morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Det var et godt poeng. Jeg har ofte brent meg på å prøve å lage noe "smått og enkelt", og så har arbeidet blitt helt uoverstigelig. Men trådstarter skal jo ha konfirmasjon (tror jeg) og da blir det vansklig med varm mat når hun samtidig skal i kirken og komme hjem samtidig med gjestene? Eller har du løsning på det pg ... Jeg skulle så gjerne blitt flink til å diske opp middag til 8 mennesker uten å slite meg ut, tar meg altfor ofte vann over hodet for det er så gøy å lage spennende mat. Dette er ikke akkurat noe varm-mat-forslag, men da vi hadde barnedåp hadde vi spekemat til lunsj. Jeg synes det var mye mer overkommelig enn vanlig koldtbord, fordi det kreves færre retter og mye er jo 'ferdig' - bare å skjære opp og legge klart på fat, + laget potetsalat, eggerøre og vanlig salat. Med nyfødt baby var dette ihvertfall kjempeflott:-D 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Skalldyrsalat hører hjemme på mitt koldtbord Bruker du ferdige reker og krepsehaler i lake, eller hvordan lager du den? Renser selv? Kan du gi meg tips / oppskrift / link, for det er så godt.. 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Må være både grønn salat og en pasta- eller potetsalat. Og så er det ingen som har nevnt pai/quiche. Det er godt. Spasnsk tortilla er sikkert godt (potet/egg-omelett) men det bør man ha prøvd før i så fall. Personlig ville jeg foretrukket ost til dessert istendefor puddinger, men kake kommer vel til slutt? Det kan du sikkert få noen til å ta med seg? Høres ut som mye nok jobb uanssett. 0 Siter
Lillemus Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 er det ikke at man ikke kan legge kiwi i noensom helst slags gele? tror det! Jo, men det betyr vel også at man ikke kan bruke saft fra kiwi som bestanddel i geleen? Ergo ville jeg vært svært skeptisk til noe som ble kalt kiwigele... 0 Siter
gunrika Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Bruker du ferdige reker og krepsehaler i lake, eller hvordan lager du den? Renser selv? Kan du gi meg tips / oppskrift / link, for det er så godt.. Jeg bruker redker og krepsehaler i lake, men ferske reker er sikkert mye bedre. Her er oppskriften: 1 beger pillede reker 1 beger krepsehaler 250 g pasta skruer el lign 2 små paprika i ulike farger 1-2 friske røde chilipepper 1 rød løk 1 liten bunt dill oliven 4-5 soltørka tomater i olje 1 liten bunt ruccola Alt kuttes i små biter Dressing røres først i pasta, så i resten 2-3 ss olje 1 1/2 ss hvitvinseddik 2 fedd pressa hvitløk 1/2 ts sukker evt litt kajenne pepper og litt salt Dresing til å ha ved siden av: 1 beger lettrømme 1-1 1/2 dl thousand island dressing 1 liten bt gressløk evt 2 fedd hvitløk 1-2 ts sitronsaft 1/2 ts salt 1/2 ts sukker 1/4 ts hvit pepper 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Mye lettere med tre retters middag. Og mye billigere ) Enig! Dessuten mye triveligere for gjestene at folk sitter mer eller mindre i ro i stedet for å fly opp og ned for å forsyne seg. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Ajoli? Aldri smakt. ) Men jeg smaker gjerne på nye ting da! Aldri smakt aïoli!? Vel, ingen overraskelse, akkurat, at vi lever på ulike planeter :-). Vår typiske "kveldskos" er enkel tapas bestående av f.eks. god skinke, ost, salat, oliven etc., og da er aïoli et must til! . 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Aldri smakt aïoli!? Vel, ingen overraskelse, akkurat, at vi lever på ulike planeter :-). Vår typiske "kveldskos" er enkel tapas bestående av f.eks. god skinke, ost, salat, oliven etc., og da er aïoli et must til! . ''Vår typiske "kveldskos" er enkel tapas bestående av f.eks. god skinke, ost, salat, oliven etc., og da er aïoli et must til! . '' Akkurat som oss. Kanskje litt hjemmelaga foccatia også? Også deler vi ei flaske italiensk rødvin, da. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg er ikke begeistret for tradisjonelt koldtbord, men er glad i ulike former for tapas, som jeg har servert mange ganger. Om jeg får servert koldtbord forsyner jeg meg typisk av fisk, skalldyr, brød og salater. Til dessert gjerne ost eller kake, er ikke noe puddingmenneske. