Gå til innhold

Gryteretten med matfløte ble kornete..Tips?


Anbefalte innlegg

''Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt''

Det var nytt for meg, men kan godt hende det er slik det henger sammen. Jeg har vel typisk pøst fløten i en kokende rett, og om det da koker videre i mer enn et par minutter korner fløten seg.

Sånn funker det hvertfall på mitt kjøkken :D Lærte det i sin tid av min mamma. Og jeg har hatt mange retter med fløte i stående og vente på noen og småkoke, uten at det skjer noe galt.

Men å frese oppi sarte meieriprodukter i/på noe allerede glovarmt, det går ikke så bra. Bland oppi noe frossent på et tidspunkt også, da er sjansen for interessant konsistens absolutt tilstede ;)

Fortsetter under...

Gjest Shira :o)

Sånn funker det hvertfall på mitt kjøkken :D Lærte det i sin tid av min mamma. Og jeg har hatt mange retter med fløte i stående og vente på noen og småkoke, uten at det skjer noe galt.

Men å frese oppi sarte meieriprodukter i/på noe allerede glovarmt, det går ikke så bra. Bland oppi noe frossent på et tidspunkt også, da er sjansen for interessant konsistens absolutt tilstede ;)

Nå gikk det ett lys opp for meg hvorfor laksegryta mi fikk en snodig konsistens!

Nå ble jeg faktisk flau, jeg er vanligvis ganske god på langtidskoking. Får skylde på at jeg hadde klokka mot meg den dagen. *plystre*

Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent.

Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått :)

''Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt,''

Det er min erfaring også. Er som med lettrømme, den kan fint koke så lenge man gir seg god tid mens den koker opp. Når den først er oppkokt har jeg aldri opplevd at den skiller seg og blir klumpete.

Gjest Fersk kokk

Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent.

Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått :)

Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/

Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/

Nei, men tin den gjerne først..;) Eller ha den i maten før fløta, og hell på fløta pent, mens plata ikke står på maks og fosskoker for å si det sånn.

Det som kan gi rare resultater er frossen rett i varm mat, eller brå & kjempeplutselig bruk av meieriprodukter på bråvarme..;)

Dessuten er det greit å tine opp frossent før bruk uansett, da det avgir uventa mye vann noen ganger. Har du ikke micro, så sleng det i kjøeskapet om morgenen :)

Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/

Dessuten ; fisk er ikke så vanskelig. Det blir helt sikkert bra neste gang!

Lykke til, og ha det gøy på kjøkkenet :)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...