Gå til innhold

Lurer


Gjest apelsin

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Man apelsin, ALT mel (alle karbohydrater) virker inn på blodsukkeret ditt, akkurat som sukker (som også er karbohydrat). Forskjellen er bare at hvitt mel og sukker gjør det raskere.

Med vennlig hilsen

Ja men jeg lurer på hvilket mel som kan blandes med jyttemel og hi maize mel?

Det er det jeg trenger svar på.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3032594
Del på andre sider

Glutenfritt mel får du også fra Semper og Finax. Sjekk helsekostbutikker eller store dagligvarebutikker om de har det.

Hei.

Takk for svar.

Jeg har funne ut på internett hva som gjør at det er vanskelig å bake brød med jyttemel og det er for at toro sin glutenfrie melblanding er det hvetestivelse i og jyttemel er det ikke noe hvetestivelse i.

Det betyr at jyttemel må blandes med speltmel, rugmel, havremel, hvetemel, grovt speltmel osv.

I hvertfall ett annet mel.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3033010
Del på andre sider

Annonse

Gjest cøliaker

Hei.

Takk for svar.

Jeg har funne ut på internett hva som gjør at det er vanskelig å bake brød med jyttemel og det er for at toro sin glutenfrie melblanding er det hvetestivelse i og jyttemel er det ikke noe hvetestivelse i.

Det betyr at jyttemel må blandes med speltmel, rugmel, havremel, hvetemel, grovt speltmel osv.

I hvertfall ett annet mel.

''Det betyr at jyttemel må blandes med speltmel, rugmel, havremel, hvetemel, grovt speltmel osv. I hvertfall ett annet mel.''

Neida. Men du trenger fiberhusk og ordentlig gjær.

Har søkt etter oppskrifter for deg, så du får ta en titt på disse linkene om noe kan passe for deg. ellers kan sikkert Diabetesforbundet eller Cøliakiforeningen hjelpe deg.

http://www.google.com/search?q=oppskrift%2Bglutenfritt%2Bbr%C3%B8d&rls=com.microsoft:no:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_no

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3033325
Del på andre sider

''Det betyr at jyttemel må blandes med speltmel, rugmel, havremel, hvetemel, grovt speltmel osv. I hvertfall ett annet mel.''

Neida. Men du trenger fiberhusk og ordentlig gjær.

Har søkt etter oppskrifter for deg, så du får ta en titt på disse linkene om noe kan passe for deg. ellers kan sikkert Diabetesforbundet eller Cøliakiforeningen hjelpe deg.

http://www.google.com/search?q=oppskrift%2Bglutenfritt%2Bbr%C3%B8d&rls=com.microsoft:no:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_no

Hei cøliaker.

Jeg har ikke cøliaki så jeg kan spise hva som helst mel, men siden jeg har lest i helsekostbutikken om at jyttemel teff skal senke blodsukkeret og hi maize skal senke blodsukkeret, da prøver jeg å spise brød som er blandet med jyttemel teff, hi maize og speltmel for i speltmel er det som ikke er sunt tatt vekk og i hvetemel er det som ikke er sunt.

Jeg går ut i fra at når jeg blander med speltmel at det da er slik at jyttemelet reduserer gluteninnholdet i speltmelet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3033835
Del på andre sider

Gjest cøliaker

Hei cøliaker.

Jeg har ikke cøliaki så jeg kan spise hva som helst mel, men siden jeg har lest i helsekostbutikken om at jyttemel teff skal senke blodsukkeret og hi maize skal senke blodsukkeret, da prøver jeg å spise brød som er blandet med jyttemel teff, hi maize og speltmel for i speltmel er det som ikke er sunt tatt vekk og i hvetemel er det som ikke er sunt.

Jeg går ut i fra at når jeg blander med speltmel at det da er slik at jyttemelet reduserer gluteninnholdet i speltmelet.

Jeg vet godt at du ikke har cøliaki. Men du skrev et annet sted her at nå skulle du kutte ut gluten, så jeg trodde du mente det.

''Jeg går ut i fra at når jeg blander med speltmel at det da er slik at jyttemelet reduserer gluteninnholdet i speltmelet.''

Nei, men mengden gluten totalt reduseres i forhold til om du bare hadde brukt speltmel.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3033881
Del på andre sider

Jeg vet godt at du ikke har cøliaki. Men du skrev et annet sted her at nå skulle du kutte ut gluten, så jeg trodde du mente det.

''Jeg går ut i fra at når jeg blander med speltmel at det da er slik at jyttemelet reduserer gluteninnholdet i speltmelet.''

Nei, men mengden gluten totalt reduseres i forhold til om du bare hadde brukt speltmel.

Hei cøliaker.

Takk for svar.

Det visste jeg ikke.

Nå kan ikke jeg spise noe med sukker, sirup eller honning i.

Når du har bakt brød med glutenfritt mel, altså jyttemel teff eller jyttemel orginal, hvilket mel har du da blandet det med?

Da tenker jeg på foreksempel rugmel, havremel, grovt speltmel eller toro sin glutenfrie melblanding?

