Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Jeg skal ha middagsgjester om et par dager, og har tenkt til å lage følgende rett med couscous http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/marokkansk-kyllinggryte/ Jeg er ingen stor kokk så jeg har følgende spørsmål: 1. Flytende honning - hvor får jeg kjøpt det? Er det på flaske? 2: Utblandet hønsebuljong - er det buljong som jeg vanner ut? Hvor mye skal jeg vanne det ut? (har aldri kjøpt eller brukt buljong før hehe) 3. Jeg vurderer å bytte ut kyllinglårene med kyllingfileter istedet, tror dere det vil gå greit? Det gjør vel ikke noe forskjell det? 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 1. Flytende honning er nok bare vanlig honning, så vidt meg bekjent. Man kan få tørr (ikke klissete) honning også. 2. Kok opp 2 dl vann i en liten kasserolle og bland ut en buljongterning i det varme vannet. 3. Ja, men kyllinglår vil bedre ta til seg smaken/komplimentere smaken på grunn av skinnet/fettet. Dog tror jeg ikke det vil bli dårlig med kyllingfilet i stedet for. 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Honning får du kjøpt i alle vanlige matvarebutikker, hvor flytende den er vet jeg ikke. Buljong kjøper du også i alle vanlige matbutikker i terninger som du løser opp i kokende vann. Det går fint å bruke kyllingfileter, men jeg får mer lyst på kyllinglår når jeg leser oppskriften;-) 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Forfatter Skrevet 18. april 2011 Honning får du kjøpt i alle vanlige matvarebutikker, hvor flytende den er vet jeg ikke. Buljong kjøper du også i alle vanlige matbutikker i terninger som du løser opp i kokende vann. Det går fint å bruke kyllingfileter, men jeg får mer lyst på kyllinglår når jeg leser oppskriften;-) Ja jeg er nok enig i at kyllinglår kanskje er bedre ja :-) Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:) 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Forfatter Skrevet 18. april 2011 1. Flytende honning er nok bare vanlig honning, så vidt meg bekjent. Man kan få tørr (ikke klissete) honning også. 2. Kok opp 2 dl vann i en liten kasserolle og bland ut en buljongterning i det varme vannet. 3. Ja, men kyllinglår vil bedre ta til seg smaken/komplimentere smaken på grunn av skinnet/fettet. Dog tror jeg ikke det vil bli dårlig med kyllingfilet i stedet for. Takk takk, da bør jeg kanskje gå for kyllinglår istedet:) Men kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter:-) 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Ja jeg er nok enig i at kyllinglår kanskje er bedre ja :-) Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:) Jeg pleier alltid å kjøpe frosne kyllinglår og kyllingfileter i Sverige. Du kan sikkert få både frosne og ferske i Norge også. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Flytende honning fåes kjøpt på flasker i vanlig dagligvare ) Hønsebuljong kjøper du i terninger og rører ut i varmt vann, eller du kan kjøpe sånn flytende greie (jeg har aldri prøvd det). Hørtes ut som en kjempegod rett ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Også nr 3: Jeg vil tro kyllinglår gir mer smak til retten pga skinnet, men det går nok greit med fileter også. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Takk takk, da bør jeg kanskje gå for kyllinglår istedet:) Men kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter:-) Ja, du kan kjøpe frosne lår ) Hmm.. 2 lår pr person kanskje? Jeg vet ikke helt hvor store de man får kjøpt frosne er, men jeg ville regnet 2-3 pr stk. 0 Siter
Dorthe Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Flytende honning får du kjøpt i Sverige og i innvandrerforretninger 0 Siter
Kolesjanka Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Takk takk, da bør jeg kanskje gå for kyllinglår istedet:) Men kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter:-) Jeg ville brukt Stangekylling. Etter at jeg smakte det første gang synes jeg priorkylling/frossenkylling har litt stusselig smak. http://www.stangekylling.no 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Forfatter Skrevet 18. april 2011 Ja, du kan kjøpe frosne lår ) Hmm.. 2 lår pr person kanskje? Jeg vet ikke helt hvor store de man får kjøpt frosne er, men jeg ville regnet 2-3 pr stk. Ok supert takk for svar :-) Dette blir spennende 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Forfatter Skrevet 18. april 2011 Jeg ville brukt Stangekylling. Etter at jeg smakte det første gang synes jeg priorkylling/frossenkylling har litt stusselig smak. http://www.stangekylling.no Takk, og det får jeg kjøpt i vanlig dagligvarebutikk? 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. april 2011 Forfatter Skrevet 18. april 2011 Flytende honning får du kjøpt i Sverige og i innvandrerforretninger Jeg har nok ikke tenkt til å reise helt til Sverige for å få tak i flytende honning Satser på at den de har på meny er ok jeg 0 Siter
Kolesjanka Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Takk, og det får jeg kjøpt i vanlig dagligvarebutikk? Ja, de har det iallefall på min lokale Meny-butikk :-) 0 Siter
Angustia Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Ja jeg er nok enig i at kyllinglår kanskje er bedre ja :-) Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:) ''Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:)'' Du får kjøpt både ferske og frosne kyllinglår i de fleste kolonialbutikker. Med denne deilige oppskrifta tror jeg kyllingen blir velsmakende uansett! I oppskrifta står det 6 kyllinglår til 4 personer, jeg er alltid redd for å ikke få nok mat, så ville nok tilberedt 8 kyllinglår til 4 personer for sikkerhets skyld. Lykke til og kos dere :-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Takk, og det får jeg kjøpt i vanlig dagligvarebutikk? Ja, hvis du får tak i disse skal de være veldig gode http://www.stangekylling.no/files/store/pdf/2009/11/11/landkylling_l--r.pdf Tror hvertfall de har på Ica Maxi og Ultra/Meny. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 ''Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:)'' Du får kjøpt både ferske og frosne kyllinglår i de fleste kolonialbutikker. Med denne deilige oppskrifta tror jeg kyllingen blir velsmakende uansett! I oppskrifta står det 6 kyllinglår til 4 personer, jeg er alltid redd for å ikke få nok mat, så ville nok tilberedt 8 kyllinglår til 4 personer for sikkerhets skyld. Lykke til og kos dere :-) Det står 4 PORSJONER ) Det er ikke alltid 4 personer. Hvertfall ikke her i huset. Hehe ) 0 Siter
Angustia Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 ''Men nå står det helt stille her, kjøper jeg kyllinglår frossent? Og hvor mye bør jeg ha for 4 personer? Kjøper nemlig bestandig fileter jeg skjønner du:)'' Du får kjøpt både ferske og frosne kyllinglår i de fleste kolonialbutikker. Med denne deilige oppskrifta tror jeg kyllingen blir velsmakende uansett! I oppskrifta står det 6 kyllinglår til 4 personer, jeg er alltid redd for å ikke få nok mat, så ville nok tilberedt 8 kyllinglår til 4 personer for sikkerhets skyld. Lykke til og kos dere :-) Hmpf, ikke FÅ nok mat, men HA nok mat! Leggetid nå, føler jeg.. 0 Siter
Angustia Skrevet 18. april 2011 Skrevet 18. april 2011 Det står 4 PORSJONER ) Det er ikke alltid 4 personer. Hvertfall ikke her i huset. Hehe ) ''Det står 4 PORSJONER ) Det er ikke alltid 4 personer. Hvertfall ikke her i huset. Hehe )'' Et meget godt poeng! Tror jeg må finne senga nå 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.