Orio Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Hvordan lager man god hjemmelaget marsipan? Jeg har brukt like deler mandler og melis, og eggehvite som bindemiddel. Jeg maler mandlene to ganger, siste gangen sammen med melisen. Marsipanen blir litt "knudrete", og smuler seg lett hvis jeg prøver å forme den. Jeg har ikke prøvd å varme den som jeg gjør med kransekakemasse, kanskje det hjelper? Hvordan gjør dere andre det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Ja, jeg synes ikke 'god' og 'hjemmelaget' hører sammen når det gjelder masripan;-) Kjøper Odense! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 4. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2009 morsan skrev (På 4.12.2009 den 19.32): Ja, jeg synes ikke 'god' og 'hjemmelaget' hører sammen når det gjelder masripan;-) Kjøper Odense! Kjøper odense jeg også, men har lyst til å klare å lage god marsipan selv. Det må da være mulig å få det til på et vis? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859108 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Orio skrev (På 4.12.2009 den 20.34): Kjøper odense jeg også, men har lyst til å klare å lage god marsipan selv. Det må da være mulig å få det til på et vis? men om man 'får det til' kommer jo an på ganen som smaker, da:-) Dem som liker den smuldrete, kornete marsipanen best, synes jo de har klart det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859122 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 4. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 4. desember 2009 morsan skrev (På 4.12.2009 den 21.13): men om man 'får det til' kommer jo an på ganen som smaker, da:-) Dem som liker den smuldrete, kornete marsipanen best, synes jo de har klart det. Jeg vil få til å lage en glatt marsipan som ikke smuldrer. *sta* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ariadne Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Mandlene skal tørkes et døgn eller flere etter at de er skoldet. De skal males flere ganger, to ganger er litt i minste laget. Du kan tilsette tragant, som du får kjøpt på apotek, for å få massen seigere. Det er en slags gummi. Resultatet blir fortsatt grovere enn kjøpmarsipan. Jeg synes den er MYE bedre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859253 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 ariadne skrev (På 4.12.2009 den 22.23): Mandlene skal tørkes et døgn eller flere etter at de er skoldet. De skal males flere ganger, to ganger er litt i minste laget. Du kan tilsette tragant, som du får kjøpt på apotek, for å få massen seigere. Det er en slags gummi. Resultatet blir fortsatt grovere enn kjøpmarsipan. Jeg synes den er MYE bedre. Jeg skal male mandlene flere ganger. Hvor mange ganger omtrent? Tragant har jeg brukt til andre ting, men jeg har ikke tenkt på at det kan brukes i marsipan. Hvis jeg husker å kjøpe det skal jeg prøve det også. Det er greit at marsipanen blir grovere enn kjøpemarsipan, men blir den også smuldrete? Det er det som har vært det største problemet for meg. Har du en bra oppskrift? Jeg har brukt like mengder melis og mandler, og så mye eggehvite at det så vidt henger sammen. Kanskje jeg trenger mer eggehvite? Hvis jeg varmer den opp på samme måte som kransekakemassen blir den jo tykkere/fastere. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colette Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Orio skrev (På 5.12.2009 den 0.10): Jeg skal male mandlene flere ganger. Hvor mange ganger omtrent? Tragant har jeg brukt til andre ting, men jeg har ikke tenkt på at det kan brukes i marsipan. Hvis jeg husker å kjøpe det skal jeg prøve det også. Det er greit at marsipanen blir grovere enn kjøpemarsipan, men blir den også smuldrete? Det er det som har vært det største problemet for meg. Har du en bra oppskrift? Jeg har brukt like mengder melis og mandler, og så mye eggehvite at det så vidt henger sammen. Kanskje jeg trenger mer eggehvite? Hvis jeg varmer den opp på samme måte som kransekakemassen blir den jo tykkere/fastere. Tror du ikke at de som lager marsipan industrielt tyr til midler som ikke vanlige i vårt kjøkken? Med kjemikalier og andre hjelpemidler? Det tror jeg. Jeg synes den hjemmelagede marsipanen skal være akkurat som den er. Ekte og god, og ikke minst uten mandeldråper:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ariadne Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Orio skrev (På 5.12.2009 den 0.10): Jeg skal male mandlene flere ganger. Hvor mange ganger omtrent? Tragant har jeg brukt til andre ting, men jeg har ikke tenkt på at det kan brukes i marsipan. Hvis jeg husker å kjøpe det skal jeg prøve det også. Det er greit at marsipanen blir grovere enn kjøpemarsipan, men blir den også smuldrete? Det er det som har vært det største problemet for meg. Har du en bra oppskrift? Jeg har brukt like mengder melis og mandler, og så mye eggehvite at det så vidt henger sammen. Kanskje jeg trenger mer eggehvite? Hvis jeg varmer den opp på samme måte som kransekakemassen blir den jo tykkere/fastere. Det er samme mengdeforhold som jeg bruker. For mye eggehvite blir bare kliss. Jeg synes ikke den er smuldrete? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859402 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg gjør som deg, men kan også bruke noen dråper tragant i. Da blir marsipanen smidigere. