Gå til innhold

Din beste pizzadeig


Anbefalte innlegg

Jeg har oppdaget noe som heter crushed tomatoes som kommer i samme slags glass som tomatpure, kliner det utover pizzadeigen, tar på ost, smårettskinke, pepperoni (pluss paprika, ananas og tomat og sånt rusk på halvparten) pluss pizzakrydder.

Smack i ovnen på 300 grader og ferdig på 10 minutter.

Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.

''Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.''

Vi synes den beste pizzasausen er når jeg tar en god dæsj idun tomatketchup, nesten like mye bbq-saus, en dæsj chilisaus, litt pepper og en god slant pizzakrydder - rører det hele sammen og smører utover pizzaleiven. Kjempegodt! :o)

Fortsetter under...

  • Svar 41
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    5

  • mariaflyfly

    4

  • jubalong70

    2

  • EnolaGay

    1

Mest aktive i denne tråden

''Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.''

Vi synes den beste pizzasausen er når jeg tar en god dæsj idun tomatketchup, nesten like mye bbq-saus, en dæsj chilisaus, litt pepper og en god slant pizzakrydder - rører det hele sammen og smører utover pizzaleiven. Kjempegodt! :o)

ja, noe sånt gjorde jeg også før jeg oppdaget denne tomatgreia.

Onsdag1365380628

3-4 dl varmt vann

en sprut olje

1 pk tørrgjær

litt salt

Blandes med hvetemel i bolle, bruk sleiv og rør inn mel til klissete deig som smøres ut på smurt plate. Veldig enkelt, du slipper å kjevle og jeg lar den heve på plata mens jeg lager fyllet. Deigen blir lett å sprø og smaker nydelig.

Gjest Kayia

Takk for tips!

Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap.

Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper?

Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-).

Vet vel egentlig ikke om det er elting for hånd som har gjort susen men syns faktisk deigen er mindre seig enn tidligere. Prøver å sette deig tidligere på dagen og la den stå lenge, men er som regel såpass sent ute at jeg ikke har bred erfaring med å redusere gjærmengden hehe. Neste gang derimot... ;-)

Snedig å lese flyflys oppskrift, omtrent omvent av min (Jamies) - mange veger til Rom mao. Mengdeforholdet på "min" passer imidlertid min gane bedre siden jeg liker italiesnk tynn, bunn bedre enn fluffy pan-style. Et tips på tampen forresten: Ha i en ss eller to med solmodne tomater i sausen + noen artisjokker (delt i fire) på toppen. Spesielt godt dersom du topper med serano eller parma :)

Jeg har oppdaget noe som heter crushed tomatoes som kommer i samme slags glass som tomatpure, kliner det utover pizzadeigen, tar på ost, smårettskinke, pepperoni (pluss paprika, ananas og tomat og sånt rusk på halvparten) pluss pizzakrydder.

Smack i ovnen på 300 grader og ferdig på 10 minutter.

Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.

Den pizzaen var helt etter min smak altså. Jeg bruker også fyllet oppå osten og synes pepperonipizza er aldeles nydelig. Har du forresten smakt den mexicanske pølsa de selger på Kiwi, den er sterk og antagelig veldig god på pizza.

Gjest Elextra

Vet vel egentlig ikke om det er elting for hånd som har gjort susen men syns faktisk deigen er mindre seig enn tidligere. Prøver å sette deig tidligere på dagen og la den stå lenge, men er som regel såpass sent ute at jeg ikke har bred erfaring med å redusere gjærmengden hehe. Neste gang derimot... ;-)

Snedig å lese flyflys oppskrift, omtrent omvent av min (Jamies) - mange veger til Rom mao. Mengdeforholdet på "min" passer imidlertid min gane bedre siden jeg liker italiesnk tynn, bunn bedre enn fluffy pan-style. Et tips på tampen forresten: Ha i en ss eller to med solmodne tomater i sausen + noen artisjokker (delt i fire) på toppen. Spesielt godt dersom du topper med serano eller parma :)

Nam, nå ble jeg jammen sulten, kan vi ta pizza i dag og, tro?

Minn meg i hvertfall på å sjekke disse tipsene neste gang! :-)

Annonse

9 dl mel (enten bare hvetemel eller blandet med noe grovmel)

3 dl lunkent vann

1 ts salt

1 pk tørrgjær

god olje (oliven/raps) til seig og god deig.

