Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg har pleid å lage lussekatter hvert år, men synes de alltid blir så fort tørre. Derimot lager jeg stadig vanlige boller, som blir kjempegode. Kan jeg lage lussekatter av bolledeigen min, bare hive oppi safran? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg ville prøvd. Jeg syns også lussekatter blir fort tørre. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark 464 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det gjør jeg. FOr jeg har en ufeilbarlig bolleoppskrift som er både lett og bake og gir gode boller. Så det kunne ikke ha falt meg inn å eksperimentere med andre oppskrifter 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det gjør jeg. FOr jeg har en ufeilbarlig bolleoppskrift som er både lett og bake og gir gode boller. Så det kunne ikke ha falt meg inn å eksperimentere med andre oppskrifter Oppskrift? Jeg får sjelden til gode boller ( 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det gjør jeg. FOr jeg har en ufeilbarlig bolleoppskrift som er både lett og bake og gir gode boller. Så det kunne ikke ha falt meg inn å eksperimentere med andre oppskrifter Nettopp. Takk, da gjør jeg det! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Oppskrift? Jeg får sjelden til gode boller ( Min oppskrift er som følger: 1 kg hvetemel 175 g sukker 150 g smør/margarin (bremykt eller brelett pleier jeg å bruke) 2 poser tørrgjær 5 dl lunken skummet melk Litt salt Kardemomme Elt alle ingrediensene sammen (ha det tørre i det våte). Jeg pleier å heve så lenge jeg har tid til, ca 45-60 minutter, deretter rulle ut 32 boller, og så heve igjen minst en halv time eller lenger. Jeg pensler med melk, stekes ved 225 grader i 10 minutter (blir ofte litt lenger, sjekk underveis) på midterste rille. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Min oppskrift er som følger: 1 kg hvetemel 175 g sukker 150 g smør/margarin (bremykt eller brelett pleier jeg å bruke) 2 poser tørrgjær 5 dl lunken skummet melk Litt salt Kardemomme Elt alle ingrediensene sammen (ha det tørre i det våte). Jeg pleier å heve så lenge jeg har tid til, ca 45-60 minutter, deretter rulle ut 32 boller, og så heve igjen minst en halv time eller lenger. Jeg pensler med melk, stekes ved 225 grader i 10 minutter (blir ofte litt lenger, sjekk underveis) på midterste rille. Litt blandet erfaring med tørrgjær i boller egentlig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Litt blandet erfaring med tørrgjær i boller egentlig. Jeg synes det har fungert greit. Ellers kan man jo bare bytte ut med fersk gjær, og blande den ut i melken på vanlig måte. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg synes det har fungert greit. Ellers kan man jo bare bytte ut med fersk gjær, og blande den ut i melken på vanlig måte. Det går selvfølgelig an ) Skal bake boller til uka, så kanskje jeg prøver denne ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Min oppskrift er som følger: 1 kg hvetemel 175 g sukker 150 g smør/margarin (bremykt eller brelett pleier jeg å bruke) 2 poser tørrgjær 5 dl lunken skummet melk Litt salt Kardemomme Elt alle ingrediensene sammen (ha det tørre i det våte). Jeg pleier å heve så lenge jeg har tid til, ca 45-60 minutter, deretter rulle ut 32 boller, og så heve igjen minst en halv time eller lenger. Jeg pensler med melk, stekes ved 225 grader i 10 minutter (blir ofte litt lenger, sjekk underveis) på midterste rille. Men 2 pk gjær til kun 5 dl melk? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det går selvfølgelig an ) Skal bake boller til uka, så kanskje jeg prøver denne ) Hiv oppi safran, så kanskje det blir lussekatter - så kan du komme med tilbakemelding om det funker! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Men 2 pk gjær til kun 5 dl melk? Jeg er stor fan av skikkelig heving! Det holder sikkert med en pakke. Min store angst er at det ikke skal heve nok, derfor nok gjær og lang nok heving - da blir det luftige, deilige boller! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Hiv oppi safran, så kanskje det blir lussekatter - så kan du komme med tilbakemelding om det funker! Er ikke spesielt glad i lussekatter så det dropper jeg ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg er stor fan av skikkelig heving! Det holder sikkert med en pakke. Min store angst er at det ikke skal heve nok, derfor nok gjær og lang nok heving - da blir det luftige, deilige boller! Jeg pleier å bruke en pakke, og litt lenger heving. Hehe. Skal prøve med to pakker, men du lover at det ikke smaker gjær av bollene da? ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 8 300 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Litt blandet erfaring med tørrgjær i boller egentlig. Jeg bruker en pakke ferskgjær til skillingsbollene mine. Det er 1 kg hvetemel i oppskriften. De blir skikkelig saftige, men jeg synes de har tapt seg veldig dagen etter, men funker bra til frysing. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg pleier å bruke en pakke, og litt lenger heving. Hehe. Skal prøve med to pakker, men du lover at det ikke smaker gjær av bollene da? ) Hehe - jeg ble plutselig litt engstelig for det ... La oss si det sånn at jeg har aldri fått klager på det, men det kommer nok an på hvor sensitiv tungen din er for gjærsmak! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dagrunn 0 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Er ikke spesielt glad i lussekatter så det dropper jeg ) Det var vel egentlig det som var oppsummeringen min også; at lussekatter ikke er så godt som boller, så da tester vi heller ut bolleoppskriften med lussekattefasong. Moro for ungene, vettu! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det var vel egentlig det som var oppsummeringen min også; at lussekatter ikke er så godt som boller, så da tester vi heller ut bolleoppskriften med lussekattefasong. Moro for ungene, vettu! Tror det er smaken på krydderet jeg ikke er så glad i, så jeg kunne gjerne spist hvite lussekatter i stedet for gule. Hehe. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecily 9 485 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Det er klart du kan c",) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark 464 0 Skrevet 5. desember 2009 Del Skrevet 5. desember 2009 Oppskrift? Jeg får sjelden til gode boller ( Veldig gode boller 5 dl melk 1 pk gjær, tørr el fersk 100-150 g smør/margarin 1,5 dl sukker 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 1 ts salt ca 16 dl hvetemel 1 pk gjær er mer enn nok. Men pass på at væsken er varm nok. Fingervarm for fersk gjær, noe varmere for tørrgjær. Bruk gjerne spesialgjær for søtbakst. Ikke ha for mye mel i deigen, og sørg for å elte den _lenge_. Hvis du har en skikkelig masking til å gjøre det, så la den gå i ca 5 minutt. Forheves 30 min, trill ut, steik på ca 220 grader. TId avhenger av størrelse på baksten. Svært store boller bør steikes på noe lavere temperatur. For Lussekatter: TIlsett safran. For adventsboller: Tilsett mer fett - egentlig er de feite nok, da, men det er ikke så himla ofte mor slenger seg om og baker boller. PS: Håper jeg har husket riktig en sein lørdagskveld 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.