Franzeska Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Et par av produktene som står fast på mitt matvarebudsjett, har nå gått over til å bli KUN økologiske. Noe som selvfølgelig også har ført til at produktene har blitt mye dyrere. Dette gjør at jeg faktisk ikke alltid har råd til å kjøpe disse matvarene lengre og det gjør meg egentlig ganske trist. Det er et eget merke og en egen smak som ikke fås på andre måter og nå er de altså nesten 30 % dyrere. Noen andre som har opplevd dette? Håper virkelig ikke det skjer med flere vanlige matvarer. Mener at folket bør ha retten til å bestemme selv hvorvidt maten de spiser skal være økologisk eller ikke 0 Siter
Dorthe Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer 0 Siter
Gjest Shirina Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer Handler det jeg da, men er ikke økonomisk av meg. Burde bli det, slik at jeg ikke var blakk så mye. Er jo ikke forskjell på smaken, for å spare miljøet? Da bør det bli billigere! 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hva slags varer det er snakk om. ) Må innrømme at jeg sjelden kjøper økologisk frukt og grønt, de ser som oftest mye mindre ut, slappere i konsistensen og mindre innbydende å se på i tillegg til at de er dobbelt så dyre. Andre ting der det ikke er noen særlig prisforskjell kan jeg kjøpe økologisk (frø, linser og sånt). 0 Siter
EnolaGay Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer Luksne varer? Jeg mins jeg så en overskrift her som sa "Økologisk er bare juks og tull" eller noe slikt. Og det er ikke lenge siden! *lete* 0 Siter
EnolaGay Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Økologisk mat er bare for "rike" mennesker. Vi med 150 000 i året har ikke råd til å handle slike lukseriøse varer http://kvinnetrening.blogg.no/1303329501_kologisk_mat_er_bare_.html http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/--OEkologisk-mat-er-oppskrytt-1872485.html http://www.tu.no/miljo/article285018.ece Den siste her fjernet all dårlig samvittighet jeg måtte kommet til å ha i mitt liv for å handle det som passer meg der og da. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 http://kvinnetrening.blogg.no/1303329501_kologisk_mat_er_bare_.html http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/--OEkologisk-mat-er-oppskrytt-1872485.html http://www.tu.no/miljo/article285018.ece Den siste her fjernet all dårlig samvittighet jeg måtte kommet til å ha i mitt liv for å handle det som passer meg der og da. Leste bare den siste artikkelen. Kommer tilbake seinere med noen kommentarer angående den. Ikke mer tid nå. Han har helt sikkert rett i mye av det han sier, men i forhold til fosforgjødsling, så mener jeg at konvensjonelt landbruk sager av den greina de sitter på, siden fosforressursene i verden er begrenset. I forhold til tilstrekkelig matproduksjon i et 100 års perspektiv, så er det vel ingen som tror at økonogisk produksjon vil har stor nok kapasitet. 0 Siter
EnolaGay Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Leste bare den siste artikkelen. Kommer tilbake seinere med noen kommentarer angående den. Ikke mer tid nå. Han har helt sikkert rett i mye av det han sier, men i forhold til fosforgjødsling, så mener jeg at konvensjonelt landbruk sager av den greina de sitter på, siden fosforressursene i verden er begrenset. I forhold til tilstrekkelig matproduksjon i et 100 års perspektiv, så er det vel ingen som tror at økonogisk produksjon vil har stor nok kapasitet. Det med fosfor har du rett i ja, jeg så et langt program på Discovery om akkurat det. Men noe videre smart om tingenes tilstand har jeg ikke å tilføye. Jeg er en sau som følger flokken i forbrukersammenheng. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Det med fosfor har du rett i ja, jeg så et langt program på Discovery om akkurat det. Men noe videre smart om tingenes tilstand har jeg ikke å tilføye. Jeg er en sau som følger flokken i forbrukersammenheng. Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner. Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk. 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner. Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk. ''...men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.'' Kan du fortelle litt mer om når og hvor og hvordan økologisk produksjon har noe for seg? 0 Siter