Bland alt. Ha i kjøkkenmaskin og kjør i rundt 5 minutter.

Heves til dobbel størrelse.

Passer til stor ovnspanne.

Gjest Elextra

9 dl mel (enten bare hvetemel eller blandet med noe grovmel)

3 dl lunkent vann

1 ts salt

1 pk tørrgjær

god olje (oliven/raps) til seig og god deig.

Bland alt. Ha i kjøkkenmaskin og kjør i rundt 5 minutter.

Heves til dobbel størrelse.

Passer til stor ovnspanne.

Jeg hadde ørlite mer mel og vann, og det holdt til tre langpanner. Enda skulle jeg gjerne hatt litt tynnere bunn ;).

Takk for svar!

Gjest Kayia

Nam, nå ble jeg jammen sulten, kan vi ta pizza i dag og, tro?

Minn meg i hvertfall på å sjekke disse tipsene neste gang! :-)

Angrer allerede thaisuppen vi hadde her i huset. En god italiensk en hadde vært supert i kveld kjenner jeg. Pluss litt potetgull etterpå *lørdagsfølelse* :)

Gjest Elextra

Angrer allerede thaisuppen vi hadde her i huset. En god italiensk en hadde vært supert i kveld kjenner jeg. Pluss litt potetgull etterpå *lørdagsfølelse* :)

Her ble det patasalat med kylling. Godt i og for seg, men kvalifiserer absolutt til litt øl og chips til aftens.

Gjest Kayia

Her ble det patasalat med kylling. Godt i og for seg, men kvalifiserer absolutt til litt øl og chips til aftens.

Her har mannen i huset vært ute og handlet brød (de løsriver seg fra mitt grove fiberbrød - makan) - og hadde noe som knitret i en pose han forsøkte å holde sjult for jr. Jeg øyner håp for at helga ennå ikke er over... ;-)

Gjest Elextra

Jeg har oppdaget noe som heter crushed tomatoes som kommer i samme slags glass som tomatpure, kliner det utover pizzadeigen, tar på ost, smårettskinke, pepperoni (pluss paprika, ananas og tomat og sånt rusk på halvparten) pluss pizzakrydder.

Smack i ovnen på 300 grader og ferdig på 10 minutter.

Smaker utrolig godt, og jeg slipper å koke og smake til pizzasaus.

Crushed tomatoes, er kke det bare vanlige hakkede tomater på boks, da? Jeg bruker slike i både pizza- og pastasaus, da gjerne sammen med tomatpurė, løk, hvitløk og diverse urter og krydder.

Annonse

Crushed tomatoes, er kke det bare vanlige hakkede tomater på boks, da? Jeg bruker slike i både pizza- og pastasaus, da gjerne sammen med tomatpurė, løk, hvitløk og diverse urter og krydder.

nei, det er ikke hermetiske knuste tomater, det er sånne glass som det her, bortsett fra at det heter "crushed tomatoes" og ikke tomatpure.

http://www.stavland.no/

nei, det er ikke bare knuste tomater. Er ikke hermetikkboks men glass.

http://www.stavland.no/

sånn, men den er ikke på dette bildet.

Hva består det av? Tomater og krydder? Bare tomatpure er ikke godt på pizza. :o) Men som jeg skjønner er det noe annet enn det.

Takk for tips!

Brukte flyflys oppskrift, inkl. kjøkkenmaskin, eklsl. lamgtidsheving i kjøleskap.

Ble knallgod, men bunnen kunne godt ha vært enda tynnere. Men da trenger jeg en mer fleksibel deig, kanskje langtidsheving hjelper?

Og jeg står på mitt om st pizza ikke er superenkelt og raskt. Lagde saus som fikk koke en god stund, og med deig og alt blir det mye tid og mye griseri. Men det hjelper godt ikke å ha hastverk og med et glass vin til kokken :-).

''Lagde saus som fikk koke en god stund''

Et tips er å lage mye saus og fryse i porsjonspakninger. Selv om jeg må innrømme at jeg pleier å kjøpe Peppes' pizzasaus fra kjøledisken selv...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...