Lillemus Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Har aldri hatt noe spesielt opplegg nyttårsaften vi. For to år siden hadde vi hjemmelaget viltgryte, kjempegodt! I år blir det kalkun har jeg hørt. En liiiten strek i regningen ettersom jeg alt har spist kalkun 3 dager i jula... | Men det blir nok godt! ) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 I år skal vi til naboen som serverer kalkun. Gleder meg til det 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Vi skal ha to typer crostinis til forrett - med laksekrem og gåselever og rosiner kokt i portvin. Tre typer skogsfugl til hovedrett, her er jeg usikker på tilbehøret siden det ikke er jeg som tilbereder. Og Panacotta til dessert. Superkokken tilbereder hovedretten, vi andre bidrar med forrett og dessert, samt vininnkjøp. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Vi skal ha to typer crostinis til forrett - med laksekrem og gåselever og rosiner kokt i portvin. Tre typer skogsfugl til hovedrett, her er jeg usikker på tilbehøret siden det ikke er jeg som tilbereder. Og Panacotta til dessert. Superkokken tilbereder hovedretten, vi andre bidrar med forrett og dessert, samt vininnkjøp. Beklager at jeg trenger meg på i en tråd jeg ikke har noe med å gjøre, men jeg må bare spørre deg - siden jeg anser deg som forumets største gourmet: Har du forslag til forrett og dessert når man skal servere rådyr til hovedrett? (Gjerne med oppskriftshenvisning om mulig, men jeg er også takknemlig for ca-forslag) :-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Beklager at jeg trenger meg på i en tråd jeg ikke har noe med å gjøre, men jeg må bare spørre deg - siden jeg anser deg som forumets største gourmet: Har du forslag til forrett og dessert når man skal servere rådyr til hovedrett? (Gjerne med oppskriftshenvisning om mulig, men jeg er også takknemlig for ca-forslag) :-) *Blande seg inn* Til hjort må jo skogens bær passe perfekt F eks multerem, eller sukret og varmet skogsbær (på pose) servert til iskrem. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 *Blande seg inn* Til hjort må jo skogens bær passe perfekt F eks multerem, eller sukret og varmet skogsbær (på pose) servert til iskrem. Jepp, multer har vi i fryseren, det er dessert på julekvelden. Varme multer med iskrem - det går jo for både store og små. Thænks! Hva med forrett? Den volder meg litt mer problemer, egentlig... :-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Jepp, multer har vi i fryseren, det er dessert på julekvelden. Varme multer med iskrem - det går jo for både store og små. Thænks! Hva med forrett? Den volder meg litt mer problemer, egentlig... :-) Ved et søk på Kvasir ser jeg at flere bruker røykalaks som forrett til hjort. Det bryter jo fint med alt fra skogen 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Ved et søk på Kvasir ser jeg at flere bruker røykalaks som forrett til hjort. Det bryter jo fint med alt fra skogen Hm, hva søker du på da? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Hm, hva søker du på da? Jeg søkte på hjortestek+forrett. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Jeg søkte på hjortestek+forrett. OK - jeg søker på rådyr+forrett, men jeg får da bare slike sider som bruker rådyr som forrett, jeg... Sukk, sannsynligvis er jeg for trøtt, så nå skal jeg heller legge meg og prøve igjen i morgen. Takk for hjelpen, i alle fall! 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 OK - jeg søker på rådyr+forrett, men jeg får da bare slike sider som bruker rådyr som forrett, jeg... Sukk, sannsynligvis er jeg for trøtt, så nå skal jeg heller legge meg og prøve igjen i morgen. Takk for hjelpen, i alle fall! Du er bra trøtt hvis du skriver "rådyr", skal stå "hjortestek" God ide å legge seg, natta 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 Du er bra trøtt hvis du skriver "rådyr", skal stå "hjortestek" God ide å legge seg, natta Men - vi skal ha rådyr, skal jeg da skrive hjort? (Nei, jeg hra ikke kommet lenger...) