt bruk foodprofessor) etterhvert kan du helle tyyyyn stråle. Smak til etterpå med salt, pepper og eddik. Tusen takk:-) Jeg har hørt det der med tynn stråle. Hvorfor er det viktig? Og hvordan fikser du en tyyyn stråle? *må ha det inn med teskje* 0 Siter
citygirl Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Tusen takk:-) Jeg har hørt det der med tynn stråle. Hvorfor er det viktig? Og hvordan fikser du en tyyyn stråle? *må ha det inn med teskje* Ellers får du det ikke til å bli en homogen blanding - det blir skilt. Jeg bruker sånn tupperware-blander - men du kan godt bruke vanlig skje og bolle. Lurt at alt har samme temp, ta ut eggene av kjøla så de blir temperert før du begynner. Så starter du dråpevis med olja mens du rører, etterhvert kan du helle tynn stråle mens du rører. Viktig å røre hele tida. Hvis det blir for mye bry, kan du ta en Ingrid Espelig; kjøp majones med hvitløk eller bare bland vanlig majones med presset hvitløk. ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Ellers får du det ikke til å bli en homogen blanding - det blir skilt. Jeg bruker sånn tupperware-blander - men du kan godt bruke vanlig skje og bolle. Lurt at alt har samme temp, ta ut eggene av kjøla så de blir temperert før du begynner. Så starter du dråpevis med olja mens du rører, etterhvert kan du helle tynn stråle mens du rører. Viktig å røre hele tida. Hvis det blir for mye bry, kan du ta en Ingrid Espelig; kjøp majones med hvitløk eller bare bland vanlig majones med presset hvitløk. ;-) Jeg har også en sånn tupperwareblander, så da får jeg følge oppskrifta di til punkt og prikke ;-) Søster'n anbefalte den majonesblandingen, men din høres hakket bedre ut! satser på jeg fikser det :-/ 0 Siter
citygirl Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Jeg har også en sånn tupperwareblander, så da får jeg følge oppskrifta di til punkt og prikke ;-) Søster'n anbefalte den majonesblandingen, men din høres hakket bedre ut! satser på jeg fikser det :-/ Hvis du skal servere den for gjester, kan du jo ha en jukseløsning i bakhånd. Men dette fikser du:-) Bruk den vispesaken (ikke kniven) når du mikser. Hjemmelaget er _myyyyye_ bedre. Bruk litt fin hvitvinseddik, ikke sånn billig husholdningseddik. 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Hvis du skal servere den for gjester, kan du jo ha en jukseløsning i bakhånd. Men dette fikser du:-) Bruk den vispesaken (ikke kniven) når du mikser. Hjemmelaget er _myyyyye_ bedre. Bruk litt fin hvitvinseddik, ikke sånn billig husholdningseddik. Men altså... Olivenolje i aioli? Prøvde det en gang, og det smakte høgg. Ville heller lagd bare med nøytral olje. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Hvis du skal servere den for gjester, kan du jo ha en jukseløsning i bakhånd. Men dette fikser du:-) Bruk den vispesaken (ikke kniven) når du mikser. Hjemmelaget er _myyyyye_ bedre. Bruk litt fin hvitvinseddik, ikke sånn billig husholdningseddik. Okei, selvtilliten min på kjøkkenet er ikke helt på topp, men jeg skal iallefall gjøre et forsøk ;-) 0 Siter
citygirl Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Men altså... Olivenolje i aioli? Prøvde det en gang, og det smakte høgg. Ville heller lagd bare med nøytral olje. Jeg bruker ca halvparten nøytral og halvparten oliven. Men jeg liker den karakteristiske olivenoljesmaken, kanskje? Håper togli får med seg dette - det er jo ikke sikkert alle liker "min" favoritt;-) 0 Siter
citygirl Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Okei, selvtilliten min på kjøkkenet er ikke helt på topp, men jeg skal iallefall gjøre et forsøk ;-) Se PPs innspill lengre ned - hvis du ikke er spesielt glad i virgin olivenolje - kan du bruke kun nøytral olje. (feks hjertegod) Jeg er så glad i virgin olje - men den smaker litt karakteristisk. :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. februar 2007 Skrevet 18. februar 2007 Se PPs innspill lengre ned - hvis du ikke er spesielt glad i virgin olivenolje - kan du bruke kun nøytral olje. (feks hjertegod) Jeg er så glad i virgin olje - men den smaker litt karakteristisk. :-) Så det, ja. Jeg er også glad i olivenolje, så tror kanskje jeg satser på den. Den jeg har i skapet også... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.