Gjest stabilitet og utskeielser Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Hvis jeg er så dum at jeg spiser en sjokolade, og straks etterpå spiser en gulrot, vil da gulroten til en viss grad kunne oppveie økningen i blodsukker? Jeg prøver i utgangspunktet å holde blodsukkeret stabilt. 0 Siter
Sør Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Gulrot er verre for blodsukker enn sjokolade. Mørk sjokolade er ganske så OK hva angår blodsukker. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Tristemamma Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Gulrot er verre for blodsukker enn sjokolade. Mørk sjokolade er ganske så OK hva angår blodsukker. Med vennlig hilsen Er ikke det der litt individuelt, tro? For min 9-åring gir ikke gulrot noe utslag på blodsukker, men hvis hun spiser en gulrot før noe søtt blir blodsukkerstigningen mye mindre. 0 Siter
Sør Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Er ikke det der litt individuelt, tro? For min 9-åring gir ikke gulrot noe utslag på blodsukker, men hvis hun spiser en gulrot før noe søtt blir blodsukkerstigningen mye mindre. OK - jeg tenkte på kokt gulrot. (Jeg har ikke personlig erfaring med gulrøtter, så jeg kan ikke svare deg fra egen erfaring.) Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Tristemamma Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 OK - jeg tenkte på kokt gulrot. (Jeg har ikke personlig erfaring med gulrøtter, så jeg kan ikke svare deg fra egen erfaring.) Med vennlig hilsen He-he, der ser man hvilket utgangspunkt man har, her går det masse rå grønnsaker så jeg tenkte ikke engang på kokte. :-) Kokte gulrøtter til middag gir vi ingenting for, heller ikke der merker vi noe. 0 Siter
Gjest hønse-Magda Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 OK - jeg tenkte på kokt gulrot. (Jeg har ikke personlig erfaring med gulrøtter, så jeg kan ikke svare deg fra egen erfaring.) Med vennlig hilsen ''Jeg har ikke personlig erfaring med gulrøtter'' Er gulrøtter for eksotisk? 0 Siter
Gjest stabilitet og utskeielser Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 He-he, der ser man hvilket utgangspunkt man har, her går det masse rå grønnsaker så jeg tenkte ikke engang på kokte. :-) Kokte gulrøtter til middag gir vi ingenting for, heller ikke der merker vi noe. Det gjaldt selvsagt rå gulrot, jeg går ikke rundt og knasker på kokte gulrøtter, he he. Sjokoladen var forresten ikke mørk. Dessverre. Men jeg blir veldig forbauset over at blodsukkeret stiger så veldig med gulrot, jeg trodde grønnsaker hjalp til å stabilisere det?? 0 Siter
Gjest dia2 Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Nei, gulrot vil ikke hjelpe. Men hvis du hiver i deg 500 gram kjøtt, kan det bidra ved å gi det totale "måltidet" en bedre glykemisk belastning. 0 Siter
Gjest Tristemamma Skrevet 12. september 2011 Skrevet 12. september 2011 Det gjaldt selvsagt rå gulrot, jeg går ikke rundt og knasker på kokte gulrøtter, he he. Sjokoladen var forresten ikke mørk. Dessverre. Men jeg blir veldig forbauset over at blodsukkeret stiger så veldig med gulrot, jeg trodde grønnsaker hjalp til å stabilisere det?? Dette er muligens av det individuelle ved denne sykdommen? Som sagt, her i huset merket vi ikke noe ved knasking av gulrot (rå, selvfølgelig, heller ikke vi knasker kokte gulrøtter :-)), men så blir det heller ikke sjokolade unntatt når det utøves en eller annen form for fysisk aktivitet på helg. har du samme erfaringen selv om du ikke spiser sjokolade også? 0 Siter
Gjest Kostholdsfantast Skrevet 13. september 2011 Skrevet 13. september 2011 Er ikke det der litt individuelt, tro? For min 9-åring gir ikke gulrot noe utslag på blodsukker, men hvis hun spiser en gulrot før noe søtt blir blodsukkerstigningen mye mindre. Kokt gulrot gir mye høyere blodsukkerstigning en rå gulrot. Samtidig kan de som får blodsukkerstigning av søte epler, spise noen nøtter ved siden av, det gjør at blodsukkeret ikke stiger så raskt. Noe annet 'rart' er at kokte poteter får blodsukkeret til å stige, men avkjøler en disse potetene og spiser de kalde, eller varmer dem opp igjen, så stiger ikke blodsukkeret lenger like raskt. Det har med stivelsen i matvarene å gjøre. Det er mye ved kosthold en må lese seg til, men også prøve det på egen kropp, vi reagerer nok litt forskjellig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.