smurf78 Skrevet 30. oktober 2011 Del Skrevet 30. oktober 2011 Igår lagde jeg en bolledeig som skulle heve lenge, brukte bare 12 gram gjær i deigen og melk med 33 graders varme. Satte den til heving om morgenen, måtte ut noen ærend så den sto 7,5 time før jeg trillet ut bollene. Bollene ble perfekt i konsistensen, men de smakte litt gjær syns jeg. Om natta fikk jeg kjempevondt i magen og hadde masse luft. Måtte på do og da kom det plutselig ut i begge ender. Følte meg bedre rett etterpå, men hadde en runde til senere. Kasta dog ikke opp da. Noen som vet hva som kan ha skjedd? Kan det være at bollene har hevet for lenge? Trodde de bare klappet sammen isåfall, ikke at man ble dårlig av dem 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. oktober 2011 Del Skrevet 30. oktober 2011 Hørtes ikke noe særlig ut nei. ( Typisk for bakst med for mye gjær er jo at man får masse luft i magen av det. Men siden de smakte litt gjær var de kanskje stekt litt for lite? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250076 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 30. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2011 Hørtes ikke noe særlig ut nei. ( Typisk for bakst med for mye gjær er jo at man får masse luft i magen av det. Men siden de smakte litt gjær var de kanskje stekt litt for lite? Hm nei var ikke stekt for lite, heller litt for mye faktisk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. oktober 2011 Del Skrevet 30. oktober 2011 Hm nei var ikke stekt for lite, heller litt for mye faktisk Da hadde de sikkert hevet alt for lenge rett og slett. Jeg hadde kastet resten, om de smaker gjær kan de vel ikke være gode heller? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 30. oktober 2011 Del Skrevet 30. oktober 2011 Jeg baker ikke ofte, men har flere ganger latt deigen stå å heve lenge. Jeg vil tro mageproblemene dine har annen årsak. Men er du i tvil, bør det jo ikke være noe stort offer å stå over bollene :-). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250132 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 31. oktober 2011 Del Skrevet 31. oktober 2011 Vi baker omlag 75-100 boller hver dag, og det sier seg selv at noen av dem blir overhevet. Jeg tror vi hadde fått tilbakemelding om noen hadde vært og spist hos oss og så fått mageproblemer. Jeg spiser dem ofte selv også. Mao: jeg tror mageproblemene dine skyldes noe annet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250328 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Høstløv Skrevet 31. oktober 2011 Del Skrevet 31. oktober 2011 Har gjærdeig hevet for lenge, er det bare å elte den en gang til og la den heve om igjen, før en bruker deigen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/371657-bolledeig-som-har-hevet-for-lenge/#findComment-3250330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.