100%ull Skrevet 14. mai 2011 Skrevet 14. mai 2011 . Jeg trenger noen mat-tips til 17. mai... Grilling blir desverre ikke aktuell da det er meldt både regn og kaldt... Noen tips fra dere her? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 14. mai 2011 Skrevet 14. mai 2011 Litt mye jobb å lage ordentlig koldtbord på så kort tid kanskje. Hva med rømmegrøt og spekemat? Kokt laks, og jordbær til dessert? 0 Siter
Gjest luftslott Skrevet 14. mai 2011 Skrevet 14. mai 2011 Lag en god pastasalat med mye spennende i, den kan lages på forhånd og stå klar i kjøleskapet. Det samme kan du gjøre med et fat med spekemat eller roastbiff. For varmens del kan du begynne måltidet med suppe eller avslutte med varm fruktsuppe, ingen skam i å lage noe kjapt på en sånn dag:-) 0 Siter
tusseline Skrevet 14. mai 2011 Skrevet 14. mai 2011 Vi spiser (nesten alltid - uavhengig av vær) grillet kylling og pølser, med salat, potetsalat og rosévin til 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Vi har ofte sodd på 17. mai. ) Men det er veldig godt med pølser og hamburgere også, det kan jo lages på komfyren inne også det. Men forskjellig tilbehør for enhver smak. Og desserten er selvfølgelig jordbær og is! ) 0 Siter
Angustia Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Vi har ofte sodd på 17. mai. ) Men det er veldig godt med pølser og hamburgere også, det kan jo lages på komfyren inne også det. Men forskjellig tilbehør for enhver smak. Og desserten er selvfølgelig jordbær og is! ) ''Vi har ofte sodd på 17. mai. )'' Nå kommer det et rart spørsmål fra meg, hvordan er den hermetiske sodden? Er skeptisk til boksemat (alt lukter jo som kattemat), men er den OK? Har bare spist sodd en gang i mitt lange liv, hos en trønder-nabo, og det var kjempegodt (og garantert hjemmelaga)! Kan google oppskrifter altså, men ville benytte sjansen til å spørre en ekspert :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 ''Vi har ofte sodd på 17. mai. )'' Nå kommer det et rart spørsmål fra meg, hvordan er den hermetiske sodden? Er skeptisk til boksemat (alt lukter jo som kattemat), men er den OK? Har bare spist sodd en gang i mitt lange liv, hos en trønder-nabo, og det var kjempegodt (og garantert hjemmelaga)! Kan google oppskrifter altså, men ville benytte sjansen til å spørre en ekspert :-) De har plastbøtter på Rema og dattera mi sier det er godt. 0 Siter
Angustia Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 De har plastbøtter på Rema og dattera mi sier det er godt. Virkelig? Frosne, eller? Fikk plutselig lyst på sodd, tror det blir middag i morgen :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Virkelig? Frosne, eller? Fikk plutselig lyst på sodd, tror det blir middag i morgen :-) Jeg så det på fredagen og da stod de i frysedisken. 0 Siter
Angustia Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Jeg så det på fredagen og da stod de i frysedisken. Tusen takk, det skal jeg jammen sjekke ut! Sikkert bedre enn hermetikk, uansett.. Bedagelig hilsen fra 0 Siter
morsan Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 ''Vi har ofte sodd på 17. mai. )'' Nå kommer det et rart spørsmål fra meg, hvordan er den hermetiske sodden? Er skeptisk til boksemat (alt lukter jo som kattemat), men er den OK? Har bare spist sodd en gang i mitt lange liv, hos en trønder-nabo, og det var kjempegodt (og garantert hjemmelaga)! Kan google oppskrifter altså, men ville benytte sjansen til å spørre en ekspert :-) Hermetisk sodd er i kategorien "passer bra på hyttetur", men du får fine plasspann med sodd i frysedisken - de er gode og du trenger ikke lage fra scratch med å koke kraft på knoker osv. 