Siden jyttemel teff og hi maize mel skal senke blodsukkeret, tror du da at det senker blodsukkeret om jeg hadde prøvd å hatt hi maize mel i toro sin glutenfrie melblanding siden det er druesukker i den?

I brød som du kjøper på butikken som er glutenfritt, de er harde som stein.

Kjøper du brød uten hvetemel?

Det er ikke hartt.

Hvis du tåler det, da kan du gjøre det.

Det har jeg gjort noen ganger og det brødet er godt og det er sunt for det er grovt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3033937
Del på andre sider

Gjest cøliaker

Hei cøliaker.

Takk for svar.

Det visste jeg ikke.

Nå kan ikke jeg spise noe med sukker, sirup eller honning i.

Når du har bakt brød med glutenfritt mel, altså jyttemel teff eller jyttemel orginal, hvilket mel har du da blandet det med?

Da tenker jeg på foreksempel rugmel, havremel, grovt speltmel eller toro sin glutenfrie melblanding?

Siden jyttemel teff og hi maize mel skal senke blodsukkeret, tror du da at det senker blodsukkeret om jeg hadde prøvd å hatt hi maize mel i toro sin glutenfrie melblanding siden det er druesukker i den?

I brød som du kjøper på butikken som er glutenfritt, de er harde som stein.

Kjøper du brød uten hvetemel?

Det er ikke hartt.

Hvis du tåler det, da kan du gjøre det.

Det har jeg gjort noen ganger og det brødet er godt og det er sunt for det er grovt.

''Når du har bakt brød med glutenfritt mel, altså jyttemel teff eller jyttemel orginal, hvilket mel har du da blandet det med? Da tenker jeg på foreksempel rugmel, havremel, grovt speltmel eller toro sin glutenfrie melblanding?''

Altså, jeg blander selvsagt ikke med rugmel, havremel eller grovt speltmel, fordi disse melslagene er det gluten i...... Og det tåler ikke en med cøliaki. Og det vet du.

Bruker ikke Jyttemel heller, men Semper og Finax, som jeg har nevnt tidligere. Jeg baker ikke brød selv, har prøvd så godt jeg kunne, men det gikk dårlig. Synes brød fra glutenfrihylla på butikken er helt ok, men spiser mest lavkarbo.

Sånn, nå har jeg sagt mitt, nå må noen andre svare hvis du skal spørre flere ganger om det samme.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034023
Del på andre sider

Gjest cøliaker

Hei cøliaker.

Takk for svar.

Det visste jeg ikke.

Nå kan ikke jeg spise noe med sukker, sirup eller honning i.

Når du har bakt brød med glutenfritt mel, altså jyttemel teff eller jyttemel orginal, hvilket mel har du da blandet det med?

Da tenker jeg på foreksempel rugmel, havremel, grovt speltmel eller toro sin glutenfrie melblanding?

Siden jyttemel teff og hi maize mel skal senke blodsukkeret, tror du da at det senker blodsukkeret om jeg hadde prøvd å hatt hi maize mel i toro sin glutenfrie melblanding siden det er druesukker i den?

I brød som du kjøper på butikken som er glutenfritt, de er harde som stein.

Kjøper du brød uten hvetemel?

Det er ikke hartt.

Hvis du tåler det, da kan du gjøre det.

Det har jeg gjort noen ganger og det brødet er godt og det er sunt for det er grovt.

Rettelse - havremel er glutenfritt. Men rugmel og speltmel er ikke glutenfritt.

Sånn.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034025
Del på andre sider

''Når du har bakt brød med glutenfritt mel, altså jyttemel teff eller jyttemel orginal, hvilket mel har du da blandet det med? Da tenker jeg på foreksempel rugmel, havremel, grovt speltmel eller toro sin glutenfrie melblanding?''

Altså, jeg blander selvsagt ikke med rugmel, havremel eller grovt speltmel, fordi disse melslagene er det gluten i...... Og det tåler ikke en med cøliaki. Og det vet du.

Bruker ikke Jyttemel heller, men Semper og Finax, som jeg har nevnt tidligere. Jeg baker ikke brød selv, har prøvd så godt jeg kunne, men det gikk dårlig. Synes brød fra glutenfrihylla på butikken er helt ok, men spiser mest lavkarbo.

Sånn, nå har jeg sagt mitt, nå må noen andre svare hvis du skal spørre flere ganger om det samme.

Hei cøliaker.

Jeg har spurt i helsekosten og i matbutikken om de har rugmel uten gluten og det har de ikke.

Det de sier i helsekosten er at glutenfritt mel må blandes med speltmel.

Det finnes toro glutenfri melblanding men den er det druesukker i og det virker inn på blodsukkeret.

Hva heter rugmelt i den butikken hvor du bor?

Kan du skrive en oppskrift på brød du har laget med glutenfritt mel som har blitt noen lunde velykket og som det ikke er sukker, sirup eller honning i?