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 ''Vår typiske "kveldskos" er enkel tapas bestående av f.eks. god skinke, ost, salat, oliven etc., og da er aïoli et must til! . '' Akkurat som oss. Kanskje litt hjemmelaga foccatia også? Også deler vi ei flaske italiensk rødvin, da. Ja, god rødvin må til, selvfølgelig. Gjerne italiensk, men er ikke så fin på det . 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg er ikke begeistret for tradisjonelt koldtbord, men er glad i ulike former for tapas, som jeg har servert mange ganger. Om jeg får servert koldtbord forsyner jeg meg typisk av fisk, skalldyr, brød og salater. Til dessert gjerne ost eller kake, er ikke noe puddingmenneske. ''Jeg er ikke begeistret for tradisjonelt koldtbord'' Godt å høre at det er flere av oss. 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg bruker redker og krepsehaler i lake, men ferske reker er sikkert mye bedre. Her er oppskriften: 1 beger pillede reker 1 beger krepsehaler 250 g pasta skruer el lign 2 små paprika i ulike farger 1-2 friske røde chilipepper 1 rød løk 1 liten bunt dill oliven 4-5 soltørka tomater i olje 1 liten bunt ruccola Alt kuttes i små biter Dressing røres først i pasta, så i resten 2-3 ss olje 1 1/2 ss hvitvinseddik 2 fedd pressa hvitløk 1/2 ts sukker evt litt kajenne pepper og litt salt Dresing til å ha ved siden av: 1 beger lettrømme 1-1 1/2 dl thousand island dressing 1 liten bt gressløk evt 2 fedd hvitløk 1-2 ts sitronsaft 1/2 ts salt 1/2 ts sukker 1/4 ts hvit pepper Tusen takk, det var snilt - er nå kopiert! 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jo, men det betyr vel også at man ikke kan bruke saft fra kiwi som bestanddel i geleen? Ergo ville jeg vært svært skeptisk til noe som ble kalt kiwigele... kiwigele har sikkert aldri vært i nærheten av levende kiwi.. Gele smaker jo alltid kunstig. 0 Siter
Lillemus Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Aldri smakt aïoli!? Vel, ingen overraskelse, akkurat, at vi lever på ulike planeter :-). Vår typiske "kveldskos" er enkel tapas bestående av f.eks. god skinke, ost, salat, oliven etc., og da er aïoli et must til! . *hehe* Jeg bor på en annen planet enn mange dolere, på mange områder. ;o) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 *hehe* Du vet da at du og jeg lever på to ulike planter når det kommer til matvaner? ;o) Du må prøve det. Det er sååå godt. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 ''Dessert kan være fruktsalat (hjemmelaget så klart) med råkrem, eller bare bær med vaniljesaus.'' Har du prøvd vaniljekesam på fruktsalat? Kjempegodt:-D Nei, det har jeg ikke. Kesam er litt yoghurt-aktig, er det ikke? Jeg er ikke glad i yoghurt, og blir litt skeptisk. Men egentlig kunne det jo være spennende å prøve. Jeg lover at jeg skal gjøre det 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Nei, det har jeg ikke. Kesam er litt yoghurt-aktig, er det ikke? Jeg er ikke glad i yoghurt, og blir litt skeptisk. Men egentlig kunne det jo være spennende å prøve. Jeg lover at jeg skal gjøre det Jeg synes ikke det ligner på yoghurt. Tror det strengt tatt er en slags ostemasse??? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg synes ikke det ligner på yoghurt. Tror det strengt tatt er en slags ostemasse??? Det er mye mer kornet i konsistesen enn yoghurt. Den vanlige kesamen er grei nok, jeg kan til og med bruke den i dipper eller når vi spiser taco. Men den lett-varianten kan jeg virkelig styre meg for. Konsistensen er så guffen! 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Det er mye mer kornet i konsistesen enn yoghurt. Den vanlige kesamen er grei nok, jeg kan til og med bruke den i dipper eller når vi spiser taco. Men den lett-varianten kan jeg virkelig styre meg for. Konsistensen er så guffen! Den er nokså sur også 0 Siter
jubalong70 Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg synes ikke det ligner på yoghurt. Tror det strengt tatt er en slags ostemasse??? Ok! Hvordan smaker det da? Blir nå helt fristet her jeg sitter 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.