Lillemus Skrevet 28. mars 2008 Skrevet 28. mars 2008 Har lovt ungene å lage sveler i helga, men finner ingen oppskrift i noen av bøkene mine. Finner selvfølgelig en haug på nettet og ser at den store forskjellen er om det er en klatt smeltet smør i røra eller ikke. Hva er forskjellen til syvende og sist? Og hva bruker du? Jeg har ikke takke så jeg må steke i stekepanne på komfyren. 0 Siter
Gjest Silver Fairy Skrevet 28. mars 2008 Skrevet 28. mars 2008 Ekte sunnmørssveler: 7dl kveitemjøl 3ss sukker 5dl kefir 2dl lettmelk 1/2ts natron 1-2ts hjortesalt 2 egg 1 ts vaniljesukker :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. mars 2008 Forfatter Skrevet 28. mars 2008 Ekte sunnmørssveler: 7dl kveitemjøl 3ss sukker 5dl kefir 2dl lettmelk 1/2ts natron 1-2ts hjortesalt 2 egg 1 ts vaniljesukker :-) Vispe eggedosis, ha i kefir og det tørre og så ha i melet til slutt? 0 Siter
Gjest Wolverina Skrevet 28. mars 2008 Skrevet 28. mars 2008 Vispe eggedosis, ha i kefir og det tørre og så ha i melet til slutt? Exactly :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. mars 2008 Forfatter Skrevet 28. mars 2008 Exactly :-) Så skal den vel stå og svelle en liten stund før steking sikkert? Mmmm - gleder meg til i morra! ) 0 Siter
Gjest Silver Fairy Skrevet 28. mars 2008 Skrevet 28. mars 2008 Vispe eggedosis, ha i kefir og det tørre og så ha i melet til slutt? Oj, det glemte jeg.. Bland alt untatt hjortesalt og natron og la det stå over natta. Tilsett hj.salt og natron like før steiking. (Trenger ikke å stå så lenge som over natta.) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. mars 2008 Forfatter Skrevet 28. mars 2008 Oj, det glemte jeg.. Bland alt untatt hjortesalt og natron og la det stå over natta. Tilsett hj.salt og natron like før steiking. (Trenger ikke å stå så lenge som over natta.) Aha! *Noterer* Da blir det sveler i morra! ) 0 Siter
l@bamba Skrevet 28. mars 2008 Skrevet 28. mars 2008 "VERDENS BESTE SVELER" 6 egg 2kopper sukker 1 liter kefir 1kopp Hmelk 1ts natron 1 ts hornsalt 1ts bakepulver 1ts vaniljesukker 2 ss smeltet smør/margarin 5 kopper hvetemel Pisk sukker og egg,men ikke stivpisk,bare rør godt sammen.Ha i det våte. Bland det tørre og mix med det våte. Røra skal svelle halvtime-time. Koppestørrelsen er selvfølgelig en fergekopp(dette er ekte fergesveler sånn de ble laget på fergen)Men om jeg ønsker større oppskrift tar jeg et krus(som mål) og et par egg ekstra. Men kan halveres om man tør...disse er det alltid rift om!! Denne oppskriften er den desidert beste jeg har smakt. Svelene skal stekes på over middels varme og være ganske mørkebrune. 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. mars 2008 Forfatter Skrevet 28. mars 2008 "VERDENS BESTE SVELER" 6 egg 2kopper sukker 1 liter kefir 1kopp Hmelk 1ts natron 1 ts hornsalt 1ts bakepulver 1ts vaniljesukker 2 ss smeltet smør/margarin 5 kopper hvetemel Pisk sukker og egg,men ikke stivpisk,bare rør godt sammen.Ha i det våte. Bland det tørre og mix med det våte. Røra skal svelle halvtime-time. Koppestørrelsen er selvfølgelig en fergekopp(dette er ekte fergesveler sånn de ble laget på fergen)Men om jeg ønsker større oppskrift tar jeg et krus(som mål) og et par egg ekstra. Men kan halveres om man tør...disse er det alltid rift om!! Denne oppskriften er den desidert beste jeg har smakt. Svelene skal stekes på over middels varme og være ganske mørkebrune. Det var en veldig stor oppskrift! For meg og to unger blir det i meste laget, skal notere den og prøve den også, evt. halvert. ) Takker og bukker! 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. mars 2008 Forfatter Skrevet 29. mars 2008 Ekte sunnmørssveler: 7dl kveitemjøl 3ss sukker 5dl kefir 2dl lettmelk 1/2ts natron 1-2ts hjortesalt 2 egg 1 ts vaniljesukker :-) Vi prøvde den nå, men måtte modifisere oppskriften underveis da 1,5 ts hjortetakksalt var aaaaaalt for mye! Så jeg hadde i ett ekstra egg og klunka vel oppi 2-2,5 dl ekstra med kefir + en ss sukker til. Da ble de kjempegode! Har knapt sett jenteungen ete sånn før! ))) Den modifiserte oppskrifta er herved innskrevet i oppskriftsboka mi. 0 Siter
Gjest Silver Fairy Skrevet 29. mars 2008 Skrevet 29. mars 2008 Vi prøvde den nå, men måtte modifisere oppskriften underveis da 1,5 ts hjortetakksalt var aaaaaalt for mye! Så jeg hadde i ett ekstra egg og klunka vel oppi 2-2,5 dl ekstra med kefir + en ss sukker til. Da ble de kjempegode! Har knapt sett jenteungen ete sånn før! ))) Den modifiserte oppskrifta er herved innskrevet i oppskriftsboka mi. Så bra! :-) Får justere oppskrifta mi jeg også da kanskje. Lenge siden jeg har brukt den. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.