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859418 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 50% mandler og 50% melis. Jeg bruker stavmikser til å male mendlene og siler dem i en melsikt etterpå. Tilsetter eggehviter + evt. mandeldråper, likør og konditorfarge. Min marsipan har aldri blitt smuldrete. Har du nok eggehviter i? Jeg lager flere kilo marsipan hver jule, og bruker alltid denne oppskriften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 Speak skrev (På 5.12.2009 den 8.39): 50% mandler og 50% melis. Jeg bruker stavmikser til å male mendlene og siler dem i en melsikt etterpå. Tilsetter eggehviter + evt. mandeldråper, likør og konditorfarge. Min marsipan har aldri blitt smuldrete. Har du nok eggehviter i? Jeg lager flere kilo marsipan hver jule, og bruker alltid denne oppskriften. Hvor mye eggehvite bruker du til en halv kilo mandler? Til kransekake bruker jeg fire, men det blir i meste laget for marsipan. Til kransekake maler jeg mandler på en god, gammeldags mandelkvern, det er det eneste som fungerer. Har du merket forskjell på å bruke stavmikser og på å male mandlene når du lager marsipan? Siktet mandlene har jeg aldri gjort, det skal jeg prøve. Varmebehandler du den på noe vis? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859458 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 jubalong70 skrev (På 5.12.2009 den 7.11): Jeg gjør som deg, men kan også bruke noen dråper tragant i. Da blir marsipanen smidigere. Takk for tipset om tragant, har aldri tenkt på å bruke det i marsipan. Hvis jeg husker/rekker det skal jeg prøve. Det må kjøpes på apotek? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 ariadne skrev (På 5.12.2009 den 2.36): Det er samme mengdeforhold som jeg bruker. For mye eggehvite blir bare kliss. Jeg synes ikke den er smuldrete? Hvor mye eggehvite (omtrent) bruker du til en halv kilo mandler? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859460 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 Colette skrev (På 5.12.2009 den 0.29): Tror du ikke at de som lager marsipan industrielt tyr til midler som ikke vanlige i vårt kjøkken? Med kjemikalier og andre hjelpemidler? Det tror jeg. Jeg synes den hjemmelagede marsipanen skal være akkurat som den er. Ekte og god, og ikke minst uten mandeldråper:-) Mandeldråper har ingenting i marsipan å gjøre! Ikke i noe annet heller, for den saks skyld. Odense har kanskje noen triks på lager som jeg ikke får brukt hjemme på kjøkkenet, ja. Skal fingranske listen over ingredienser neste gang jeg handler. Det er forsåvidt greit at marsipanen er litt grov, men jeg skulle gjerne hatt den til å henge bedre sammen. I fjor var det vanskelig å lage kuler av den, så jeg skar ut frikanter som jeg dyppet i sjokolade i stedet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859461 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Orio skrev (På 5.12.2009 den 9.27): Hvor mye eggehvite (omtrent) bruker du til en halv kilo mandler? Ser ut til at 6 eggehviter på 1,5 kg mandler er vanlig, det vil tilsi 2 egghviter på 0,5 kg mandler. Sånn ca. Ikke ha i alt av eggehvitene på en gang, det er jo forskjell på størrelsen på eggene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 Lillemus skrev (På 5.12.2009 den 9.30): Ser ut til at 6 eggehviter på 1,5 kg mandler er vanlig, det vil tilsi 2 egghviter på 0,5 kg mandler. Sånn ca. Ikke ha i alt av eggehvitene på en gang, det er jo forskjell på størrelsen på eggene. Marsipan av en og en halv kilo mandler? Hvor har du funnet den oppskriften? Jeg pleier å bruke en eggehvite til en halv kilo mandler, skal prøve med mer i år. Egg er jo bindemiddelet i marsipanen, så det burde hjelpe på konsistensen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Orio skrev (På 5.12.2009 den 9.30): Mandeldråper har ingenting i marsipan å gjøre! Ikke i noe annet heller, for den saks skyld. Odense har kanskje noen triks på lager som jeg ikke får brukt hjemme på kjøkkenet, ja. Skal fingranske listen over ingredienser neste gang jeg handler. Det er forsåvidt greit at marsipanen er litt grov, men jeg skulle gjerne hatt den til å henge bedre sammen. I fjor var det vanskelig å lage kuler av den, så jeg skar ut frikanter som jeg dyppet i sjokolade i stedet. Ut fra en av oppskriftene jeg har sett på nettet kan det se ut som du har knadd marsipanen for lite, da virker den tørr står det. http://www.matogdrikke.no/content/view/3313/10291/ Så kna den lenge, til den kjennes myk og fin. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859464 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Orio skrev (På 5.12.2009 den 9.32): Marsipan av en og en halv kilo mandler? Hvor har du funnet den oppskriften? Jeg pleier å bruke en eggehvite til en halv kilo mandler, skal prøve med mer i år. Egg er jo bindemiddelet i marsipanen, så det burde hjelpe på konsistensen. http://www.matogdrikke.no/content/view/3313/10291/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 5. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2009 Lillemus skrev (På 5.12.2009 den 9.33): Ut fra en av oppskriftene jeg har sett på nettet kan det se ut som du har knadd marsipanen for lite, da virker den tørr står det. http://www.matogdrikke.no/content/view/3313/10291/ Så kna den lenge, til den kjennes myk og fin. Mer eggehvite og kna lenge, det er det som er løsningen. Marsipanen på bildet ser i alle fall veldig fin ut. Har du prøvd sitrondråper i marsipanen når du lager den selv? Har ikke du en god marsipankonfekt med baileys eller noe som du lager til jul? Hvordan lager du det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339282-hjemmelaget-marsipan/#findComment-2859467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.