Gå til innhold

To på julaften


Anbefalte innlegg

Gjest tosomhet
Skrevet

Hvis du skulle laget kalkun. Men så skal dere bare være to. Og en kalkun er nok mat til 10. Hva kan man gjøre, for ikke å ta bort feststemningen. Ta en kylling i stedet blir 'juks'.

Gjest Gurojenta
Skrevet

Hva med å kjøpe kalkunbryst å lage? Enten naturell eller marinert? Det er nydelig mat for 2 personer!

Skrevet

Kjøp kalkunbryst, det smaker det samme og er mye mindre enn en hel kalkun.

Skrevet

Lag kalkun, slik du planlegger, og bruk restene de følgende dagene. Salater og pålegg. Lag en stor gryte med kalkunkjøtt en av de følgende dagene og inviter venner?

Gjest Theadora
Skrevet

Du kan jo kjøpe en hel kalkun, tilberede den vanlig og skjære opp det dere trenger, også fryse ned resten :) Masse digg mat utover i januar..

Selv om du da ikke får den rette "formen" på kalkunen så kan det jo presenteres veldig delikat på fatet.

Kalkunbryst som de andre nevner er også et godt alternativ.

Gjest tosomhet
Skrevet

Lag kalkun, slik du planlegger, og bruk restene de følgende dagene. Salater og pålegg. Lag en stor gryte med kalkunkjøtt en av de følgende dagene og inviter venner?

Passer det å bruke samme ingredienser til en slik gryte, som man bruker i kyllinggryter? Takk for svar.

Skrevet

Jeg hadde kjøpt en hel, og heller brukt restene senere. Det går bra å fryse, og er godt i gryter, som pålegg osv.

Kalkunbryst blir liksom litt tamt på en slik dag.

Gjest tosomhet
Skrevet

Du kan jo kjøpe en hel kalkun, tilberede den vanlig og skjære opp det dere trenger, også fryse ned resten :) Masse digg mat utover i januar..

Selv om du da ikke får den rette "formen" på kalkunen så kan det jo presenteres veldig delikat på fatet.

Kalkunbryst som de andre nevner er også et godt alternativ.

Takk, god ide!

Skrevet

Passer det å bruke samme ingredienser til en slik gryte, som man bruker i kyllinggryter? Takk for svar.

Ja, det skulle jeg tro. Uten at jeg er noen mesterkokk ;)

Gjest glimrende forslag
Skrevet

Theadora og Glimtipper kommer med aldeles

Skrevet

Vi bruker kalkun på nyttårsaften. Den tar plass i fryseren og tar tid å steke. I år skal vi gjøre det enkelt. Har kjøpt kalkunfileter i frysedisken på Rema. Tar nesten ikke plass i fryseren og koster kun 29 kr pr kilo. Prøvestekte på søndagen og det var jo genialt. Så slipper vi å plages med den beingrinda når vi er ferdig. Bare rent fint kjøtt. :o)

Skrevet

En dag i året må det være lov til å fråtse. Jeg hadde gått for hele dyret.

Skrevet

Vi satt flere ganger tosammen på jul- og nyttårsaften. Men lagde hele fuglen alikevel. Ble store stykker med kalkun som vi varmen i ovnen og lagde saus til senere, også småbiter til bruk i salat og gryter. Så lage en hel kalkun dere:)

Gjest tosomhet
Skrevet

Vi satt flere ganger tosammen på jul- og nyttårsaften. Men lagde hele fuglen alikevel. Ble store stykker med kalkun som vi varmen i ovnen og lagde saus til senere, også småbiter til bruk i salat og gryter. Så lage en hel kalkun dere:)

Takk for svar til deg og alle de andre! :)

Gjest "liten jul" kan og være kjempekoselig
Skrevet

Lag full middag og kos dere.

Kjøtt som er til overs kan jo varmes opp etter en dag eller to, noe kan fryses ned, noe kan kappes i biter i gryte etc.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...