Gå til innhold

Sjokoladesaus til is


Anbefalte innlegg

Nyttårsjenta'
Skrevet

Jeg vil gjerne ha en god men enkel oppskrift på en sjokoladesaus. Vi skal ha venner til middag imorgen og da skal vi by på is og fersk frukt etter maten. Til det vil jeg gjerne ha varm sjokoladesaus. Er det noen av dere som har en bra oppskrift??

Fortsetter under...

Elisabeth1365380359
Skrevet

smelt mørk kokesjokolade og bland med litt melk eller fløte. Eventuelt med litt smør. namme!

Skrevet

Vi fikk det da vi var på besøk hos noen. Det var rett og slett smeltet sjokolade. Veldig godt :-)

Skrevet

sausen jeg bruker til is slår alltid an. stappfull av kalorier, men veldig god.

jeg varmer opp en liten kartong fløte til kokepunktet og oppi der hiver jeg 2 doble mars bar eller japp. Lar det smelte inn i fløten. mmmmmm.

Skrevet

Smelt sjokolade og hell det på i smale striper. mye finere.

Skrevet

smelt mørk kokesjokolade og bland med litt melk eller fløte. Eventuelt med litt smør. namme!

Pluss bittelitt sterk kaffe :-)

Nydelig!

Annonse

Skrevet

Et par forslag som ikke akkurat er sjokoladesaus, men som blir utrolig flott og tilfører sjokoladeingrediens.

Til frukt, bær, is og sorbet tallerken pleier jeg å:

Variant 1:

Smelte 1 plate mørk sjokolade 70% i vannbad. Helle det i en plastpose og klippe et bittelite hull.

Tegne en spiral over hele overflaten på hver serveringstallerken. Begynn fra midten og jobb utover uten opphold. Ca. 7 - 8 ringer på en vanlig tallerken. Bruk deretter en smørekniv til å trekke linjer fra midten og utover - i solmønster. La stivne. Dette kan du gjøre lenge før gjestene kommer.

Så danderer du desserten oppå. Blir veldig imponerende!

Variant 2: Smelt sjokolade som over. Sprøyt ut tykt omriss av figurer, f.eks. hjerter på hver tallerken. La stivne.

Lag bærsaus(er):

Rød :Jordbær + vaniljesukker + litt kardemomme

Gul: Pasjonsfrukt som er silt og søtet med melis.

Hell sausen(e) i sjokoladeomrissene. Alt dette kan gjøres klart i forveien.

Så danderer du is og frukt rundt omkring.

Skrevet

Åh! Det høres nydelig ut! Nå fikk jeg lyst til å be til meg noe besøk, og servere det samme:) Hvilken frukt bruker du?

Nyttårsjenta'
Skrevet

Et par forslag som ikke akkurat er sjokoladesaus, men som blir utrolig flott og tilfører sjokoladeingrediens.

Til frukt, bær, is og sorbet tallerken pleier jeg å:

Variant 1:

Smelte 1 plate mørk sjokolade 70% i vannbad. Helle det i en plastpose og klippe et bittelite hull.

Tegne en spiral over hele overflaten på hver serveringstallerken. Begynn fra midten og jobb utover uten opphold. Ca. 7 - 8 ringer på en vanlig tallerken. Bruk deretter en smørekniv til å trekke linjer fra midten og utover - i solmønster. La stivne. Dette kan du gjøre lenge før gjestene kommer.

Så danderer du desserten oppå. Blir veldig imponerende!

Variant 2: Smelt sjokolade som over. Sprøyt ut tykt omriss av figurer, f.eks. hjerter på hver tallerken. La stivne.

Lag bærsaus(er):

Rød :Jordbær + vaniljesukker + litt kardemomme

Gul: Pasjonsfrukt som er silt og søtet med melis.

Hell sausen(e) i sjokoladeomrissene. Alt dette kan gjøres klart i forveien.

Så danderer du is og frukt rundt omkring.

Tusen takk!! :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...