pærebrus Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Jeg skal lage moussaka med poteter i dag, og lurer på om jeg bør jeg koke potetskivene litt før jeg har de i formen eller går det bra uten? Har sett litt forskjellig i oppskrifter... Og skal jeg skjære potetene i så tynne skiver som mulig, eller skal de være litt tykke? Aldri laget fra grunnen av før... 0 Siter
Gjest lumelia Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 hvis du vil være sikker på at potetene blir ordentlig myke tror jeg nok ikke det skader å koke de litt før du legger de i formen:-) 0 Siter
pærebrus Skrevet 23. februar 2007 Forfatter Skrevet 23. februar 2007 hvis du vil være sikker på at potetene blir ordentlig myke tror jeg nok ikke det skader å koke de litt før du legger de i formen:-) Da gjør jeg det. Synes å erindre en gang jeg skulle lage gratinerte poteter, og da ble de liksom aldri ferdige i ovenen... 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Når jeg lager fra bunnen av med poteter, har jeg fløtepoteter på toppen. Da koker jeg poteter i skiver i kremfløte, sammen med hvitløk og peper. Når det har en passendes konsistens, legger jeg det på toppen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Jeg hadde nok delt potetene i litt tykke skiver og kokt dem først ja. Altså kokt skivene, ikke hele poteter. 0 Siter
flisa Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Da gjør jeg det. Synes å erindre en gang jeg skulle lage gratinerte poteter, og da ble de liksom aldri ferdige i ovenen... og stek kjøttet med masse kanel! : 0 Siter
mermaid Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Har sett flere oppskrifter på moussaka, ikke alle er med poteter heller (det skal ihvertfall være auberginer, og evt poteter, evt squash i tillegg). Som det står i min kypriotiske kokebok: stek gjerne skivene (poteter/squash/auberginer), da går det kjappere i ovnen, mens retten blir lettere uten, da beregner du bare litt lenger tid i ovnen. SOM OFTEST steker jeg, men det funket bra uten også. Har aldri sett noe om å koke, men det går nok an! Lykke til! 0 Siter
Osiris Skrevet 23. februar 2007 Skrevet 23. februar 2007 Jeg har aldri kokt potetene først iallefall. Bruker ostehøvel til å kutte potetskivene og da blir så tynne at de blir ferdige. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.