Gå til innhold

egg som gikk ut


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan bruke dem til baking frem til jul om så er. :o) Egg som oppbevares kjølig er holdbare et par mnd etter datoen på kartongen, det er en eller annen eu-regel som sier at de ikke kan stemples med mer enn et visst antall dagers holdbarhet.

Om du er i tvil så legg ett og ett egg i en bolle med vann. Synker det ned til bunnen er det friskt og fint, flyter det opp skal du kaste det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3249961
Del på andre sider

Du kan bruke dem til baking frem til jul om så er. :o) Egg som oppbevares kjølig er holdbare et par mnd etter datoen på kartongen, det er en eller annen eu-regel som sier at de ikke kan stemples med mer enn et visst antall dagers holdbarhet.

Om du er i tvil så legg ett og ett egg i en bolle med vann. Synker det ned til bunnen er det friskt og fint, flyter det opp skal du kaste det.

Ok, takk =)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3249979
Del på andre sider

Annonse

For noen år siden ble Norge tvunget av EØS-regler å merke best-før-dato på egg 14 dager tidligere enn man gjorde før, til tross for at norske eksperter/myndigheter mente det var unødvendig. Så de 14 dagene kan du ihvertfall legge til.

Men også før reglene ble endret, mente mange at egg holdt seg enda lenger.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3249991
Del på andre sider

Går helt fint. Knekk dem i en kopp, ett om gangen, så ser du fort om de kan brukes.

Fikk forresten et tips fra sønnen til en eggprodusent: Snu eggekartongen av og til og la den stå opp-ned. Eggene blir dårlige når plommen kommer i kontakt med skallet. Eggeplommen synker sakte nedover, så når man snur eggene holder de seg lenger.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3250013
Del på andre sider

Går helt fint. Knekk dem i en kopp, ett om gangen, så ser du fort om de kan brukes.

Fikk forresten et tips fra sønnen til en eggprodusent: Snu eggekartongen av og til og la den stå opp-ned. Eggene blir dårlige når plommen kommer i kontakt med skallet. Eggeplommen synker sakte nedover, så når man snur eggene holder de seg lenger.

Smart:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3250019
Del på andre sider

Gjest Norknight.

Ja om de har stått i kjøleskap siden du kjøpe de.Jeg har spist egg som er 3 mnd gamle og ikke blitt syk.Men jeg stekte de.Å koke de blir kanskje anderledes.

Men du skal bake, så da dør jo ev. alle uhumskheter ved 100 gr+ ?

Jeg mener vi kaster alt for mye mat i norge.Jeg drikker all melk som ikke lukter surt,jkjeg blåser en lang marsj i dato-stemplingen.

Skal du også fryse ned noe av bakevarene tror jeg du kan ha de nedfryst så lenge du ønsker.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/371650-egg-som-gikk-ut/#findComment-3250150
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...