Gjest HK Skrevet 8. juli 2001 Skrevet 8. juli 2001 Vi skal til tyrkia, har fått med meg at man bør holde seg til godt stekt mat, ikke spise salat, bare drikke flaske-vann og droppe isbitene. Jeg har hørt at man også skal være forsiktig med kylling, egg og skalldyr. stemmer dette, eller kan vi trygt spise det så lenge det er kokt/stekt? 0 Siter
Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed Skrevet 10. juli 2001 Skrevet 10. juli 2001 Vanligvis går bakterier til grunne hvis maten er gjennomstekt eller kokt. Personlig ville jeg nok likevel være varsom med de rettene du nevner da man ikke alltid er helt sikker på om varen er helt gjennomstekt. Vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Sarina Skrevet 1. juni 2003 Skrevet 1. juni 2003 Har vært mange ganger i Tyrkia og for det meste spist kylling hele ferien, aldri hatt problemer med det! Samme med kreps, har gått bra alle gangene! Har ikke hørt om noen av de andre i venneflokken som har hatt problemer med hverken kylling eller skalldyr! De griller for det meste alt der og du ser fort at det er gjennomstekt! Hvis du skal ha grillet mat så heter det ISKENDER på tyrkisk, du ser det står iskender kebab, iskender køfte (kjempegode kjøttboller) Iskender tavuk (grillet kylling) på menyen! Har alltid spist salat der også jeg da, uten problemer! De har noen nydelige tomater der, de smaker skikkelig godt og vanlige tomater der nede er det samme som bifftomater her, bare at det er mye bedre smak på de der nede! ;-) Men det er nok riktig at man bør holde seg unna isbiter!;-) Maten i Tyrkia er noe av det beste jeg har vært i nærheten av! Kjempegod mat! Men er du ute etter sterk mat må du dra til india eller pakistan! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.