Gå til innhold

Steking av and - hjelp! (Haster også litt...)


Anbefalte innlegg

Gjest ViViola
Skrevet

Vi skal ha and til middag, og i oppskriften står det at man skal la de ligge i salt i minst 12 timer først (gjort), og så:

''Kokes møre i nøytral olje (eller andefett) i ca. 2 timer, til kjøttet slipper beinet.''

Hvordan gjør man det, da? (Sånn med teskje, altså)

Gjest ViViola
Skrevet

Hm, den oppskriften hørtes merkelig ut.

Jeg har brukt å tilberede den som kylling (omtrent).

Google: http://www.google.com/search?hl=no&client=opera&rls=en&hs=Ns4&q=helstekt+and&btnG=S%C3%B8k&lr=

Vel, gubben sitt valg... Sukk.

Her er hele oppskrifta:

''Sprøstekt andelår "Confit" på kremet vårløk

Ingredienser

6 andelår (250 g per stk) eller

12 kyllinglår

150 g havsalt

6 vårløk

400 g søtpotet (eller mandelpoteter)

3 dl kremfløte

150 g fevebønner (eller andre gode friske/fryste bønner)

Slik gjør du

Salt lårene i minst 12 timer. Kokes møre i nøytral olje (eller andefett) i ca. 2 timer, til kjøttet slipper beinet.

OBS! Kortere tid for kylling!

Lårene sprøstekes i ovn før servering.

Vask og tørk vårløken. Kok kremfløten under omrøring til tykk konsistens. Skjær vårløk i tynne skiver, og fres dem med litt smør i en egen panne til de er møre. Bland vårløk og kremfløte til en stuing. Smak til.

Søtpotetene skjæres i terninger og bakes møre i ovnen med olivenolje og salt/pepper.

Rens bønnene og kok dem møre i lettsaltet vann. Surres litt i smør og smakes til før servering.''

Bare lurer på om jeg rett og slett skal helle olje i en kjele, til det dekker andebitene - og så skru på varmen? Hm...

Skrevet

Vel, gubben sitt valg... Sukk.

Her er hele oppskrifta:

''Sprøstekt andelår "Confit" på kremet vårløk

Ingredienser

6 andelår (250 g per stk) eller

12 kyllinglår

150 g havsalt

6 vårløk

400 g søtpotet (eller mandelpoteter)

3 dl kremfløte

150 g fevebønner (eller andre gode friske/fryste bønner)

Slik gjør du

Salt lårene i minst 12 timer. Kokes møre i nøytral olje (eller andefett) i ca. 2 timer, til kjøttet slipper beinet.

OBS! Kortere tid for kylling!

Lårene sprøstekes i ovn før servering.

Vask og tørk vårløken. Kok kremfløten under omrøring til tykk konsistens. Skjær vårløk i tynne skiver, og fres dem med litt smør i en egen panne til de er møre. Bland vårløk og kremfløte til en stuing. Smak til.

Søtpotetene skjæres i terninger og bakes møre i ovnen med olivenolje og salt/pepper.

Rens bønnene og kok dem møre i lettsaltet vann. Surres litt i smør og smakes til før servering.''

Bare lurer på om jeg rett og slett skal helle olje i en kjele, til det dekker andebitene - og så skru på varmen? Hm...

Ja det blir jo fritering, på et vis? Dumt de ikke nevnte hvilken temperatur oljen skulle ha.

Bare pass på at det ikke blir for varmt - og ha et lokk i nærheten "just in case".

Kanskje det hjelper å se på noen flere oppskrifter på "samme" retten?

http://www.google.com/search?hl=no&client=opera&rls=en&hs=kKk&q=duck+confit&btnG=S%C3%B8k&lr=

Gjest ViViola
Skrevet

Ja det blir jo fritering, på et vis? Dumt de ikke nevnte hvilken temperatur oljen skulle ha.

Bare pass på at det ikke blir for varmt - og ha et lokk i nærheten "just in case".

Kanskje det hjelper å se på noen flere oppskrifter på "samme" retten?

http://www.google.com/search?hl=no&client=opera&rls=en&hs=kKk&q=duck+confit&btnG=S%C3%B8k&lr=

Endte opp med det jeg sa, ja, la alt i jerngryta, fylte på med frityrolje og skrudde på. Nå bobler det bittelitt, og masse fett flyter opp.

