laguna1 Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 ''Det er ikke sant. Mat med matfløte i kan småputre lenge den, men den tåler ikke å bli varmet for fort opp, eller å bli helt brått på noe supervarmt'' Det var nytt for meg, men kan godt hende det er slik det henger sammen. Jeg har vel typisk pøst fløten i en kokende rett, og om det da koker videre i mer enn et par minutter korner fløten seg. Sånn funker det hvertfall på mitt kjøkken Lærte det i sin tid av min mamma. Og jeg har hatt mange retter med fløte i stående og vente på noen og småkoke, uten at det skjer noe galt. Men å frese oppi sarte meieriprodukter i/på noe allerede glovarmt, det går ikke så bra. Bland oppi noe frossent på et tidspunkt også, da er sjansen for interessant konsistens absolutt tilstede 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Sånn funker det hvertfall på mitt kjøkken Lærte det i sin tid av min mamma. Og jeg har hatt mange retter med fløte i stående og vente på noen og småkoke, uten at det skjer noe galt. Men å frese oppi sarte meieriprodukter i/på noe allerede glovarmt, det går ikke så bra. Bland oppi noe frossent på et tidspunkt også, da er sjansen for interessant konsistens absolutt tilstede Nå gikk det ett lys opp for meg hvorfor laksegryta mi fikk en snodig konsistens! Nå ble jeg faktisk flau, jeg er vanligvis ganske god på langtidskoking. Får skylde på at jeg hadde klokka mot meg den dagen. *plystre* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340524 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent. Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått ''Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt,'' Det er min erfaring også. Er som med lettrømme, den kan fint koke så lenge man gir seg god tid mens den koker opp. Når den først er oppkokt har jeg aldri opplevd at den skiller seg og blir klumpete. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fersk kokk Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Kombo! Ikke for varmt med fløten, men varm sakte. (Fløten blir ikke bra om den, f.eks blir helt rett i en panne som står påp varmeste plate) og dessuten kan det gi weirde og uventede resultater på konsistens om man bruker frossent i kombinasjon med ufrossent. Bullshit at matfløte ikke kan koke mere enn i ett minutt, jeg bruker matfløte hele tiden, og dette VET jeg. Bare ikke varm for brått Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340709 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1 Skrevet 16. mai 2012 Del Skrevet 16. mai 2012 Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/ Nei, men tin den gjerne først.. Eller ha den i maten før fløta, og hell på fløta pent, mens plata ikke står på maks og fosskoker for å si det sånn. Det som kan gi rare resultater er frossen rett i varm mat, eller brå & kjempeplutselig bruk av meieriprodukter på bråvarme.. Dessuten er det greit å tine opp frossent før bruk uansett, da det avgir uventa mye vann noen ganger. Har du ikke micro, så sleng det i kjøeskapet om morgenen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340740 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1 Skrevet 16. mai 2012 Del Skrevet 16. mai 2012 Takk for tips! Bør jeg styre helt unna frossenfisk da om jeg følger de andre reglene for matfløte. Har ikke så mye erfaring med å tilberede fersk fisk og innbiller meg at jeg ikke får det til :-/ Dessuten ; fisk er ikke så vanskelig. Det blir helt sikkert bra neste gang! Lykke til, og ha det gøy på kjøkkenet 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/379454-gryteretten-med-matfl%C3%B8te-ble-kornetetips/page/2/#findComment-3340747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.