Gjest luftslott Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Jeg skal prøve på ny å bake knekkebrød, de forrige ble ikke skikkelig sprø og jeg endte opp med å kaste de. Pga allergi kan jeg ikke bruke div. frø i de så jeg tenkte å gå for havreknekkebrød med havregryn og -kli og havremel. Må man bruke hvetemel i tillegg? Hvor mye vann i forhold til hvor mye mel? Sist fant jeg oppskrift på nett jeg brukte som utgangspunkt, men alle oppskrifter jeg finner inneholder masse frø osv jeg ikke kan bruke... Noen som har gode råd eller en oppskrift? 0 Siter
margerita1365380476 Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Disse knekkebrødene blir kjempesprø og gode. knekkebrød 2 dl lettkokte havregryn 2 dl sammalt rug 2 dl solsikkekjerner 2 dl sesamfrø 1 dl linfrø 2 dl havrekli 1 dl kruskakli 2 ts salt 7.5 dl vann Alt blandes i en bolle , og skal stå å svelle i 10 min. Blandingen fordeles på tre brett med bakepapir.Smøres ut med slikkepott.Strø sesamfrø eller havrekli over. Stekes i ovnen på 150 grader ,varmluft. Alle tre brettene kan stå i ovnen samtidig. Etter ca 10 min tas brettene ut og man bruker en pizzarulle til å skjære passe knekkebrød. Etter dette stekes de i 1 time og 15 min. Når de er ferdige,setter man opp døra på ovnen mens den står på, og lar den stå oppe i noen min.( for å fjerne fuktighet) Avkjøles på rist,og legges i kakeboks 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.