Gå til innhold

tilberedning av urtete


Anbefalte innlegg

Gjest Tedrikker

Jeg drikker ofte urtete, da jeg har lest meg til at urter er bra for helsa. Jeg har en vanskelig livssituasjon og sliter med "nerver" og psykisk utslitthet. Salvie skal virke nervestyrkende og jeg drikker endel avkok/te på tørket salvie, kjøpt på helsekosten. Noen ganger har jeg salvien oppi gryta, mens vannet koker opp, og da kan det være at salvien også blir litt kokt... Blir virkestoffene ødelagt da?? Det skal jo egentlig bare trekke... Jeg vet det er en nervegift som heter tujon i salvie, slik at man skal være litt forsiktig med denne urten. På den annen side tenker jeg at det er derfor den er bra for nervene. At litt tujon er bra, men ikke mye...? Noen her som vet om litt koking ødelegger virkestoffene?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/324573-tilberedning-av-urtete/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...