Gå til innhold

fiske og vond samvittighet?


Anbefalte innlegg

Gjest prust
Skrevet

Hvordan kan du vite at den ikke har veldig vondt? Jeg pleier å slå fisken i hodet så fort som mulig slik at den ikke skal lide for mye ihvertfall. Men kanskje den ikke kan føle verken smerte eller redsel?

Jeg kan ikke vite det - men jeg tenker ikke så mye på det. Nå er det ikke ofte jeg fisker, men ungene fisker en del, og når de har fisket en stund, tar vi fiskene og kapper hodet av dem - da dør de fort og greit. Men det er klart at det kan gå litt tid fra de kommer opp av sjøen til vi sløyer dem.

  • Svar 44
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Colette

    12

  • Mary Poppins

    2

  • Henrikke67

    2

  • hidi, the scorpion

    2

Gjest Kimmie
Skrevet

Buddistene er vel opptatt av å ikke ta liv, uansett hvor lite og ubetydelig det måtte være. Jeg har et par buddafigurer i stua mi, men det blir nok ikke noe mer enn det:-)

Før tok jeg alltid et glass og fanget veps i,så slapp jeg dem ut. I sommer har jeg smekket dem ned :(

Liker ikke å drepe dyr,men det var mer ekstremt før. Livet er hellig! Så jeg var innlagt med en fyr som pleide å holde lighteren under edderkopper,så såg han bort på meg,likte visst det. Jeg sa "Ja,det var et lite lys i den også",da lo han og flere med han.

Skrevet

Før tok jeg alltid et glass og fanget veps i,så slapp jeg dem ut. I sommer har jeg smekket dem ned :(

Liker ikke å drepe dyr,men det var mer ekstremt før. Livet er hellig! Så jeg var innlagt med en fyr som pleide å holde lighteren under edderkopper,så såg han bort på meg,likte visst det. Jeg sa "Ja,det var et lite lys i den også",da lo han og flere med han.

Fy for en type....Jeg ser på dyr som enda mer sårbare enn mennesker, for det er ingen som tar vare på dem, hvis de ikke er et kjæledyr/husdyr med en ansvarlig eier. Det er hjerteskjærende å lese i avisene om dagen om alle kjæledyr som blir overlatt til seg selv og sin egen skjebne, fordi eieren får mer lyst til å reise på ferie. Jeg klarer nesten ikke å lese om den slags behandling av stakkars, forsvarsløse dyr....

Gjest Kimmie
Skrevet

Fy for en type....Jeg ser på dyr som enda mer sårbare enn mennesker, for det er ingen som tar vare på dem, hvis de ikke er et kjæledyr/husdyr med en ansvarlig eier. Det er hjerteskjærende å lese i avisene om dagen om alle kjæledyr som blir overlatt til seg selv og sin egen skjebne, fordi eieren får mer lyst til å reise på ferie. Jeg klarer nesten ikke å lese om den slags behandling av stakkars, forsvarsløse dyr....

Uff,ja det er jeg veldig enig i. Stakkars dyr som bare blir overlatt til seg selv.

candyqueen_83
Skrevet

Fy for en type....Jeg ser på dyr som enda mer sårbare enn mennesker, for det er ingen som tar vare på dem, hvis de ikke er et kjæledyr/husdyr med en ansvarlig eier. Det er hjerteskjærende å lese i avisene om dagen om alle kjæledyr som blir overlatt til seg selv og sin egen skjebne, fordi eieren får mer lyst til å reise på ferie. Jeg klarer nesten ikke å lese om den slags behandling av stakkars, forsvarsløse dyr....

Ja, det syns jeg også er forferdelig. Kan absolutt ikke forstå den tankegangen. Virker som det er så greit, for det er jo bare å kjøpe en ny etter ferien.

