Gå til innhold

Når vi nesten b tvunget til å handle økologisk..


Anbefalte innlegg

Gjest prust
Skrevet

Økologiske matvarer er ikke sunnere enn vanlige matvarer. Smaken kan unntaksvis være sterkere. Ofte har dyrene det verre enn i vanlig matproduksjon.

Økologisk matproduksjon er mindre effektig enn vanlig. Dermed må matvarene bli dyrere.

Dette kan ikke sies å være til hinder for at folk skal kunne velge økologisk. Noe mer enn at biff er dyrere enn kål, og at folk dermed ikke står frie til å velge biff framfor kål.

''Ofte har dyrene det verre enn i vanlig matproduksjon.''

Hva mener du her?

Stort sett, så har dyr i norsk landbruk det veldig bra, men jeg kan ikke se at det er grunnlag for å si at dyrene ofte har det verre i økologisk landbruk?

Er enig med deg i at økologisk landbruk ikke er så effektivt, det krever mye mer arbeidsinnsats og areal pr kilo produsert enhet, og er dermed dyrere.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Luksne varer? Jeg mins jeg så en overskrift her som sa "Økologisk er bare juks og tull" eller noe slikt. Og det er ikke lenge siden!

*lete*

Knis, var jeg sliten i går?

Nei, jeg betaler ikke dobbelt for å kjøpe økologisk. Jeg kunne nok kjøpt økologiske grønnsaker, men vi har ingen butikk som selger det her.

Skrevet

Kanskje de økologiske matvarene blir billigere om mange nok kjøper dem.

petter smart
Skrevet

''Ofte har dyrene det verre enn i vanlig matproduksjon.''

Hva mener du her?

Stort sett, så har dyr i norsk landbruk det veldig bra, men jeg kan ikke se at det er grunnlag for å si at dyrene ofte har det verre i økologisk landbruk?

Er enig med deg i at økologisk landbruk ikke er så effektivt, det krever mye mer arbeidsinnsats og areal pr kilo produsert enhet, og er dermed dyrere.

http://www.tu.no/miljo/article285018.ece

Det er altså slik at en kan ha dyrene på båd i økologisk landbruk, noe en ikke kan i konvensjonelt landbruk.

petter smart
Skrevet

Kanskje de økologiske matvarene blir billigere om mange nok kjøper dem.

Mercedes er dyrere enn volkswagen. Og de vil forbli dyrere uansett hvor mange som kjøper dem.

Det koster mer å produsere økologisk mat fordi det krever større arealer for samme mengde mat.

Gjest prust
Skrevet

http://www.tu.no/miljo/article285018.ece

Det er altså slik at en kan ha dyrene på båd i økologisk landbruk, noe en ikke kan i konvensjonelt landbruk.

Jeg ser at det står det i artikkelen. Men kan absolutt ikke se logikken . Skal se om jeg finner mer ut av det, om det virkelig kan stemme.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...