PieLill Skrevet 11. september 2011 Skrevet 11. september 2011 ''Forskning gjort på overvektige personer med høyt blodtrykk viser nemlig at et kosthold rikt på poteter bidrar til å senke blodtrykket. Studien ble gjennomført ved Scranton universitet i Pennsylvania i USA.'' http://www.kk.no/877620/derfor-bor-du-spise-poteter KK klarer dessverre aldri å oppgi kilder for forskningen de refererer til. 0 Siter
Elis31 Skrevet 11. september 2011 Skrevet 11. september 2011 Kald potet har mye lavere glykemiks indeks enn varm potet Så det er bare å ete på. Det finnes ingenting bedre enn urtestekte poteter av poteter altså. 0 Siter
ekte nick Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Kald potet har mye lavere glykemiks indeks enn varm potet Så det er bare å ete på. Det finnes ingenting bedre enn urtestekte poteter av poteter altså. Hvorfor har kald potet lavere GI enn varme? Noen som kan gi forklaringen på dette? 0 Siter
Mrs D Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Hvorfor har kald potet lavere GI enn varme? Noen som kan gi forklaringen på dette? Det har vel noe med stivelsen i poteten å gjøre? Potet er stappfull av stivelse, og den endrer karakter når poteten blir kald. 0 Siter
Gjest Ikke nick denne dagen Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Jeg tror at poteter alltid har vært sunt:-) 0 Siter
PieLill Skrevet 12. september 2011 Forfatter Skrevet 12. september 2011 Jeg tror at poteter alltid har vært sunt:-) Nei, nei, nei. Potet kan bare være sunt i de perioder ekspertene bestemmer at de er det!!! ;-) mvh 0 Siter
Gjest Ikke nick denne dagen Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 Nei, nei, nei. Potet kan bare være sunt i de perioder ekspertene bestemmer at de er det!!! ;-) mvh Selfølgelig,det har du rett i;-) 0 Siter
Elis31 Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 Hvorfor har kald potet lavere GI enn varme? Noen som kan gi forklaringen på dette? ''Poteter Du bør helts koke potetene. Velg nypoter når det er mulig, og spis dem gjerne kalde. Når potetene er kalde blir stivelsen omdannet til såkalt resistent stivelse, og det virker som kostfiber. Unngå potetmos og bakt potet.'' http://iform.nu/kosthold/sunn-vekt/lynguide-til-mat-med-hoyt-proteininnhold-og-lav-gi 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.