henrikke71 Skrevet 30. mai 2011 Skrevet 30. mai 2011 Så skjedde det igjen. Brøddeigen ble for hard. Kan man gjøre noe for å redde brødet, eller må en bare starte forfra? Tips mottas med takk. 0 Siter
Gjest deiga Skrevet 30. mai 2011 Skrevet 30. mai 2011 Hard fordi den har stått og tørket? i kjøleskap uten dekke? Hvorfor er den hard? Om du holder på med den nå og den er hard så bruk mer lunkent vann 0 Siter
henrikke71 Skrevet 2. juni 2011 Forfatter Skrevet 2. juni 2011 Hard fordi den har stått og tørket? i kjøleskap uten dekke? Hvorfor er den hard? Om du holder på med den nå og den er hard så bruk mer lunkent vann Det kom for mye mel nedi, det skjer gjerne når jeg er litt distret. Så mere væske altså? 0 Siter
Gjest deiga Skrevet 2. juni 2011 Skrevet 2. juni 2011 Det kom for mye mel nedi, det skjer gjerne når jeg er litt distret. Så mere væske altså? Jada, sløs med vann til deigen er fin og myk Er det pizzadeig du lager så sleng i litt olivenolje istedet til den får en fin og klebefri konsistens 0 Siter
henrikke71 Skrevet 2. juni 2011 Forfatter Skrevet 2. juni 2011 Kan du ikke bare ha i mer væske? Når jeg har gjort dette før, så blir deigen liksom bare mere seig, ikke så luftig. Men den skal kanskje bare eltes litt mere... 0 Siter
henrikke71 Skrevet 2. juni 2011 Forfatter Skrevet 2. juni 2011 Jada, sløs med vann til deigen er fin og myk Er det pizzadeig du lager så sleng i litt olivenolje istedet til den får en fin og klebefri konsistens Høres bra ut. Det var rugbrød denne gangen da, og det blir så steinhardt liksom, men jeg får prøve med mer væske hvis det skjer igjen. Kunsten er liksom å få akkurat passe med tørt i deigen inntil den er sånn luftig og ikke klebrig. Takk for tipset:) 0 Siter
Gjest deiga Skrevet 2. juni 2011 Skrevet 2. juni 2011 Høres bra ut. Det var rugbrød denne gangen da, og det blir så steinhardt liksom, men jeg får prøve med mer væske hvis det skjer igjen. Kunsten er liksom å få akkurat passe med tørt i deigen inntil den er sånn luftig og ikke klebrig. Takk for tipset:) Det ER vanskelig!! Bare husk å la det heve velsignet lenge, det kan hjelpe veldig. Så dytter du dem ned i forma og så lar dem heve enda mer. Brød er en kunst! :-D 0 Siter
henrikke71 Skrevet 2. juni 2011 Forfatter Skrevet 2. juni 2011 Det ER vanskelig!! Bare husk å la det heve velsignet lenge, det kan hjelpe veldig. Så dytter du dem ned i forma og så lar dem heve enda mer. Brød er en kunst! :-D Det er det vettu:) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.