Gå til innhold

Gryteretten med matfløte ble kornete..Tips?


Anbefalte innlegg

Gjest Fersk kokk

Fikk oppskrift av en kollega på en utrolig god fiskegryte, fløtebasert.

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke utenom at jeg brukte frossen torsk istedetfor fersk og matfløte istedetfor kremfløte. Resultatet ble forsåvidt veldig godt godt, men utseende var det verre med. Gryteretten så rett og slett kornete og uapetittelig ut! Fløten skilte seg i klumper!

Kan dette komme av at jeg har brukt matfløte eller at fiske var frossen? Kan jeg ha kokt retten for lenge??

Noen tips for at dette kan unngås til neste gang?

Fortsetter under...

Gjest doing

Så begge disse "bruddene" påoppskriften førte til at den ble kornete? Hvorfor har ikke andre gryteretter med matfløte blitt kornete da?

Jeg tror frossenfrisken forårsaket den kornete konsistensen. Men for å unngå dette er det best å følge oppskriften til punkt og prikke, tror jeg :)

Gjest Fersk kokk

Unngå frossenfisk og bruk fløte.

Fant antagelig ut svaret. For rask- og langvarig oppvarming! Det fører til at matfløten korner seg, men kremfløte med mer fett holder seg tykk og god ;) Vet fortsatt ikke om frossenfisken har noe å si!

Annonse

Gjest doing

Fant antagelig ut svaret. For rask- og langvarig oppvarming! Det fører til at matfløten korner seg, men kremfløte med mer fett holder seg tykk og god ;) Vet fortsatt ikke om frossenfisken har noe å si!

Aha! Jeg bruker aldri matfløte så det visste jeg ikke. Her er det kremfløte i kjelene :)

Gjest Hmmmmmmmmh

Matfløte tåler ikke koking, i hvertfall ikke mer enn et par minutter.

Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..??

Hvor er logikken? ;)

Så begge disse "bruddene" påoppskriften førte til at den ble kornete? Hvorfor har ikke andre gryteretter med matfløte blitt kornete da?

Puttet du fisken opp i mens den var frossen? Da avgir den jo en del vann og det kan sikkert reagere med matfløten også.

Gjest Elextra

Det er kaffefløte som ikke tåler koking.

Jeg har mange ganger erfart at matfløten korner seg om den koker mer enn et par minutter, det er bare et faktum. Den fetere kremfløten tåler koking bedre. Matfløte bør dermed has i når retten er nesten ferdig.

Gjest Elextra

Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..??

Hvor er logikken? ;)

''Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..??''

Kremfløten er jo "kremen" av fløte, er fetere og koster mer enn matfløte. Matfløte er godt egnet til mat, men bør has i når retten er nesten ferdig - om den koker over tid korner den seg. Kremfløte tåler koking bedre.

Annonse

Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent.

Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått :)

Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt :)

Noterer... jeg bruker matfløte i brunsaus, men har aldri opplevd at det har skilt seg eller klumpet seg.

Gjest Shira :o)

Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt :)

''Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt :)''

Sikkert der jeg har gjort feil, tålmodigheten svikter meg noen ganger. *host*

Gjest Elextra

Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt :)

''Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt''

Det var nytt for meg, men kan godt hende det er slik det henger sammen. Jeg har vel typisk pøst fløten i en kokende rett, og om det da koker videre i mer enn et par minutter korner fløten seg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...