Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg grubler på hvordan jeg kan koke ris til mange slik at resultatet blir smakelig.

50 personer skal det lages til.. Det er tilbehør til biffgryte..

Det skal også serveres salat, baguetter til..

Må jeg bruke mange kaseroller, eller går det med en stor? Blir svidd i bunnen og resten tørr uspiselig ris tro?

Alternativt servere uten ris. Altså med kun salat og baguetter til..??

(Det er forøvrig et 50 årslag, ikke stivt bara artig = tanken)

Hjelp meg litt da pliiis:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan du låne noen riskokere?

Nope, ingen riskokere tilgjengelig.

Har sett på noen og de rekker ikke langt, og jeg må ha flere og det gidder jeg ikke...Vi er til vanlig 3 i husholdningen..

Kan jo variere riskokere fra gang til gang da men... Har vel nok skapfyll fra før av føler jeg:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159111
Del på andre sider

nitty-gritty

Nope, ingen riskokere tilgjengelig.

Har sett på noen og de rekker ikke langt, og jeg må ha flere og det gidder jeg ikke...Vi er til vanlig 3 i husholdningen..

Kan jo variere riskokere fra gang til gang da men... Har vel nok skapfyll fra før av føler jeg:-)

Hm... Ja, da vet jeg ikke.

Når jeg har ris til gryteretter, så bruker jeg slike ferdigposer og slenger risen opp i gryten. Vi bruker dog minimalt.

Jeg kan nok ikke hjelpe :/

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159113
Del på andre sider

Hm... Ja, da vet jeg ikke.

Når jeg har ris til gryteretter, så bruker jeg slike ferdigposer og slenger risen opp i gryten. Vi bruker dog minimalt.

Jeg kan nok ikke hjelpe :/

Ja det har jeg vært inne på, og slenge risen i gryta rett og slett, men det vil jeg nok helst ikke.

Den biffgryta er fantasktisk god, og den må for all del ikke "ødelegges" på noe vis..

Takk for svar lell nitty-gritty:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159115
Del på andre sider

En eller to store kjeler og bruke ris som kokes i porsjonsposer, altså den typen ris som skal kokes i pose? Da tror jeg risikoen for svidd ris nederst, reduseres.

På den annen side er det mye jobb etterpå, når posene skal åpnes. Og du må finne en type ris du liker, som finnes i "posepakninger". (Det finnes andre typer enn dårlig hurtigris.)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159118
Del på andre sider

Annonse

Har sett på den videoen, men føler den ikke hjelper så mye på "problemet" mitt..

Han anbefaler vid kjele, (har ikke) ellers sier han det samme som jeg tenker, brent i bunn og tørr øverst = ikke godt:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159177
Del på andre sider

Be om fullkornsris da siden noen av gjestene kan gå på lavkarbodiett. :)

Hahaha!

Har du noensinne hørt om en "kinasjappe" med fullkornris?

Uansett, fullkornris er jo full av karbohydrater. Og basmatiris (som gjerne brukes i India), og jasminris (vanlig i SØ Asia) har relativ lav glykemisk indeks.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159358
Del på andre sider

Annonse

Be om fullkornsris da siden noen av gjestene kan gå på lavkarbodiett. :)

Tro`kke det nei gitt:-) De som ikke kan spise den risen jeg har, får la være.

Tar hensyn og har tilpasset maten så den passer til allergikere da (de jeg vet om), men andre får eta det de får:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159402
Del på andre sider

Tro`kke det nei gitt:-) De som ikke kan spise den risen jeg har, får la være.

Tar hensyn og har tilpasset maten så den passer til allergikere da (de jeg vet om), men andre får eta det de får:-)

Helt enig. Det er fordelen ved å ha risen separat ;-)

Lykke til med arrangementet!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3159418
Del på andre sider

Har sett på den videoen, men føler den ikke hjelper så mye på "problemet" mitt..

Han anbefaler vid kjele, (har ikke) ellers sier han det samme som jeg tenker, brent i bunn og tørr øverst = ikke godt:-)

Den blir da ikke brent om du bruker hans metode på å lage ris :)

Håper uansett at du får løst problemet.

Kanskje du kan lage i flere omganger for så å varme det i mikroen på dagen?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364051-koke-ris-til-mange/#findComment-3160742
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...