Gjest flere som er sånn?
Skrevet

Jeg kan ikke vite det - men jeg tenker ikke så mye på det. Nå er det ikke ofte jeg fisker, men ungene fisker en del, og når de har fisket en stund, tar vi fiskene og kapper hodet av dem - da dør de fort og greit. Men det er klart at det kan gå litt tid fra de kommer opp av sjøen til vi sløyer dem.

Jeg må slutte å være så pysete, skjønner jeg :-). Har jo tatt livet av mange hundre fisk i mitt liv. Det er bare i det siste jeg har blitt sånn bløthjertet av meg og tror at alt liv, enten det er trær el dyr har samme følelsene som oss mennesker :-).

Men viktig og drepe fort, med en gang den kommer på land el i båten.

Husker vi kastet levende fisk i kokende vann da jeg var mindre. Når vi fikk mye fisk ble den bare stukket så den skulle blø ifra seg. Ble bedre smak da. Var nok mye sterkere før jeg ja :-), men etter denne tråden skal jeg slutte å være pyse og ta alt som en "mann." :-)

Gjest prust
Skrevet

Jeg må slutte å være så pysete, skjønner jeg :-). Har jo tatt livet av mange hundre fisk i mitt liv. Det er bare i det siste jeg har blitt sånn bløthjertet av meg og tror at alt liv, enten det er trær el dyr har samme følelsene som oss mennesker :-).

Men viktig og drepe fort, med en gang den kommer på land el i båten.

Husker vi kastet levende fisk i kokende vann da jeg var mindre. Når vi fikk mye fisk ble den bare stukket så den skulle blø ifra seg. Ble bedre smak da. Var nok mye sterkere før jeg ja :-), men etter denne tråden skal jeg slutte å være pyse og ta alt som en "mann." :-)

Kastet dere levende fisk i kokende vann? Men dere måtte jo ta ut innmaten?

Krabber og hummer derimot hiver vi oppi kokende vann.

Ja, jeg tror vi også stakk fiskene med en gang da jeg var liten. Bør kanskje innføre det igjen :-)

Skrevet

Jeg må slutte å være så pysete, skjønner jeg :-). Har jo tatt livet av mange hundre fisk i mitt liv. Det er bare i det siste jeg har blitt sånn bløthjertet av meg og tror at alt liv, enten det er trær el dyr har samme følelsene som oss mennesker :-).

Men viktig og drepe fort, med en gang den kommer på land el i båten.

Husker vi kastet levende fisk i kokende vann da jeg var mindre. Når vi fikk mye fisk ble den bare stukket så den skulle blø ifra seg. Ble bedre smak da. Var nok mye sterkere før jeg ja :-), men etter denne tråden skal jeg slutte å være pyse og ta alt som en "mann." :-)

Jeg synes det er mye mer sjarmerende med bløthjertede menn enn menn som elsker å drepe dyr på f.eks. jakt. Skulle ønske det var flere bløthjertede menn på denne jord:-)

Gjest Kimmie
Skrevet

Jeg må slutte å være så pysete, skjønner jeg :-). Har jo tatt livet av mange hundre fisk i mitt liv. Det er bare i det siste jeg har blitt sånn bløthjertet av meg og tror at alt liv, enten det er trær el dyr har samme følelsene som oss mennesker :-).

Men viktig og drepe fort, med en gang den kommer på land el i båten.

Husker vi kastet levende fisk i kokende vann da jeg var mindre. Når vi fikk mye fisk ble den bare stukket så den skulle blø ifra seg. Ble bedre smak da. Var nok mye sterkere før jeg ja :-), men etter denne tråden skal jeg slutte å være pyse og ta alt som en "mann." :-)

Tenk på hummer og krabbe som blir kokt levende,de har jeg alltid hatt vondt av...

Skrevet

Kastet dere levende fisk i kokende vann? Men dere måtte jo ta ut innmaten?

Krabber og hummer derimot hiver vi oppi kokende vann.

