Gå til innhold

Godtesjuk, er det gluten i Twist?


Gjest Cøliakidama

Anbefalte innlegg

Gjest Cøliakidama

Gluten finnes i kornsortene hvete, bygg, rug, spelt, emmer, enkorn, og i noen andre plantearter i grasfamilien. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men kan bli "forurenset" gjennom så- eller produksjonsprosessen. Mel av mais, ris, hirse og bokhvete inneholder ikke gluten.

Du får spise det bitene som sannsynligvis ikke inneholder mel. Det er vel de fleste.

....jeg vet det der altså..... ;-)))

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mistrale

Fant dette på Facebook av alle plasser - svar fra produsent for ca ett år siden:

"Hei og takk for henvendelsen.

...Våre kunders helse og velvære er viktig for oss, og vi behandler derfor spørsmålet om allergener med stor seriøsitet.

Vi ser at det er vanskelig å være allergiker i dag, og har full forståelse for de problemene man vil møte på i så måte.

- Følgende Twist-biter inneholder hvete/gluten: Pearl Nougat og Japp. Følgende biter kan inneholde spor av hvete/gluten: Marsipan, Nougatcrisp, Golden Toffee, Lakris, Nøtti og Cocos.

- Følgende Twist-biter inneholder egg: Toblerone og Japp.

- Følgende biter kan inneholde spor av egg: Pearl Nougat, Cocos, Marsipan, Amber, Nøtti, Caramel, Nougatcrisp og Banan.

- Følgende biter er helt fri for egg eller spor av egg: Lakris og Daim.

- Følgende Twist-biter har hasselnøtt som ingrediens:

Pearl Nougat, Nøtti og Nougatcrisp.

Utover dette kan alle Twistbitene, med unntak av Lakris og Daim, inneholde spor av nøtter."

''Utover dette kan alle Twistbitene, med unntak av Lakris og Daim, inneholde spor av nøtter.''

Hmm, med tanke på hva daim er laget av, synes jeg det er litt fascinerende at den ikke skal inneholde nøtter gitt...

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest prust

''Utover dette kan alle Twistbitene, med unntak av Lakris og Daim, inneholde spor av nøtter.''

Hmm, med tanke på hva daim er laget av, synes jeg det er litt fascinerende at den ikke skal inneholde nøtter gitt...

Ja, er det ikke mandler i Daim da? merkelig svar fra Freia.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Cøliakidama

''Utover dette kan alle Twistbitene, med unntak av Lakris og Daim, inneholde spor av nøtter.''

Hmm, med tanke på hva daim er laget av, synes jeg det er litt fascinerende at den ikke skal inneholde nøtter gitt...

Men om de hadde skrevet at Daim inneholder spor av nøtter ville vel det også blitt feil?

De mener nok at selve betegnelsen "kan inneholde spor av nøtter" ikke passer for Daim.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...