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 Men - vi skal ha rådyr, skal jeg da skrive hjort? (Nei, jeg hra ikke kommet lenger...) Oj, det er visst jeg som er den trøtteste her :-o. Jeg har tenkt hjortestek hele tiden. Sorry :-( Men laks høres ikke så ille ut likevel. Røykalaks. En fiske- eller blomkålsuppe kan jo også smake 0 Siter
Mista nikket Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 OK - jeg søker på rådyr+forrett, men jeg får da bare slike sider som bruker rådyr som forrett, jeg... Sukk, sannsynligvis er jeg for trøtt, så nå skal jeg heller legge meg og prøve igjen i morgen. Takk for hjelpen, i alle fall! http://www.matprat.no/soketreff.aspx?fritekst=forrett%20til%20r%c3%a5dyr Her finner du nok noen forslag. Lykke til:-) 0 Siter
Gjest frk. saftig kalkun Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 Altså, vi skal ha kalkun, selv om jeg _ikke_ er særlig glad i det. Liker heller kylling, det er mye saftigere. Hm, høres ut som en litt feilstekt kalkun. Pensle regelmessig med stekesjyen (fett/krydder/vann) under hele stekeperioden og ikke steke den for lenge eller på for høy temperatur + ikke "hurtigtine" - så blir den supersaftig. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 http://www.matprat.no/soketreff.aspx?fritekst=forrett%20til%20r%c3%a5dyr Her finner du nok noen forslag. Lykke til:-) Takk! Det blir lefserull til forrett, ja. :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. desember 2007 Skrevet 31. desember 2007 Beklager at jeg trenger meg på i en tråd jeg ikke har noe med å gjøre, men jeg må bare spørre deg - siden jeg anser deg som forumets største gourmet: Har du forslag til forrett og dessert når man skal servere rådyr til hovedrett? (Gjerne med oppskriftshenvisning om mulig, men jeg er også takknemlig for ca-forslag) :-) Oi, så ikke dette før nå, jeg. (doler mindre når kjæresten er på besøk, hehe) Ser du heldigvis har fått gode svar under her. For det første er jeg ikke noen gourmet - jeg spiser gjerne pizza grandiosa når jeg har dårlig tid eller er fyllesjuk. Jeg har dessverre aldri laga rådyr, jeg. Men til forrett liker jeg crostinis - det kan du toppe med masse forskjellig. Fant en oppskrift her, med steinsopp og skinke.Steinsoppen kan du f.eks bytte ut med sjølplukka sopp - kantareller og piggsopp fra fryseren? http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/VP/20060914/MAT/109140011/1001 Eller du kan lage en krem av Philadelphiaost, en liten dæsj melk, finrevet parmesan, salt og pepper, litt hakka basilikum og gressløk og litt olivenolje. Denne legger du oppå crostiniene når de er avkjølt sammen med en tomatskive og litt skinke eller en salamibit. Dessert: Creme catalana er alltid en sikker vinner. http://www.nrk.no/magasin/tidlig/1.1750771 I går lagde jeg verdens enkleste dessert etter pinnekjøttet - kutta opp en moden mango i skiver og danderte den sammen med mangosorbet fra frysedisken. Stort enklere kan det ikke bli, men det var skikkelig fresht og godt. 0 Siter
org Skrevet 2. januar 2008 Skrevet 2. januar 2008 Hm, høres ut som en litt feilstekt kalkun. Pensle regelmessig med stekesjyen (fett/krydder/vann) under hele stekeperioden og ikke steke den for lenge eller på for høy temperatur + ikke "hurtigtine" - så blir den supersaftig. Aha - sier du det, ja! Ikke penslet jeg under steking og jeg stekte den leeeeenge - for rå skulle den iallefall ikke være! Neste nyttårsaften blir det kyllingfileer *mumler* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.