Ja, jeg tror vi også stakk fiskene med en gang da jeg var liten. Bør kanskje innføre det igjen :-)

Huff ja....stakkars skalldyr:-( Men det er jo slik det stort sett gjøres. Tror du de dør med en gang? Eller merker de smerte før de dør? Jeg er ikke så sikker....

Gjest bikku
Skrevet

Småfisk forholder jeg meg uproblematisk til - det viktigste er å få avlivet dem raskt, så de ikke skal lide unødvendig. Sei og torsk bløgges først, så de skal få blødd fra seg, og så tar jeg ofte et ekstra stikk for å sikre at de er døde og ikke seigpines. Men når fisken blir stor, da syns jeg det er litt ubehagelig å stikke kniven i den, gitt.

Samme med kongekrabber før koking. De er noen store, stygge beist, men jeg skulle så gjerne ha tatt livet av dem før jeg kapper beina av for koking. Problemet er at jeg aner ikke hvor "hodet" eller andre vitale funksjoner er plassert på beista. Så jeg stikker kniven så godt det lar seg gjøre der jeg tror det må være før jeg kapper beina. Uff. Det liker jeg ikke. Om noen har noen sikre tips om hvordan det kan gjøres mest mulig "humant", så er jeg lutter øre!

Skrevet

Småfisk forholder jeg meg uproblematisk til - det viktigste er å få avlivet dem raskt, så de ikke skal lide unødvendig. Sei og torsk bløgges først, så de skal få blødd fra seg, og så tar jeg ofte et ekstra stikk for å sikre at de er døde og ikke seigpines. Men når fisken blir stor, da syns jeg det er litt ubehagelig å stikke kniven i den, gitt.

Samme med kongekrabber før koking. De er noen store, stygge beist, men jeg skulle så gjerne ha tatt livet av dem før jeg kapper beina av for koking. Problemet er at jeg aner ikke hvor "hodet" eller andre vitale funksjoner er plassert på beista. Så jeg stikker kniven så godt det lar seg gjøre der jeg tror det må være før jeg kapper beina. Uff. Det liker jeg ikke. Om noen har noen sikre tips om hvordan det kan gjøres mest mulig "humant", så er jeg lutter øre!

Jeg har stor sans for veterinær Siri Martinsen - Noah, og hadde den store glede å få en av mine katter behandlet av henne en gang. Hun behandlet katten med en enorm respekt og kjærlighet.

''– Menneskene glemmer ofte at vi også er dyr, og det at vi har mer makt ikke gjør at vi er nødt til å utnytte de andre dyrene til vår fordel, sier NOAH-leder Siri Martinsen.''

http://www.groruddalen.no/kjemper-for-dyrenes-rettigheter.4587972-84746.html

Skrevet

Ja, det syns jeg også er forferdelig. Kan absolutt ikke forstå den tankegangen. Virker som det er så greit, for det er jo bare å kjøpe en ny etter ferien.

Huff ja...jeg leste senest i dag om en kattemor med 2 unger som var satt ut i en tunnell for å dø. Og det gikk jo som det måtte gå. De ble ihjelkjørt - alle tre:-(

Hva feiler det egentlig mennesker som kan gjøre slike ting?

Gjest prust
Skrevet

Huff ja....stakkars skalldyr:-( Men det er jo slik det stort sett gjøres. Tror du de dør med en gang? Eller merker de smerte før de dør? Jeg er ikke så sikker....

Om de kjenner smerte i 2-3 sekunder før de dør, eller ikke - så bekymrer jeg meg ikke for det.

Krabber er mat.

Hummer er mat.

Fisk er mat.

Og en skal avlive dem hurtig, men ikke ha dårlig samvittighet for at de dør.

Skrevet

Om de kjenner smerte i 2-3 sekunder før de dør, eller ikke - så bekymrer jeg meg ikke for det.

Krabber er mat.

Hummer er mat.

Fisk er mat.

Og en skal avlive dem hurtig, men ikke ha dårlig samvittighet for at de dør.

