BMS! Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''En hel flaske per pers i snitt....? '' Dette har vi diskutert før, ik'? Husk at mange av oss gjerne drikker kanskje 4 glass vin til en lang middag, og vi holder oss kanskje til rødvin utover kvelden også. På en lang kveld kan det fort gå fire glass til etterpå, da er vi fort oppe i nærmere to flasker! Jo,- jeg er glad i vin jeg, altså,- men syntes det var et høyt _gjennomsnitt_ å regne med i en forsamling med litt-av-hvert personer, både vin- øl- og brusdrikkere :-) 0 Siter
Luska Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''Elste kusniami har aldri nok vin,'' Du har ikke vært borti den kartongen allerede vel? ;-) Forøvrig enig i dine beregninger av hvor mye man trenger. Eller iallefall kan komme til å trenge, litt avhengig av klientellet. ''Elste kusniami'' Det er jo navnet på den finske kameraten til BMS, skjønner du vel. Litt ufint å legge ut fullt navn her, men... ;o) 0 Siter
BMS! Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''Elste kusniami'' Det er jo navnet på den finske kameraten til BMS, skjønner du vel. Litt ufint å legge ut fullt navn her, men... ;o) Huff, ja, vodka derimot gikk ikke finsken tom for ;-DDDD 0 Siter
Luska Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Huff, ja, vodka derimot gikk ikke finsken tom for ;-DDDD ;o)) 0 Siter
morsan Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 I min fortid som servitør i selskaper, beregnet vi alltid slik at 1 flaske rødvin ga 5 glass, mens 1 flaske hvitvin ga 6 glass. Men jeg tror nok folk flest heller oppi litt mer enn servitører gjør. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg. Enda festligere blir det om vinen helles på karafler, og da går det fint med kartonger. 0 Siter
BMS! Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Enda festligere blir det om vinen helles på karafler, og da går det fint med kartonger. Men helt realistisk er vel ikke det. Det er 60 gjester, det hørtes pesete og tungvint ut. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Men helt realistisk er vel ikke det. Det er 60 gjester, det hørtes pesete og tungvint ut. Selvfølgelig skal du ha mer enn en karaffel på bordet, det naturlige vil være å sette samme antall karafler på bordet som evt, flasker. Karafler gjør oppdekningen mye penere. Og har du 60 gjester, så er du nødt til å ha hjelp til serveringen uansett. Og dermed hjelp til å få etterfylt karaflene. 0 Siter
BMS! Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Selvfølgelig skal du ha mer enn en karaffel på bordet, det naturlige vil være å sette samme antall karafler på bordet som evt, flasker. Karafler gjør oppdekningen mye penere. Og har du 60 gjester, så er du nødt til å ha hjelp til serveringen uansett. Og dermed hjelp til å få etterfylt karaflene. Jeg skjønner hva du mener, men det tar unødvendig lang tid. For meg i det minste. Så må hun gå å kjøpe 10 like karfafler i alle fall, og penger virker jo som en issue her, siden hun skal kjøre frem og tilbake til sverige for å kjøpe kartonger. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Jo,- jeg er glad i vin jeg, altså,- men syntes det var et høyt _gjennomsnitt_ å regne med i en forsamling med litt-av-hvert personer, både vin- øl- og brusdrikkere :-) Min erfaring er at det er såpass mange som drar snittet opp at det alltid går mer enn man tror. Men det sier kanskje bare litt om vennekretsen min *S* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg. ''Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg.'' Godt poeng! Det er en myte at pappvin er billigere enn flasker. Men polet har rett og slett ikke lov til å gi "kvantumsrabatt". Også enig i at bruk av karafler i stort selskap høres tungvint ut. Synes dessuten det er hyggelig å kunne se hva slags vin som serveres. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg.'' Godt poeng! Det er en myte at pappvin er billigere enn flasker. Men polet har rett og slett ikke lov til å gi "kvantumsrabatt". Også enig i at bruk av karafler i stort selskap høres tungvint ut. Synes dessuten det er hyggelig å kunne se hva slags vin som serveres. Da har du oversett det faktum, at vinen har godt av å lufte seg litt før servering, slik den blir, når den helles opp på karafler. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Da har du oversett det faktum, at vinen har godt av å lufte seg litt før servering, slik den blir, når den helles opp på karafler. ''Da har du oversett det faktum, at vinen har godt av å lufte seg litt før servering, slik den blir, når den helles opp på karafler.'' Det kan hende. Men litt luft får de jo om de åpnes en halvtime før servering, da! Med mindre man har serveringspersonell hadde ikke jeg orket bryet med å bruke karafler til et stort selskap. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''Da har du oversett det faktum, at vinen har godt av å lufte seg litt før servering, slik den blir, når den helles opp på karafler.'' Det kan hende. Men litt luft får de jo om de åpnes en halvtime før servering, da! Med mindre man har serveringspersonell hadde ikke jeg orket bryet med å bruke karafler til et stort selskap. Skal du ha 60 gjester, er du nødt til å ha hjelp til serveringen. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Skal du ha 60 gjester, er du nødt til å ha hjelp til serveringen. Hehe, du sier noe. 0 Siter
morsan Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Skal du ha 60 gjester, er du nødt til å ha hjelp til serveringen. Kommer an på hva man skal spise;-) 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 I min fortid som servitør i selskaper, beregnet vi alltid slik at 1 flaske rødvin ga 5 glass, mens 1 flaske hvitvin ga 6 glass. Men jeg tror nok folk flest heller oppi litt mer enn servitører gjør. Det fikk vi også høre, men jeg skjenker ikke 1,4 dl pr glass hjemme jeg nei. Der gir en flaske rødvin (hvit er litt drøyere) som regel 4 glass og en liten rest-skvett.. ;-) 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 Kommer an på hva man skal spise;-) Hva vil du kunne greie å servere for 60 gjester på en gang? 0 Siter
BMS! Skrevet 11. februar 2009 Skrevet 11. februar 2009 ''Og en ting til, jeg ville valgt flasker og ikke kartonger, det behøver ikke koste mer, men blir mye mer fest syns jeg.'' Godt poeng! Det er en myte at pappvin er billigere enn flasker. Men polet har rett og slett ikke lov til å gi "kvantumsrabatt". Også enig i at bruk av karafler i stort selskap høres tungvint ut. Synes dessuten det er hyggelig å kunne se hva slags vin som serveres. Også ett poeng, liker også å merke meg druen, land etc, både om jeg syns den er god eller ikke... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.