Gjest Tedrikker Skrevet 21. februar 2009 Del Skrevet 21. februar 2009 Jeg drikker ofte urtete, da jeg har lest meg til at urter er bra for helsa. Jeg har en vanskelig livssituasjon og sliter med "nerver" og psykisk utslitthet. Salvie skal virke nervestyrkende og jeg drikker endel avkok/te på tørket salvie, kjøpt på helsekosten. Noen ganger har jeg salvien oppi gryta, mens vannet koker opp, og da kan det være at salvien også blir litt kokt... Blir virkestoffene ødelagt da?? Det skal jo egentlig bare trekke... Jeg vet det er en nervegift som heter tujon i salvie, slik at man skal være litt forsiktig med denne urten. På den annen side tenker jeg at det er derfor den er bra for nervene. At litt tujon er bra, men ikke mye...? Noen her som vet om litt koking ødelegger virkestoffene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/324573-tilberedning-av-urtete/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.