Jeg spiser en skive til frokost og en til kvelds, hvor mye druesukker hadde jeg fått i meg hvis jeg hadde spist brød med toro sin glutenfrie melblanding?

Ca under en tskje eller mer?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034537
Del på andre sider

Annonse

Hei cøliaker.

Jeg har spurt i helsekosten og i matbutikken om de har rugmel uten gluten og det har de ikke.

Det de sier i helsekosten er at glutenfritt mel må blandes med speltmel.

Det finnes toro glutenfri melblanding men den er det druesukker i og det virker inn på blodsukkeret.

Hva heter rugmelt i den butikken hvor du bor?

Kan du skrive en oppskrift på brød du har laget med glutenfritt mel som har blitt noen lunde velykket og som det ikke er sukker, sirup eller honning i?

Jeg spiser en skive til frokost og en til kvelds, hvor mye druesukker hadde jeg fått i meg hvis jeg hadde spist brød med toro sin glutenfrie melblanding?

Ca under en tskje eller mer?

Hei cøliaker.

Jeg glemte å si at glutenfritt brød som de selger i matbutikken hvor jeg bord, det er hardt som stein, det er sukker i det, det er sirup i det og det er honning i det.

Burde ikke alle brød vært uten sukker, sirup og honning?

De som lager brødene bør jo tenke litt på folk med diabetes også.

Og burde ikke brødene som er glutenfrie vært litt myke?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034543
Del på andre sider

Hei cøliaker.

Jeg har spurt i helsekosten og i matbutikken om de har rugmel uten gluten og det har de ikke.

Det de sier i helsekosten er at glutenfritt mel må blandes med speltmel.

Det finnes toro glutenfri melblanding men den er det druesukker i og det virker inn på blodsukkeret.

Hva heter rugmelt i den butikken hvor du bor?

Kan du skrive en oppskrift på brød du har laget med glutenfritt mel som har blitt noen lunde velykket og som det ikke er sukker, sirup eller honning i?

Jeg spiser en skive til frokost og en til kvelds, hvor mye druesukker hadde jeg fått i meg hvis jeg hadde spist brød med toro sin glutenfrie melblanding?

Ca under en tskje eller mer?

''Jeg har spurt i helsekosten og i matbutikken om de har rugmel uten gluten og det har de ikke.''

Det er jo gluten i rug så det går selvfølgelig ikke an å finne glutenfritt rugmel...

Hvorfor stresser du med glutenfritt forresten? Hvorfor kjøper du ikke bare et speltbrød eller et fullkornbrød?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034587
Del på andre sider

''Jeg har spurt i helsekosten og i matbutikken om de har rugmel uten gluten og det har de ikke.''

Det er jo gluten i rug så det går selvfølgelig ikke an å finne glutenfritt rugmel...

Hvorfor stresser du med glutenfritt forresten? Hvorfor kjøper du ikke bare et speltbrød eller et fullkornbrød?

Hei MayLynn.

Jeg har lest ett innlegg på foreldre småbarn at du også prøver å redusere eller unngå gluten til dine unger.

Hvilket mel bruker du?

Med jyttemel teff og hi maize har jeg lest på helsekosten skal stablisere blodsukkeret og det skal blandes i andre melsorter.

Pluss at det skal gjøre slik at vi går ned i vekt og holder vekten.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034632
Del på andre sider

Hei MayLynn.

Jeg har lest ett innlegg på foreldre småbarn at du også prøver å redusere eller unngå gluten til dine unger.

Hvilket mel bruker du?

Med jyttemel teff og hi maize har jeg lest på helsekosten skal stablisere blodsukkeret og det skal blandes i andre melsorter.

Pluss at det skal gjøre slik at vi går ned i vekt og holder vekten.

Ja har to av barna på helt glutenfri og melkefri diett pga proteinintoleranse. Og hun ene har også cøliaki.

Vi bruker Semper naturlig glutenfri (grov) og Finax naturlig glutenfri melblanding. Pleier også å blande litt jyttemel og glutenfritt havremel i brødet. Og så må vi ha fiberhusk og pofiber i brødet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034648
Del på andre sider

Ja har to av barna på helt glutenfri og melkefri diett pga proteinintoleranse. Og hun ene har også cøliaki.

Vi bruker Semper naturlig glutenfri (grov) og Finax naturlig glutenfri melblanding. Pleier også å blande litt jyttemel og glutenfritt havremel i brødet. Og så må vi ha fiberhusk og pofiber i brødet.

Hva heter det glutenfrie havremelet som du bruker?

Med ungen din som har peptide, hadde det gjort noe om du hadde blandet jyttemel teff med speltmel?

Hvilken komune bor du i?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3034835
Del på andre sider

Hva heter det glutenfrie havremelet som du bruker?

Med ungen din som har peptide, hadde det gjort noe om du hadde blandet jyttemel teff med speltmel?

Hvilken komune bor du i?

Jeg kan ikke gi ungen speltmel - det er det jo gluten i!!!

Nei - jeg oppgir ikke hvilken kommune jeg bor i...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/353780-lurer/#findComment-3035273
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...