Neste gang er det IKKE gubben som skal velge!

Skrevet

Endte opp med det jeg sa, ja, la alt i jerngryta, fylte på med frityrolje og skrudde på. Nå bobler det bittelitt, og masse fett flyter opp.

Neste gang er det IKKE gubben som skal velge!

Flere århundrer gammel fransk tradisjonell konserveringsmetode - vel siden de enda ikke har sluttet å bruke den må det jo være NOE bra med den ;-)

Gjest ViViola
Skrevet

Flere århundrer gammel fransk tradisjonell konserveringsmetode - vel siden de enda ikke har sluttet å bruke den må det jo være NOE bra med den ;-)

He-he, du sier noe! :-)

Er nå spent på hvordan dette blir, jeg da, sist vi hadde and smakte det i grunnen bare py.

Skrevet

Du skal gjøre som du tydeligvis har gjort, legge lårene i en gryte, dekke med fett og la det småputre lenge.

Confit de canard er forøvrig noe av det beste jeg vet, fåes kjøpt ferdig kokt og hermetisert i Frankrike og feks på Jacobs i Oslo - vi har også laget det selv flere ganger.

Det blir mye fett når du koker and sånn, tar du vare på noe i et glass med lokk i kjøleskapet har du til neste gang du skal koke gakkgakk :-)

Skrevet

Flere århundrer gammel fransk tradisjonell konserveringsmetode - vel siden de enda ikke har sluttet å bruke den må det jo være NOE bra med den ;-)

Ja - det blir fantastisk godt!

Gjest ViViola
Skrevet

Du skal gjøre som du tydeligvis har gjort, legge lårene i en gryte, dekke med fett og la det småputre lenge.

Confit de canard er forøvrig noe av det beste jeg vet, fåes kjøpt ferdig kokt og hermetisert i Frankrike og feks på Jacobs i Oslo - vi har også laget det selv flere ganger.

Det blir mye fett når du koker and sånn, tar du vare på noe i et glass med lokk i kjøleskapet har du til neste gang du skal koke gakkgakk :-)

Det ble utrolig godt, altså, men jeg skjønte jo at det ble en fet middag, så jeg spiste ikke særlig mye (jeg er liksom litt i Grete Roede-land enda, trenger den fokusen).

Men en annen ting: Det ble veldig salt, for i oppskriften sto det ingenting om det skulle skylles av alt saltet den hadde ligget i over natta. Så vi skylte ikke, og det ble i grunnen for salt. Har lært, da, til en eventuell neste gang!

Gjest ViViola
Skrevet

Er middagen fortært?

Oppdatering?

:o)

Middag er spist, det var faktisk utrolig godt! Men fett - og salt.

Gakk-gakken skulle ligge i salt over natta, og siden oppskriften ikke sa noe om hvorvidt man skulle skylle av saltet eller ei, så gjorde vi det ikke. Og det skulle vi nok gjort.

Nydelig tilbehør, da, vi kokte gulrot og lagde hasselbakte poteter i tillegg til den fløtegreia. Mmmmm!

Skrevet

Det ble utrolig godt, altså, men jeg skjønte jo at det ble en fet middag, så jeg spiste ikke særlig mye (jeg er liksom litt i Grete Roede-land enda, trenger den fokusen).

Men en annen ting: Det ble veldig salt, for i oppskriften sto det ingenting om det skulle skylles av alt saltet den hadde ligget i over natta. Så vi skylte ikke, og det ble i grunnen for salt. Har lært, da, til en eventuell neste gang!

Ja, det er mye fett, gakkgakklår er ikke akkurat magert i utgangspunktet heller - men om du steker/griller lårene i ovenen etterpå renner mye fettet av, så det blir ikke så ille.

Og (g)akk så godt :-)

Gjest ViViola
Skrevet

Ja, det er mye fett, gakkgakklår er ikke akkurat magert i utgangspunktet heller - men om du steker/griller lårene i ovenen etterpå renner mye fettet av, så det blir ikke så ille.

Og (g)akk så godt :-)

Jepp, vi stekte i ovnen til slutt, 15 minutter sammen med potetene. Men slankemat blir det liksom aldri, tror jeg. He-he.

:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...