Axcia Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 Jeg har forsøkt å bake sukkerbunn et par ganger. Jeg får det bare ikke til. Jeg trenger en idiotsikker og god oppskrift. Som ikke er überavansert... Mange krav fra en ellers god baker *s* 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 Ikke bruk mikser etter eggedosisen. Resten skal røres pent og forsiktig sammen med hånd. Med mikser blir det bare skumgummibunner hos meg i alle fall. 0 Siter
Axcia Skrevet 20. februar 2010 Forfatter Skrevet 20. februar 2010 Ikke bruk mikser etter eggedosisen. Resten skal røres pent og forsiktig sammen med hånd. Med mikser blir det bare skumgummibunner hos meg i alle fall. MÅ jeg lage eggedosis? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 MÅ jeg lage eggedosis? Ja, ellers blir bunnen en hard, kompakt klump 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 MÅ jeg lage eggedosis? Er ikke alle sukkerbørdbunner basert på eggedosis? Lager det så sjeldent at jeg som regel kjøper ferdig bunn... Bløtkake er ikke noen slager hos oss, bare jeg som spiser det omtrent. 0 Siter
Gjest eggedosis er jo trikset Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 MÅ jeg lage eggedosis? Hvordan i allverden lager du sukkerbrød hvis du ikke lager eggedosis først? Da er det ikke rart du mislykkes. Eggedosis - så stiv som mulig - er helt nødvendig grunnlag for ethvert sukkerbrød. Hvis ikke, faller kaken fullstendig sammen - hvis den hever seg i det hele tatt. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 20. februar 2010 Skrevet 20. februar 2010 MÅ jeg lage eggedosis? Ja, sukkerbunn er jo bare eggedosis, mel og bakepulver - og noen ganger potetmel. -uten å piske til eggedosis blir det jo nærmest pannekakerøre?! ;-) 0 Siter
miia Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Bruker oppskriften på baksiden av sukkerpakkene jeg Den gir høye og luftige sukkerbrød! Er jo mange egg i den, så det hjelper jo på... Husk også å sikte melet og å vende det forsiktig inn i eggedosisen - viktig for å holde røren luftig... 0 Siter
Katt-ja Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Ikke bruk mikser etter eggedosisen. Resten skal røres pent og forsiktig sammen med hånd. Med mikser blir det bare skumgummibunner hos meg i alle fall. Jeg bruker alltid mixer til melet - dog litt forsiktigere.. Men pisker eggedosisen skikkelig lenge først. Mine sukkerbrød blir veldig luftige... 0 Siter
tiliti Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Denne har alltid fungert for meg, første som fungerte etter å ha prøvd meg gjennom flere og bare fått problemer. Sukkerbrød: Sett stekeovnen på 160 gr. Smør minste (22-24cm) rundform. 3 egg 120 gr. sukker 60 gr. hvetemel 30 gr. potetmel 1/4 ts bakepulver Visp eggene sammen, tilsett sukkeret. Visp til lett og luftig eggedosis. Bland melsortene og bakepulveret og vend det i eggedosisen med en slikkepott med store bevegelser. ikke rør for kraftig. Stek kaken på nedesrte ribbe i 40 min. Sjekk om den er ferdig med en stekepinne. Avkjøl den på rist. 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Mine sukkerbrød er alltid luftige og fine. Men det kommer av at mannen baker dem. Han er en kløpper på sukkerbunn og bløtkaker. Har ikke anelse om hvor mange ganger jeg har forsøkt å bake sukkerbrød, eller hvor mange oppskrifte jeg har prøvd. Det går bare ikke her hos meg. Totalt miss hver gang. Men er eller god på de fleste andre ting innen matlaging. 0 Siter
Orio Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Det er ikke komplisert å bake sukkerbrød. Til en 24 cm form bruker jeg denne oppskriften: 5 egg, 125 g sukker, 175 g hvetemel, 1 ts bakepulver. Først visper jeg egg og sukker lenge, til det blir en helt stiv eggedosis. (Hvis du lager "topper" med vispene som ikke glattes ut er den ferdig.) Deretter sikter jeg i hvetemel og bakepulver og vender det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør rundt på vanlig måte. Kakeformen smører jeg bare i bunnen og kanskje litt opp på sidene, aldri helt opp. Jeg steker det på 175 grader i ca 35 minutter. Ikke åpne døren til stekeovnen før det har gått i alle fall 25 minutter. Når toppen er gylden er det ferdig. (Men hvis du tar det ut for tidlig vil det synke sammen.) Ikke avkjøl sukkerbrødet i trekk, som en ekstra forsikring kan du sette stekeplaten du bukte over formen som et "lokk". Jeg har enda ikke mislyktes med denne oppskriften. Det blir et veldig luftig sukkerbrød, vil du ha det "tettere" går det an å bruke mer sukker. Det blir såpass høyt at det ikke er noe problem å dele det i tre lag. (Til en form på 26 cm bruker jeg 7 egg, 175 g sukker, 250 g hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver.) 0 Siter
Gjest Mannen baker Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 Kjøp en pakke potetmel, og følg oppskrifta som står bakpå. Idiotsikkert og enkelt (ifølge min sukkerbrødbakende mann). :-) 0 Siter
brilleslangen Skrevet 21. februar 2010 Skrevet 21. februar 2010 denne fikk jeg engang av min mor og i hennes kokebok var oppskriften navnet som: "Sukkerbrød som aldri mislykkes" 2 kopper farin 2 kopper potetmel 3-4 ts bakepulver 4 egg Alt blandes i en bolle og piskes godt. Helles i smurt form(24-26cm diam). Stekes på nederste rille ved 225 grader i 30-40 min Lykke til! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.