Gå til innhold

Når vi nesten b tvunget til å handle økologisk..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Et par av produktene som står fast på mitt matvarebudsjett, har nå gått over til å bli KUN økologiske. Noe som selvfølgelig også har ført til at produktene har blitt mye dyrere. Dette gjør at jeg faktisk ikke alltid har råd til å kjøpe disse matvarene lengre og det gjør meg egentlig ganske trist. Det er et eget merke og en egen smak som ikke fås på andre måter og nå er de altså nesten 30 % dyrere.

Noen andre som har opplevd dette? Håper virkelig ikke det skjer med flere vanlige matvarer. Mener at folket bør ha retten til å bestemme selv hvorvidt maten de spiser skal være økologisk eller ikke

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer

Gjest Shirina
Skrevet

Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer

Handler det jeg da, men er ikke økonomisk av meg. Burde bli det, slik at jeg ikke var blakk så mye. Er jo ikke forskjell på smaken, for å spare miljøet?

Da bør det bli billigere!

Skrevet

Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hva slags varer det er snakk om. :o)

Må innrømme at jeg sjelden kjøper økologisk frukt og grønt, de ser som oftest mye mindre ut, slappere i konsistensen og mindre innbydende å se på i tillegg til at de er dobbelt så dyre.

Andre ting der det ikke er noen særlig prisforskjell kan jeg kjøpe økologisk (frø, linser og sånt).

Skrevet

Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer

Luksne varer? Jeg mins jeg så en overskrift her som sa "Økologisk er bare juks og tull" eller noe slikt. Og det er ikke lenge siden!

*lete*

Skrevet

Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer

http://kvinnetrening.blogg.no/1303329501_kologisk_mat_er_bare_.html

http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/--OEkologisk-mat-er-oppskrytt-1872485.html

http://www.tu.no/miljo/article285018.ece Den siste her fjernet all dårlig samvittighet jeg måtte kommet til å ha i mitt liv for å handle det som passer meg der og da.

Gjest prust
Skrevet

http://kvinnetrening.blogg.no/1303329501_kologisk_mat_er_bare_.html

http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/--OEkologisk-mat-er-oppskrytt-1872485.html

http://www.tu.no/miljo/article285018.ece Den siste her fjernet all dårlig samvittighet jeg måtte kommet til å ha i mitt liv for å handle det som passer meg der og da.

Leste bare den siste artikkelen. Kommer tilbake seinere med noen kommentarer angående den. Ikke mer tid nå.

Han har helt sikkert rett i mye av det han sier, men i forhold til fosforgjødsling, så mener jeg at konvensjonelt landbruk sager av den greina de sitter på, siden fosforressursene i verden er begrenset. I forhold til tilstrekkelig matproduksjon i et 100 års perspektiv, så er det vel ingen som tror at økonogisk produksjon vil har stor nok kapasitet.

Skrevet

Leste bare den siste artikkelen. Kommer tilbake seinere med noen kommentarer angående den. Ikke mer tid nå.

Han har helt sikkert rett i mye av det han sier, men i forhold til fosforgjødsling, så mener jeg at konvensjonelt landbruk sager av den greina de sitter på, siden fosforressursene i verden er begrenset. I forhold til tilstrekkelig matproduksjon i et 100 års perspektiv, så er det vel ingen som tror at økonogisk produksjon vil har stor nok kapasitet.

Det med fosfor har du rett i ja, jeg så et langt program på Discovery om akkurat det.

Men noe videre smart om tingenes tilstand har jeg ikke å tilføye. Jeg er en sau som følger flokken i forbrukersammenheng.

Gjest prust
Skrevet

Det med fosfor har du rett i ja, jeg så et langt program på Discovery om akkurat det.

Men noe videre smart om tingenes tilstand har jeg ikke å tilføye. Jeg er en sau som følger flokken i forbrukersammenheng.

Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.

Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk.

nitty-gritty
Skrevet

Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.

Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk.

''...men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.''

Kan du fortelle litt mer om når og hvor og hvordan økologisk produksjon har noe for seg? :)

Skrevet

Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.

Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk.

Jeg og ønsker et aktivt norskt landbruk. Men jeg har ikke et eneste fornuftig argument på hvorfor.. dum di dum.. Tradisjon?

Følelser og et eller annet. Noe viktig er tapt om alle bøndene forsvinner, uten at jeg kan definere det.

Skrevet

''...men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.''

Kan du fortelle litt mer om når og hvor og hvordan økologisk produksjon har noe for seg? :)

http://www.agropub.no/id/8961

Gjest Salmiakk
Skrevet

Kefir finnes bare i økologisk (dyr) utgave, og slik har det vært i flere år. Synd, for jeg elsker kefir.

Skrevet

Kefir finnes bare i økologisk (dyr) utgave, og slik har det vært i flere år. Synd, for jeg elsker kefir.

Jeg bruker veldig sjelden kefir, men er ikke kulturmelk omtrent det samme?

Gjest Salmiakk
Skrevet

Jeg bruker veldig sjelden kefir, men er ikke kulturmelk omtrent det samme?

Kulturmelk er smakløst og kjedelig sammenliknet med kefir.

Gjest prust
Skrevet

Ja :0) Men som prust var inne på med fosfor, så er det en eller annen balanse man må finne.

Jeg tror rett og slett ikke det finnes nok fosfor til å kunne produsere like mye kjøtt og egg som den rike delen av verden konsumerer - til alle. Dårlig setning, men du skjønner hva jeg mener?

Dersom vi ønsker rettferdighet i verden og dersom vi ønsker en balanse miljømessig sett - må vi tåle å måtte spise mindre kjøtt og egg og andre produkter som krever enormt med kunstgjødsel. Vi trenger fremdeles kunstgjødsel, men vi trenger også landbrukemetoder som utnytter husdyrgjødsla og vekstskifte (som madelenemie skriver) på en bedre måte enn det konvensjonelt landbruk gjør nå.

I forhold til fosfor, så er jo den lettest tilgjengelige fosforen tatt ut, og det blir stadig dyrere å utvinne det som er igjen. Men det kan jo goså være at en finner områder med store fosforressurser som ennå ikke er oppdaget.

Nitrogenet kommer jo fra lufta, men det er veldig energikrevende å få bundet det i kunstgjødsel, og denne energien kommer jo stort sett fra fossilt brensel (unntatt i Norge, der det er vannkraft)-

petter smart
Skrevet

Økologiske matvarer er ikke sunnere enn vanlige matvarer. Smaken kan unntaksvis være sterkere. Ofte har dyrene det verre enn i vanlig matproduksjon.

Økologisk matproduksjon er mindre effektig enn vanlig. Dermed må matvarene bli dyrere.

Dette kan ikke sies å være til hinder for at folk skal kunne velge økologisk. Noe mer enn at biff er dyrere enn kål, og at folk dermed ikke står frie til å velge biff framfor kål.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...