Ja, vi har gjort dem til vår mat. Men det hadde ikke vært så lett hvis vi ikke var større og sterkere enn dem. Dette er rasjonell tankegang, som vi er opplært til å ha overfor dyr som vi kan tenke oss å ha som mat. Men jeg synes egentlig det er et sunnhetstegn når man begynner å tenke over hva man egentlig gjør- og hvorfor.

Hva driver voksne, og ellers fornuftige menn, til å drive med elg/fuglejakt hvert år? I mitt dirstrikt så er de som besatt av denne jaktingen. Ingenting annet betyr noe den tiden- de skal ut å skyte. Jeg kunne ha skjønt det hvis det var matmangel i butikkene, men det er det jo ikke....

Gjest bikku
Skrevet

Ja, vi har gjort dem til vår mat. Men det hadde ikke vært så lett hvis vi ikke var større og sterkere enn dem. Dette er rasjonell tankegang, som vi er opplært til å ha overfor dyr som vi kan tenke oss å ha som mat. Men jeg synes egentlig det er et sunnhetstegn når man begynner å tenke over hva man egentlig gjør- og hvorfor.

Hva driver voksne, og ellers fornuftige menn, til å drive med elg/fuglejakt hvert år? I mitt dirstrikt så er de som besatt av denne jaktingen. Ingenting annet betyr noe den tiden- de skal ut å skyte. Jeg kunne ha skjønt det hvis det var matmangel i butikkene, men det er det jo ikke....

Maten i butikkene kommer jo også et sted fra. Og med mindre man er veganer, så er det ingenting bedre/verre i fhd til dyra om vi kjøper maten i butikken el jakter/fisker selv. Forresten: De dyra vi jakter selv har sannsynligvis hatt langt bedre liv enn det vi kan kjøpe i de fleste butikker.

For vår del er fisket og jakten som bedrives i familien reell matauk, og vi tar ikke mer enn vi spiser i løpet av et år. Vi vet at kjøttet og fisken ikke er oppforet med medikamenter el tvilsomt kraftfor. Vi vet at den høstinga vi foretar kan håndteres av naturen, og reduserer uttak i dårlige år. Vi oppfører oss rett og slett som naturlig er på toppen av næringskjeden vår, og jeg ser ingen grunn til å begynne å tenke over det vi gjør.

Men kanskje ingen bombe at vi evt er uenige på dette området ;)

Skrevet

Maten i butikkene kommer jo også et sted fra. Og med mindre man er veganer, så er det ingenting bedre/verre i fhd til dyra om vi kjøper maten i butikken el jakter/fisker selv. Forresten: De dyra vi jakter selv har sannsynligvis hatt langt bedre liv enn det vi kan kjøpe i de fleste butikker.

For vår del er fisket og jakten som bedrives i familien reell matauk, og vi tar ikke mer enn vi spiser i løpet av et år. Vi vet at kjøttet og fisken ikke er oppforet med medikamenter el tvilsomt kraftfor. Vi vet at den høstinga vi foretar kan håndteres av naturen, og reduserer uttak i dårlige år. Vi oppfører oss rett og slett som naturlig er på toppen av næringskjeden vår, og jeg ser ingen grunn til å begynne å tenke over det vi gjør.

Men kanskje ingen bombe at vi evt er uenige på dette området ;)

Jeg skjønner hva du mener, og det er er ingenting galt med måten dere ordner mat i henhold til vanlig norsk standard.

Jeg klarer ikke selv å leve opp til mine idealer. Skulle jeg klart det så måtte jeg nesten la være å spise noe annet enn korn og grønnsaker.

Men jeg synes innimellom at det kan gå for langt. F.eks. med folk som spiser dyr som vanligvis er kjæledyr. En nabo av meg drev med oppdrett av angorakaniner, og etter at han hadde solgt ulla, så spiste han kroppene, som han til og med hadde et navn på:-(

Gjest bikku
Skrevet

Jeg skjønner hva du mener, og det er er ingenting galt med måten dere ordner mat i henhold til vanlig norsk standard.