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 ''Vi har ofte sodd på 17. mai. )'' Nå kommer det et rart spørsmål fra meg, hvordan er den hermetiske sodden? Er skeptisk til boksemat (alt lukter jo som kattemat), men er den OK? Har bare spist sodd en gang i mitt lange liv, hos en trønder-nabo, og det var kjempegodt (og garantert hjemmelaga)! Kan google oppskrifter altså, men ville benytte sjansen til å spørre en ekspert :-) Den hermetiske "sodden" har ingenting med sodd å gjøre. Bare glem den. Det er kjøttsuppe på boks, ikke sodd. Sodd kjøpes i spann som inneholder kraft (soddet), kjøttboller og kjøttbiter. Noen inneholder muligens også litt gulrot. Man koker poteter og gulrot ved siden av og skal det være helt riktig skal det serveres skjenning til, det er flatbrød som er penslet med sukkervann på den ene siden (mulig det er noe spesielt med stekingen også?). Vi synes det er bedre med kålrot (og evt. purre) enn poteter, men ikke si det til noen! ;o) 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Virkelig? Frosne, eller? Fikk plutselig lyst på sodd, tror det blir middag i morgen :-) Frossne vanligvis, men de tiner fort om du får ut klumpen og har den i en kjele som settes på plata på lav varme, med lokk på kjelen. Vi hadde i går. ) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Den hermetiske "sodden" har ingenting med sodd å gjøre. Bare glem den. Det er kjøttsuppe på boks, ikke sodd. Sodd kjøpes i spann som inneholder kraft (soddet), kjøttboller og kjøttbiter. Noen inneholder muligens også litt gulrot. Man koker poteter og gulrot ved siden av og skal det være helt riktig skal det serveres skjenning til, det er flatbrød som er penslet med sukkervann på den ene siden (mulig det er noe spesielt med stekingen også?). Vi synes det er bedre med kålrot (og evt. purre) enn poteter, men ikke si det til noen! ;o) ''Den hermetiske "sodden" har ingenting med sodd å gjøre. Bare glem den. Det er kjøttsuppe på boks, ikke sodd.'' Jeg liker godt den på boks,- men det kan jo godt hende at jeg liker kjøttsuppe bedre enn ekte sodd... 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 ''Den hermetiske "sodden" har ingenting med sodd å gjøre. Bare glem den. Det er kjøttsuppe på boks, ikke sodd.'' Jeg liker godt den på boks,- men det kan jo godt hende at jeg liker kjøttsuppe bedre enn ekte sodd... Joda, jeg har da spist mine bokser med "sodd" jeg også og den glir ned, men _sodd_ er det nå ikke. ) 0 Siter
Angustia Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Den hermetiske "sodden" har ingenting med sodd å gjøre. Bare glem den. Det er kjøttsuppe på boks, ikke sodd. Sodd kjøpes i spann som inneholder kraft (soddet), kjøttboller og kjøttbiter. Noen inneholder muligens også litt gulrot. Man koker poteter og gulrot ved siden av og skal det være helt riktig skal det serveres skjenning til, det er flatbrød som er penslet med sukkervann på den ene siden (mulig det er noe spesielt med stekingen også?). Vi synes det er bedre med kålrot (og evt. purre) enn poteter, men ikke si det til noen! ;o) Takk for kyndig svar! Det blir sodd i morgen og kanskje 17.mai også om jeg klarer å ro det i land PS: Purre høres godt ut, men jeg skal selvfølgelig ikke si det til noen ;-) 0 Siter
Angustia Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Hermetisk sodd er i kategorien "passer bra på hyttetur", men du får fine plasspann med sodd i frysedisken - de er gode og du trenger ikke lage fra scratch med å koke kraft på knoker osv. Takk, skal saumfare frysedisken her i indre enfold 0 Siter
-ssi Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Hvis det er kaldt, så er det jo godt med varm suppe. Lag (eller kjøp) en god kjøttsuppe og server rundstykker eller brød til. Jeg skal til Kjære Svigermor etter toget og spise småmat og lefsekling, kjenner at jeg blir sulten bare av tanken. For de uinnvidde (dvs de som ikke er fra Hallingdal eller har slekt der), så er småmat verdens beste kjøttsuppe. Svigermor lager den selv, mens jeg jukser og kjøper tolitersspann fra frysedisken (men så er ikke jeg halling heller, da). 0 Siter
ariadne Skrevet 15. mai 2011 Skrevet 15. mai 2011 Ingen konkrete tips, men jeg har god erfaring med kald mat. Da er det lett å forsyne seg mellom slagene, korps, skoletog, sekkehopp, russetog, borgertog osv.. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.