EnolaGay Skrevet 14. august 2012 Del Skrevet 14. august 2012 Fin fine turen. :0D Men det var lite bær i forhold til i fjor. Det var myyyye smått og umodent. Jeg tror ikke den rekker det før frosten tar den. Men vi fikk tre liter. Og det har jeg kokt. Jeg gjorde ikke det i fjor, bare sukret og frøs ned. Men så kom jeg på noe i avisene.. et eller annet om rev og hund og parasitter. Alltid tenkt at den kokinga handler om å få syltetøyet tykt/geleaktig og sånn husmorgreie. Men er det faktisk pga utøy? Jeg skal koke heretter i alle fall. :0) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382639-3-liter-bl%C3%A5b%C3%A6r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 14. august 2012 Del Skrevet 14. august 2012 Blåbær er det beste som fins! Jeg må komme meg på blåbærtur i helga. Husker du 2009? Det var en fantastisk blåbærhøst, jeg plukka 10 kg på 3 dager og fikk ikke sove om natta. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382639-3-liter-bl%C3%A5b%C3%A6r/#findComment-3377249 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Onsdag1365380628 Skrevet 14. august 2012 Del Skrevet 14. august 2012 Har plukket 8 liter blåbær i dag. Men å koke bæra? Nei det gjør jeg ikke. Bare sukrer den lett og så i fryseren. Deilig å ta frem å spise, gjerne rett fra boksen. Her er det ingen som spiser bæra om den er kokt til syltetøy. Den skal være hel og smake som nyplukket. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382639-3-liter-bl%C3%A5b%C3%A6r/#findComment-3377290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bærplukkeren Skrevet 15. august 2012 Del Skrevet 15. august 2012 Koker aldri selvplukket bær (blåbær, tyttebær, molter, rips og bringebær) Plukker, rensker og fryser de ned hele. Så sukrer og rører jeg bæra etterhvert som jeg tar de opp til bruk. Moltene pleier jeg gi et lite oppkok før jeg tar de på sylteglasset. Jordbær fryser jeg sjeldent og aldri ned, syns det blir fort sånn ekkel smak på de etter å ha tint de opp .... fikk et tips av bestemoren til mannen min å gi de et lite oppkok i sukkerlake, forsøkte dette noen ganger, vi spiste de kanskje ikke opp fort nok .... men de var veldig gode til å lage seg en strawberry dequery av )))) Frysingen tar nok like mye utøyene som oppkoket gjør 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382639-3-liter-bl%C3%A5b%C3%A6r/#findComment-3377387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.