Gjest skeptisk men liker ikke kaste mat Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Har en browniesmix jeg tenkte lage kake av i dag, den gikk ut i slutten av mars og nå er det slutten av april... det er jo tørrvare, men inneholder vel egg osv... tror dere det er skadelig å bruke denne? Eller er kvaliteten forringet slik at kaken ikke blir vellykket? Liker ikke kaste mat. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Du kan trygt bruke den og få et godt resultat, er min erfaring;) 0 Siter
mah-jong Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Jeg ville kjørt på. En måned eller to på en tørrvare er ingenting. Tør ikke tenke på hvor supergamle posemat-varianter jeg har laget på hytter rundt om - det har alltid gått bra. Det er ikke masse dyre ekstra-ingredienser som skal oppi vel? Eneste jeg er skeptisk til å bruke over datoen er faktisk tørrgjær. Ikke fordi jeg egentlig tror det vil gå dårlig, men HVIS det går dårlig så har jeg kasta bort masse ingredienser og tid og innsats, for å molefunkent stå og se på en flat deig som ikke vil heve seg.. Eneste tørrproduktet jeg har opplevd å faktisk ikke virke når det var gått over holdbarhetstida, er sement..hehe.. (den ville ikke stivne, stått åpent i pose i ca to år). 0 Siter
morsan Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Det tror jeg går helt bra. Det verste som kan skje er vel at kaken ikke hever skikkelig, noe jeg har hørt kan skje dersom man bruker alt for gammelt bakepulver. 0 Siter
morsan Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Jeg ville kjørt på. En måned eller to på en tørrvare er ingenting. Tør ikke tenke på hvor supergamle posemat-varianter jeg har laget på hytter rundt om - det har alltid gått bra. Det er ikke masse dyre ekstra-ingredienser som skal oppi vel? Eneste jeg er skeptisk til å bruke over datoen er faktisk tørrgjær. Ikke fordi jeg egentlig tror det vil gå dårlig, men HVIS det går dårlig så har jeg kasta bort masse ingredienser og tid og innsats, for å molefunkent stå og se på en flat deig som ikke vil heve seg.. Eneste tørrproduktet jeg har opplevd å faktisk ikke virke når det var gått over holdbarhetstida, er sement..hehe.. (den ville ikke stivne, stått åpent i pose i ca to år). Jeg har brukt mye tørrgjær som har gått over dato... Har det gått _veldig_ lenge over dato, hiver jeg oppi to stykker..;-) *baker ikke så ofte og det tar tid å bruke opp en fempakk...* 0 Siter
mah-jong Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Jeg har brukt mye tørrgjær som har gått over dato... Har det gått _veldig_ lenge over dato, hiver jeg oppi to stykker..;-) *baker ikke så ofte og det tar tid å bruke opp en fempakk...* Det var betryggende å høre, da skal jeg være litt minde pysete neste gang. Som regel er det jo bare et spørsmål om å la gjæren få nok hevetid, hvis det er bare LITT liv i utgangspunktet.. (Baker i rykk-og-napp, typisk..seks ganger i rask rekkefølge. Dvs at 4 poser er igjen i gjærpakke nummer 2, og de får fort lov til å bli ganske gamle før jeg får bakedilla igjen...) 0 Siter
Gjest trådstarter Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Det tror jeg går helt bra. Det verste som kan skje er vel at kaken ikke hever skikkelig, noe jeg har hørt kan skje dersom man bruker alt for gammelt bakepulver. Jeg hadde en brødblanding og, softkornbrød, men den gikk ut i juni -09, så den tok jeg ikke sjansen på og kastet.... men det var kanskje dumt? 0 Siter
morsan Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Jeg hadde en brødblanding og, softkornbrød, men den gikk ut i juni -09, så den tok jeg ikke sjansen på og kastet.... men det var kanskje dumt? Tja, vanskelig å si. Juni 09 er jo nesten ett år siden, og veldig mye lenger enn bare én måned. Jeg synes gammelt hvetemel får en spesiell lukt, men er usikker på hvor gammelt det har vært når jeg har kjent det. Og så aner jeg ikke om dette bare er en lukt som er på melet og om et ferdigbakt produkt ville blitt bra uansett. Som mah-jong er inne på kan man jo risikere å ødelegge andre varer ved å ha oppi f eks gammelt mel eller gammel gjær. Og så er det jo ergerlig å ha kastet bort masse arbeid for et dårlig produkt... Men en én måned gammel kakemix ville jeg absolutt ha gitt et forsøk :-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Jeg ville kjørt på. En måned eller to på en tørrvare er ingenting. Tør ikke tenke på hvor supergamle posemat-varianter jeg har laget på hytter rundt om - det har alltid gått bra. Det er ikke masse dyre ekstra-ingredienser som skal oppi vel? Eneste jeg er skeptisk til å bruke over datoen er faktisk tørrgjær. Ikke fordi jeg egentlig tror det vil gå dårlig, men HVIS det går dårlig så har jeg kasta bort masse ingredienser og tid og innsats, for å molefunkent stå og se på en flat deig som ikke vil heve seg.. Eneste tørrproduktet jeg har opplevd å faktisk ikke virke når det var gått over holdbarhetstida, er sement..hehe.. (den ville ikke stivne, stått åpent i pose i ca to år). Men tørrgjær bare blander du ut i litt lunkent vann i en kopp og lar den stå i 5-10 minutter. Da ser du om den gjærer eller ikke. 0 Siter
mah-jong Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Men tørrgjær bare blander du ut i litt lunkent vann i en kopp og lar den stå i 5-10 minutter. Da ser du om den gjærer eller ikke. Godt tips. :-) 0 Siter
Orio Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Det er ikke noe problem. Med en ferdig kakemix risikerer du heller ikke kaste bort dyre råvarer eller bruke masse tid til ingen nytte. Jeg ville bare kjørt på. 0 Siter
Gjest konsekvenser Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Datomerking er til for å overholdes. Venninna mi hadde en slik kakemix som var utgått på dato. Hun brukte den likevel og serverte i mannens fødselsdag. Resultatet var at han nesten umiddelbart fikk en enorm ståk.. som vedvarte i over en uke på tross av 4-6 runder med henne per dag i denne tiden. En må passe seg. 0 Siter
Gjest skeptisk men liker ikke kaste mat Skrevet 25. april 2010 Skrevet 25. april 2010 Det er ikke noe problem. Med en ferdig kakemix risikerer du heller ikke kaste bort dyre råvarer eller bruke masse tid til ingen nytte. Jeg ville bare kjørt på. Hurra Kakemiksen funka den 0 Siter
Speak Skrevet 26. april 2010 Skrevet 26. april 2010 Tørrmat holder seg oftest lenge. Så den hadde jeg brukt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.