Jeg klarer ikke selv å leve opp til mine idealer. Skulle jeg klart det så måtte jeg nesten la være å spise noe annet enn korn og grønnsaker.

Men jeg synes innimellom at det kan gå for langt. F.eks. med folk som spiser dyr som vanligvis er kjæledyr. En nabo av meg drev med oppdrett av angorakaniner, og etter at han hadde solgt ulla, så spiste han kroppene, som han til og med hadde et navn på:-(

Den verste opplevelsen jeg har hatt i fhd til det med kjæledyr og spising er da vi var på leirskole i 7. klasse. Vi fikk kjøtt i brunsaus til middag, og etter maten sa hun som dreiv leiren/stallen: "Ja, nå var det Stella dere spiste til middag". Hver gang jeg får kjøtt i brunsaus etter den gangen har jeg lurt på "hvem er det vi spiser nå?"...

Det jeg skulle ønske det var rettet mer fokus mot er en del av måten konsumkjøttet produseres på, ikke minst fjærfe. Der tror jeg det er mye vi helst ikke vil vite om, men kyllingfilet vil vi jo ha, da.

Skrevet

Den verste opplevelsen jeg har hatt i fhd til det med kjæledyr og spising er da vi var på leirskole i 7. klasse. Vi fikk kjøtt i brunsaus til middag, og etter maten sa hun som dreiv leiren/stallen: "Ja, nå var det Stella dere spiste til middag". Hver gang jeg får kjøtt i brunsaus etter den gangen har jeg lurt på "hvem er det vi spiser nå?"...

Det jeg skulle ønske det var rettet mer fokus mot er en del av måten konsumkjøttet produseres på, ikke minst fjærfe. Der tror jeg det er mye vi helst ikke vil vite om, men kyllingfilet vil vi jo ha, da.

Og hvem var Stella? Huff...:-( Det minner meg litt om et flott sted datteren min hadde hesten sin en tid. De hadde all verdens dyr av alle slag, og det var en opplevelse å gå rundt å hilse på alle de forskjellige dyrene:-) I en grisebinge gikk det en stakkars gris, og den var salrygget. Jeg spurte hva de hadde tenkt å gjøre med den, og svaret var at de skulle vel spise den...Jeg synes liksom jeg ser for meg koteletter som har en ekstra sving innover:-(

Du har rett mht fjærkre. Det er en stygg bransje - både når det gjelder egg og kyllingkjøtt. Det avles opp kyllinger i rekordfart ved å gi et for som gjør at de vokser ekstra fort. Og hønene lider i sine trange bur....Og nei. Jeg er ikke så veldig glad i kyllingfilet:-( Det jeg merker både når jeg spiser kylling og egg er at det skal veldig små mengder til før jeg begynner å bli kvalm.

Gjest bikku
Skrevet

Og hvem var Stella? Huff...:-( Det minner meg litt om et flott sted datteren min hadde hesten sin en tid. De hadde all verdens dyr av alle slag, og det var en opplevelse å gå rundt å hilse på alle de forskjellige dyrene:-) I en grisebinge gikk det en stakkars gris, og den var salrygget. Jeg spurte hva de hadde tenkt å gjøre med den, og svaret var at de skulle vel spise den...Jeg synes liksom jeg ser for meg koteletter som har en ekstra sving innover:-(

Du har rett mht fjærkre. Det er en stygg bransje - både når det gjelder egg og kyllingkjøtt. Det avles opp kyllinger i rekordfart ved å gi et for som gjør at de vokser ekstra fort. Og hønene lider i sine trange bur....Og nei. Jeg er ikke så veldig glad i kyllingfilet:-( Det jeg merker både når jeg spiser kylling og egg er at det skal veldig små mengder til før jeg begynner å bli kvalm.

Stella var en av hestene. Glemte det poenget, ja.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...