morinor Skrevet 19. januar 2008 Skrevet 19. januar 2008 Skal ha tapas i kveld, og slengte en boks artisjokkherter i handlekurven. Nå sliter jeg med å finne en enkel oppskrift på noen marinade e.l. som den kan legges i - er jo litt kjedelig nøytral når den skal være på et tapasbord... Noen forslag? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. januar 2008 Skrevet 19. januar 2008 Jeg synes det er godt med en hjemmelaget vinaigrette-dressing (saus) til. Denne lager du av god olje, fransk sennep og god eddik, samt salt, pepper og gjerne også litt urter og hvitløk. Aller helst bør vinaigretten lages ved at sennepen tynnes ut med olje (litt og litt mens man rører, slik man lager majones) og de andre ingrediensene has i til slutt. Det går bra bare å blande alt også, men da blir dressingen/sausen tynnere. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. januar 2008 Skrevet 19. januar 2008 Jeg synes det er godt med en hjemmelaget vinaigrette-dressing (saus) til. Denne lager du av god olje, fransk sennep og god eddik, samt salt, pepper og gjerne også litt urter og hvitløk. Aller helst bør vinaigretten lages ved at sennepen tynnes ut med olje (litt og litt mens man rører, slik man lager majones) og de andre ingrediensene has i til slutt. Det går bra bare å blande alt også, men da blir dressingen/sausen tynnere. Så først nå at artisjokkhjertene var marinerte, trodde du mente slike som lå i nøytral lake/olje. Om de er marinert trenger de kanskje ingen annen saus? 0 Siter
morinor Skrevet 19. januar 2008 Forfatter Skrevet 19. januar 2008 Så først nå at artisjokkhjertene var marinerte, trodde du mente slike som lå i nøytral lake/olje. Om de er marinert trenger de kanskje ingen annen saus? De er ikke marinerte - det var det jeg tenkte de skulle bli! Sausen - serverer du den ved siden av, eller blander du sammen? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. januar 2008 Skrevet 19. januar 2008 De er ikke marinerte - det var det jeg tenkte de skulle bli! Sausen - serverer du den ved siden av, eller blander du sammen? Jeg har gjerne servert sausen ved siden av (både til fersk/kokt og hermetiske artisjokker), men sikkert også godt å bare legge dem i. 0 Siter
morinor Skrevet 19. januar 2008 Forfatter Skrevet 19. januar 2008 Jeg har gjerne servert sausen ved siden av (både til fersk/kokt og hermetiske artisjokker), men sikkert også godt å bare legge dem i. Takk for raskt og godt svar! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.