EnolaGay Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Jeg har en mann som jobber i landbruksnæringen (ikke bonde selv da, men han har mye med bønder å gjøre). Så vi er opptatt av norsk landbrukspolitikk og matvaresikkerhet. jeg er nok mer opptatt av økologisk produksjon enn ham (fordi han deler nok noen av argumentene til Grønlund) - men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner. Ingen av oss er kategoriske, verken i den ene eller den andre retningen ift økologsik landbruk, men vi er veldig klare på at vi ønsker et aktivt norsk landbruk. Jeg og ønsker et aktivt norskt landbruk. Men jeg har ikke et eneste fornuftig argument på hvorfor.. dum di dum.. Tradisjon? Følelser og et eller annet. Noe viktig er tapt om alle bøndene forsvinner, uten at jeg kan definere det. 0 Siter
double Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 ''...men også mannen min ser at økologisk produksjon har mye for seg en del steder og på en del produksjoner.'' Kan du fortelle litt mer om når og hvor og hvordan økologisk produksjon har noe for seg? http://www.agropub.no/id/8961 0 Siter
Gjest Salmiakk Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Kefir finnes bare i økologisk (dyr) utgave, og slik har det vært i flere år. Synd, for jeg elsker kefir. 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 http://www.agropub.no/id/8961 Man kan da ha høns med de driftsforutsetningene uten at de er økologiske, så dette blir jo helt på siden av temaet. 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Kefir finnes bare i økologisk (dyr) utgave, og slik har det vært i flere år. Synd, for jeg elsker kefir. Jeg bruker veldig sjelden kefir, men er ikke kulturmelk omtrent det samme? 0 Siter
Gjest Salmiakk Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Jeg bruker veldig sjelden kefir, men er ikke kulturmelk omtrent det samme? Kulturmelk er smakløst og kjedelig sammenliknet med kefir. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Luksne varer? Jeg mins jeg så en overskrift her som sa "Økologisk er bare juks og tull" eller noe slikt. Og det er ikke lenge siden! *lete* Denne regner jeg med? http://www.abcnyheter.no/node/129645 0 Siter
EnolaGay Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Denne regner jeg med? http://www.abcnyheter.no/node/129645 Ja :0) Men som prust var inne på med fosfor, så er det en eller annen balanse man må finne. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Ja :0) Men som prust var inne på med fosfor, så er det en eller annen balanse man må finne. Jeg tror rett og slett ikke det finnes nok fosfor til å kunne produsere like mye kjøtt og egg som den rike delen av verden konsumerer - til alle. Dårlig setning, men du skjønner hva jeg mener? Dersom vi ønsker rettferdighet i verden og dersom vi ønsker en balanse miljømessig sett - må vi tåle å måtte spise mindre kjøtt og egg og andre produkter som krever enormt med kunstgjødsel. Vi trenger fremdeles kunstgjødsel, men vi trenger også landbrukemetoder som utnytter husdyrgjødsla og vekstskifte (som madelenemie skriver) på en bedre måte enn det konvensjonelt landbruk gjør nå. I forhold til fosfor, så er jo den lettest tilgjengelige fosforen tatt ut, og det blir stadig dyrere å utvinne det som er igjen. Men det kan jo goså være at en finner områder med store fosforressurser som ennå ikke er oppdaget. Nitrogenet kommer jo fra lufta, men det er veldig energikrevende å få bundet det i kunstgjødsel, og denne energien kommer jo stort sett fra fossilt brensel (unntatt i Norge, der det er vannkraft)- 0 Siter
petter smart Skrevet 12. mai 2011 Skrevet 12. mai 2011 Økologiske matvarer er ikke sunnere enn vanlige matvarer. Smaken kan unntaksvis være sterkere. Ofte har dyrene det verre enn i vanlig matproduksjon. Økologisk matproduksjon er mindre effektig enn vanlig. Dermed må matvarene bli dyrere. Dette kan ikke sies å være til hinder for at folk skal kunne velge økologisk. Noe mer enn at biff er dyrere enn kål, og at folk dermed ikke står frie til å velge biff framfor kål. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.