mamajo Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Trenger sårt hjelp med noen gode oppskrifter på en knallgod kake til en 60 årsdag. Vil gjerne overraske positivt for en gang skyld, da kakebaking ikke er min aller sterkeste side. Har du en bra oppskrift på lur, del den gjerne med meg... please. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 www.detsoteliv.no Masse gode og lekre kaker. www.kakemonsen.no "Anmeldelser" og terningkast av kakene 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 www.detsoteliv.no Masse gode og lekre kaker. www.kakemonsen.no "Anmeldelser" og terningkast av kakene "Hvit dame" synes jeg høres kjempegod ut :=) Du kan søke til venstre 0 Siter
Gemini Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. 0 Siter
Mistera Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. *sukk* Ostekake.... I LOVE IT!!! 0 Siter
Gemini Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 *sukk* Ostekake.... I LOVE IT!!! Ja, det er kjempegodt! Kan ikke bake den for ofte... hehe 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. Jeg har sett på denne oppskriften flere ganger men har aldri laget den. Har det at det er creme fraiche og ikke rømme i ostemassen noe ån si for smaken? 0 Siter
April Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. Så flott du la ut oppskriften! Jeg har lest at du har nevnt den ostekaka før, og hadde tenkt at en dag skal jeg spørre deg etter oppskriften. Den er herved lagret på et trygt sted. Ostekake er jo bare....nam...snadder..;o) 0 Siter
Gemini Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg har sett på denne oppskriften flere ganger men har aldri laget den. Har det at det er creme fraiche og ikke rømme i ostemassen noe ån si for smaken? Har aldri laget den med rømme, så det vet jeg ikke. Men om man vil prøve med rømme, så er det seterrømme og ikke lettrømme som er mest lik creme fraîche. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Har aldri laget den med rømme, så det vet jeg ikke. Men om man vil prøve med rømme, så er det seterrømme og ikke lettrømme som er mest lik creme fraîche. Jeg vil gjerne prøve med creme fraiche, men nesten alle ostekakeoppskrifter jeg finner skal tilsettes lettrømme. Jeg bare lurte på om det utgjorde noen stor forskjell. Har lest her på dol at mange som ikke egentlig liker ostekake liker din oppskrift. Hva er forskjellen? Tenkte det kanskje var creme fraichen. 0 Siter
fresja Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. Jeg liker alle ostekaker, men noen er kanskje litt "sure". Det skyldes kanskje mye rømme. Skal prøve denne neste gang! 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg vil gjerne prøve med creme fraiche, men nesten alle ostekakeoppskrifter jeg finner skal tilsettes lettrømme. Jeg bare lurte på om det utgjorde noen stor forskjell. Har lest her på dol at mange som ikke egentlig liker ostekake liker din oppskrift. Hva er forskjellen? Tenkte det kanskje var creme fraichen. Creme fraiche gir en litt mindre surere smak, synes jeg. Jeg bruker bare det nå, dvs jeg bruker bare Gemini sin oppskrift. Får alltid skryt for ostekaka nå ) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. Jeg ville bytta ut Philadelphiaost og creme fraiche med mandarin-og ananasos (2 pk) og ei pk. rømme. Da blir kaka syrligere :-) Jeg laga denne kaka igår og den er nydelig! 0 Siter
gunrika Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg anbefaler Dajmkake. Den kan bakes lenge i forveien og settes i fryseren. Når jeg har den i selskaper blir fatet alltid tomt. 3 eggehviter og 1 1/2 dl sukker stivpiskes. 100 g hakkede mandler blandes forsiktig i. Stekes i kakeform med bakepapir i Stekes ved 150 grader i 1 1/2 t. Krem. 1 boks kremfløte 3 eggeplommer 120 g sukker 2 doble dajm Pisk eggeplommer og sukker. Pisk fløten og bland forsiktig med eggedosis og dajm. Sett bunnen på et flatt fat med "kakeformringen"rundt og legg kremen oppå Settes i fryseren. Kan evt pyntes med sjokolad 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg er ganske håpløs på kakebaking, men har én kake jeg virkelig kan lage, og som jeg får mange positive tilbakemeldinger på. Den er enkel å lage, men tar noe tid, særlig da både ostedelen og gele-lokket må få tid til å stivne. OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne noen få timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Oppbevaring i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. De første gangene jeg laget ostekaken din brukte jeg veldig lang tid på å smekke sammen ingrediensene, nå er det gjort på kun kort tid. Det er likevel altfor lenge å vente på at den skal godgjøre seg i kjøleskapet Som regel lager jeg den om ettermiddagen/kvelden, og det ender opp med at de første bitene går til frokost dagen etter. Ikke helt bra altså. Den er altfor god, og er vel en av de få godbitene jeg kan kjenne sug etter. 0 Siter
Gemini Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg vil gjerne prøve med creme fraiche, men nesten alle ostekakeoppskrifter jeg finner skal tilsettes lettrømme. Jeg bare lurte på om det utgjorde noen stor forskjell. Har lest her på dol at mange som ikke egentlig liker ostekake liker din oppskrift. Hva er forskjellen? Tenkte det kanskje var creme fraichen. Mulig at det er kombinasjonen rett og slett. Mange bruker en annen type ost, en annen type gele osv. Så kanskje det er creme fraiche, philadelphia og sitrongele i kombinasjon som er "cluet" 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg anbefaler Dajmkake. Den kan bakes lenge i forveien og settes i fryseren. Når jeg har den i selskaper blir fatet alltid tomt. 3 eggehviter og 1 1/2 dl sukker stivpiskes. 100 g hakkede mandler blandes forsiktig i. Stekes i kakeform med bakepapir i Stekes ved 150 grader i 1 1/2 t. Krem. 1 boks kremfløte 3 eggeplommer 120 g sukker 2 doble dajm Pisk eggeplommer og sukker. Pisk fløten og bland forsiktig med eggedosis og dajm. Sett bunnen på et flatt fat med "kakeformringen"rundt og legg kremen oppå Settes i fryseren. Kan evt pyntes med sjokolad Nei, for et herlig sammetreff. Jeg skulle akkurat til å skrive et nytt innlegg for å etterlyse oppskrift på Dajm-iskake. Takk! ;o) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Jeg liker alle ostekaker, men noen er kanskje litt "sure". Det skyldes kanskje mye rømme. Skal prøve denne neste gang! Akkurat det syns jeg og. Blir lett for syrlig. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2007 Skrevet 21. februar 2007 Creme fraiche gir en litt mindre surere smak, synes jeg. Jeg bruker bare det nå, dvs jeg bruker bare Gemini sin oppskrift. Får alltid skryt for ostekaka nå ) Da skal jeg prøve denne, for jeg syns ofte ostekake blir for syrlig 0 Siter
Gemini Skrevet 22. februar 2007 Skrevet 22. februar 2007 Da skal jeg prøve denne, for jeg syns ofte ostekake blir for syrlig Bixit-kjeks istedetfor annen type (Digestive som mange bruker) gir nok også et preg på denne ostekaken, Bixit'en er søtere i smaken. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.