Gjest Shira12 Skrevet 22. februar 2007 Skrevet 22. februar 2007 Da skal jeg prøve denne, for jeg syns ofte ostekake blir for syrlig Det er akkurat det jeg synes også, men den er ikke så syrlig. Jordbærgelen oppå gir også en fin smak. 0 Siter
Patsi Skrevet 22. februar 2007 Skrevet 22. februar 2007 Dajmiskake? Lett å lage, kjempegod! Dette er en svært god iskake som er veldig populær... her i huset er den øverst på lista uansett andledning.... jeg kan snart lage den i søvne... 3 eggehviter 150 g. malte hasselnøtter 1 ts. bakepulver 150 g. melis Pisk eggehvitene stive. Bland i det øvrige. Stek ved 150 grader 20-40 minutter. Avkjøl, og legg tilbake i ren form. 3 eggeplommer 1 egg 150 g. farin 5 dl. fløte 2 store hakked dajm Pisk eggeplommer, egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten stiv. Bland dette og ha i hakkede dajm. Hell det over kaken i formen og sett til frysing. 0 Siter
Lucretia Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Denne er verdens beste sjokoladekake. Den ser egentlig veldig kjedelig ut, men er fantastisk god, bløt i midten! 200 g mørk sjokolade (Dronning sjokolade) 200 g smør 4 egg 2 dl farin 2 1/2 dl hvetemel 1 ts bakepulver Slik gjør vi: 1.) Innstil stekeovnen på 225 gr. C. Smør en 2 liters form med løs bunn. 2.) S melt sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele over svak varme. 3.) Pisk egg og sukker porøst. 4.) Bland mel og bakepulver nøye. 5.) Avkjøl sjokoladesmøret noe og rør det forsiktig ned i eggedosisen. 6.) Vend melblandingen i deigen med lett hånd. Rører man for kraftig, synker deigen sammen. 7.) Hell deigen forsiktig ned i formen og stek kaken i 12 -15 min. Kaken skal ikke stivne helt. (jeg steker den i 12 min.) Avkjøles så det ustekte i midten stivner. (Bør stå noen timer i kjøleskap. Kanskje best å lage dagen før) 8.) Server kaken kald med pisket krem eller vanilje-is til. Den "ustekte" kjernen i midten virker som fyll i kakestykket. 0 Siter
Gjest Jente31 Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Hei, hva med stratos kake? Den er god, og den er enkel å lage. T.o.m jeg med mine bakeferdigheter (som altså ikke er noe å skryte av:) får til denne, og den kan varieres med romfyll, vaniljefyll, eller uten fyll.. Den er blitt svært populær i festlige lag i min omgangskrets. Her er oppskriften: 3 egg, 3 dl sukker, 100 gr smeltet smør, 4 dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, oboy/nesquik og melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha det i. Ha i det tørre for så å spe med melk etter behov. Fyll: Romkrem eller vaniljekrem. Stekes på 175 grader i 45 - 60 min i 22 - 24 cm form. Glasur: Smelt en stor stratosplate med 100 - 150 gr smør. Bland i ett egg og 3 dl melis. Blandes og avkjøles. (Jeg pleier å fordele fyllet over kaken mens det enda er litt lunkent. Man får da en fin og jevn glasur som man kan dekorere når det er blitt avkjølt). Ha et fin 60 års lag, med eller uten stratoskake:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.