Gå til innhold

Hjortegryte?


Anbefalte innlegg

Ja, han tar Pepsiduo hvis han har spist noe han ikke tåler. Kan også ta det forebyggende, men det er det sjelden han gjør. Han prøver å unngå det han vet han ikke tåler, men det hender han bommer. Utrolig kjipt når han får så fryktelig mageverk.

Jeg kjente en gang en kar som tok syrehemmende hver dag - forebyggende. Det var løsningen på at han kunne leve et normalt liv, og spise hva han ville, husker jeg han sa.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/379351-hjortegryte/page/2/#findComment-3338914
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest trådstarter

[quote name=Shira :o)' timestamp='1336772484' post='4759037]

Jeg lager noe ala Lillemus. I tillegg lager jeg noen ganger en god stroganoff.

Bruner kjøttbitene, krydrer gjerne siden hjortekjøtt har lite viltsmak. Har på vann, koker lenge, gjerne en time. Har oppi hakket tomater og buljong, steker sopp, løk paprika og har oppi, lar koe en time til, så kremfløte til slutt. Koker til passe tykkelse, evnt har oppi litt maizenna jevner om det er for tynt.

Er kjøttet noenlunde kan du også bruke det til biffstrimler. Stek på god varme, stek sopp og løk sammen med.

Åh takk for tips, har mange ganger tenkt at hjortekjøtt smaker bedre enn biff, både mørere og saftigere, og i stroganoff må det jo være fortreffelig. Tror jaggu jeg skal satse på den jeg :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/379351-hjortegryte/page/2/#findComment-3338917
Del på andre sider

Gjest trådstarter

Vi pleier å gjøre følgende:

Kjøttet deles i passe store biter og brunes i jerngryte, deretter har vi oppi grovhakket løk og gulrotbiter (masse!) og heller på vann til det dekker akkurat, både gulrot og løk gir fra seg en del væske. La det koke opp og skru så ned varmen og la det putre i en times tid.

Noen ganger lager vi bruning (smør + mel) som vi så sper med kokevannet og fløte / rømme / helmelk (avhengig av hva vi har), andre ganger bruker vi viltsaus på pose, men rører det ut i litt kaldt vann og heller det så i kraften fra kjøttet og grønnsakene. En god dæsj tyttebærsyltetøy er kjempegodt oppi og krydder etter smak og ønske (salt, pepper, litt buljongpulver). Mmmm! Server med poteter, ris eller kikerter f.eks.

Jeg har ikke jerngryte, går det med en vanlig kasserolle eller teflonstekepanne?

Høres godt ut i alle fall.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/379351-hjortegryte/page/2/#findComment-3338918
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Åh takk for tips, har mange ganger tenkt at hjortekjøtt smaker bedre enn biff, både mørere og saftigere, og i stroganoff må det jo være fortreffelig. Tror jaggu jeg skal satse på den jeg :-)

Hjortekjøtt er veldig godt. :o) Jeg er så heldig at jeg har mye grytekjøtt og mye biffkjøtt i fryseren.

Blir veldig god stroganoff, og så er det så enkelt. Det som tar tid er kokingen, men ellers er det raskt å tilberede, spesielt når kjøttet allerede er i biter.

Brunes det på god varme slik at porene lukkes og så får koke, da er utrolig mørt og fint kjøtt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/379351-hjortegryte/page/2/#findComment-3338921
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...