Gjest Svigerspåmiddag Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 Hvordan lager man brun lapskaus? Jeg har googlet, men faller ikke for noen av oppskriftene. Spørsmålet mitt er egentlig om grønnsakene skal koke like lenge som kjøttet? Eller skal man brune kjøttet, ha i vann +buljongterning og koke til kjøttet er nesten mørt og så ha oppi grønnsakene? Kjøttet er forøvrig oksebog. På forhånd takk for hjelpen. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 Skal du ha lapskaus bør grønnsakene koke ganske lenge, men jeg tror det vil være "over-do" å koke dem like lenge som kjøttet. 30-45 minutter er sikkert passe. 0 Siter
Dorthe Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 Du må brune både kjøttet og grønnsakene eller så blir ikke lapskausen skikkelig brun. Og jeg koker grønnsakene like lenge som kjøttet eller så blir den ikke tykk nok synes jeg og da må man ha jevning i og da er det jo ikke skikkelig lapskaus. 0 Siter
Speak Skrevet 4. februar 2008 Skrevet 4. februar 2008 Jeg koker kjøtt, løk, sellerirot og den rota som ser ut som en hvit gulrot først. Det kan ta lang tid å få kjøttet mørt. Når det er klart heller jeg i potet, gulrot og kålrot og koker med den siste halvtimen (?) til de er klare. Jeg bruner ingenting først, så jeg får lys lapskaus. Dersom det får for tynn konsistens heller jeg inn litt potetstappe "plulver". Dette tipset fikk jeg av en kokk, og det fungerer utmerket:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.