Gå til innhold

Amalgan fyllinger


pirko

Anbefalte innlegg

Så et program om en dame, som hadde diverse store plager på morgenprogrammet i tv2. Hun hadde vært hos forskjellige leger uten å finne årsaker. Før en plutselig anbefalte henne å fjerne amalgan plombene, og da ble alt bra.

Er det ikke litt rart at man fyller igjen munnen med noe som inneholder 50% kvikksølv?(gift)..dette blir jo behandlet som spesialavfall

Hvilke typer sykdommer kan amalganfyllinger egentlig føre til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Klippet fra helsenett.no. Av professor dr.odont Anne Bjørg Tveit:

"Det mest kjente og best undersøkte fyllingsmaterialet tannlegen bruker er amalgam. Hovedbestanddelene i amalgam er sølv, kopper og kvikksølv som reagerer med hverandre til en fast forbindelse. Amalgam har vært brukt som fyllingsmateriale i over 100 år. Det er ingen vitenskapelige undersøkelser som har kunnet påvise at amalgam er helseskadelig, bortsett fra hos dem som er overømfintlig eller allergisk overfor kvikksølv. Amalgamallergi er svært sjelden. Amalgam brukes i de store og små jekslene. Amalgam har unike egenskaper som fyllingsmateriale i tennene. Både når det gjelder styrke og motstand mot slitasje er det ikke noe fyllingsmateriale som er bedre enn amalgam."

Jeg antar at de fleste tannleger i dag benytter "hvite fyllinger" der dette er mulig, men av og til gir ikke disse plastmaterialene tiltrekkelig styrke og holdbarhet til at dette kan brukes.

Alternativet til amalgam blir da i mange tilfeller (der hvite fyllinger ikke kan benyttes) støpte kroner eller støpte fyllinger. Det er pasientens økonomi som ofte utelukker kroner og støpte fyllinger som behandlingalternativ. Derfor benyttes gjerne amalgam.

Den største helsefaren ved bruk av amalgam rammer likevel tannhelsepersonellet som arbeider med dette daglig. Den største andelen av kvikksølv avgis nemlig i form av damp når fyllingen legges og ved fjerning av fyllingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Johannessen, Tannlege

Diskusjonen om bruk av amalgam har pågått i årrekker.

Fagmiljøene som underviser og forsker i faget er meget seriøse og benekter stort sett at bruk av amalgam kam ha slike negative effekter som av og tils slås opp i pressen og andre media.

I mellomtiden viser det seg at bruk av amalgam avtar.

I helsetilsynets anbefaling av bruk av tannfyllingsmidler er amalgam knapt nok nevnt.

Tannleger bruker ikke så mye amalgam som før fordi pasientene vegrer seg for slik behandling. Dessuten er plastmaterialene etter hvert blitt omtrent så gode som amalgamfyllingene.

Og bedre vil de nok bli.

Vi kan aløtså trygdt si at amalgam er på vei ut, uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...