EnolaGay Skrevet 19. august 2012 Del Skrevet 19. august 2012 Har laget hønsefrikase en gang og det var godt, men det å koke en død høne i tre uker var ikke gøy. Seigt og lite kjøtt. Kan man bruke noe annet enn høne? Evnt noe ferdigkokt/grilla fjørkre? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 19. august 2012 Del Skrevet 19. august 2012 Du kan jo bruke vanlig kylling (rått altså) - det er jo mørere enn hønsekjøtt. Dessuten så er det nesten umulig å få kjøpt høner - de blir faktisk destruert i stedet for lagt ut til salgs, fordi folk ikke gidder å koke på høner lenger, men heller bare kjøper kylling/broilere. Tror nok at det blir litt tørt dersom du bruker ferdig grillet kylling? