Gjest Fersk kokk Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Fikk oppskrift av en kollega på en utrolig god fiskegryte, fløtebasert. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke utenom at jeg brukte frossen torsk istedetfor fersk og matfløte istedetfor kremfløte. Resultatet ble forsåvidt veldig godt godt, men utseende var det verre med. Gryteretten så rett og slett kornete og uapetittelig ut! Fløten skilte seg i klumper! Kan dette komme av at jeg har brukt matfløte eller at fiske var frossen? Kan jeg ha kokt retten for lenge?? Noen tips for at dette kan unngås til neste gang? 0 Siter
Gjest Fersk kokk Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Unngå frossenfisk og bruk fløte. Så begge disse "bruddene" påoppskriften førte til at den ble kornete? Hvorfor har ikke andre gryteretter med matfløte blitt kornete da? 0 Siter
Gjest doing Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Så begge disse "bruddene" påoppskriften førte til at den ble kornete? Hvorfor har ikke andre gryteretter med matfløte blitt kornete da? Jeg tror frossenfrisken forårsaket den kornete konsistensen. Men for å unngå dette er det best å følge oppskriften til punkt og prikke, tror jeg 0 Siter
Gjest Fersk kokk Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Unngå frossenfisk og bruk fløte. Fant antagelig ut svaret. For rask- og langvarig oppvarming! Det fører til at matfløten korner seg, men kremfløte med mer fett holder seg tykk og god Vet fortsatt ikke om frossenfisken har noe å si! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Matfløte tåler ikke koking, i hvertfall ikke mer enn et par minutter. 0 Siter
Gjest doing Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Fant antagelig ut svaret. For rask- og langvarig oppvarming! Det fører til at matfløten korner seg, men kremfløte med mer fett holder seg tykk og god Vet fortsatt ikke om frossenfisken har noe å si! Aha! Jeg bruker aldri matfløte så det visste jeg ikke. Her er det kremfløte i kjelene 0 Siter
Gjest Hmmmmmmmmh Skrevet 14. mai 2012 Skrevet 14. mai 2012 Matfløte tåler ikke koking, i hvertfall ikke mer enn et par minutter. Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..?? Hvor er logikken? 0 Siter
Gjest frudolén Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Matfløte tåler ikke koking, i hvertfall ikke mer enn et par minutter. Det er kaffefløte som ikke tåler koking. 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Så begge disse "bruddene" påoppskriften førte til at den ble kornete? Hvorfor har ikke andre gryteretter med matfløte blitt kornete da? Puttet du fisken opp i mens den var frossen? Da avgir den jo en del vann og det kan sikkert reagere med matfløten også. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Det er kaffefløte som ikke tåler koking. Jeg har mange ganger erfart at matfløten korner seg om den koker mer enn et par minutter, det er bare et faktum. Den fetere kremfløten tåler koking bedre. Matfløte bør dermed has i når retten er nesten ferdig. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..?? Hvor er logikken? ''Hvorfor heter det da matfløte..? Jeg (og sikkert flere med meg) regnet med at matfløte er bedre å bruke i mat enn vanlig fløte. Og så tåler den ikke koking..??'' Kremfløten er jo "kremen" av fløte, er fetere og koster mer enn matfløte. Matfløte er godt egnet til mat, men bør has i når retten er nesten ferdig - om den koker over tid korner den seg. Kremfløte tåler koking bedre. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Det er kaffefløte som ikke tåler koking. Matfløte kan heller ikke koke mer enn et lite minutt, og knapt nok det. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Som de andre sier, matfløte kan fort bli kornete ved for lenge koking. Jeg har matfløten oppi helt til slutt når jeg bruker det, men bruker mest kremfløte. 0 Siter
Gjest frudolén Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Matfløte kan heller ikke koke mer enn et lite minutt, og knapt nok det. ''Matfløte kan heller ikke koke mer enn et lite minutt, og knapt nok det.'' Pussig, jeg har aldri hatt noen problemer med koking av matfløte. 0 Siter
laguna1 Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent. Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått 0 Siter
laguna1 Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Matfløte kan heller ikke koke mer enn et lite minutt, og knapt nok det. Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt 0 Siter
EnolaGay Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt Noterer... jeg bruker matfløte i brunsaus, men har aldri opplevd at det har skilt seg eller klumpet seg. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt ''Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt :)'' Sikkert der jeg har gjort feil, tålmodigheten svikter meg noen ganger. *host* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. mai 2012 Skrevet 15. mai 2012 Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt ''Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt'' Det var nytt for meg, men kan godt hende det er slik det henger sammen. Jeg har vel typisk pøst fløten i en kokende rett, og om det da koker videre i mer enn et par minutter korner fløten seg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.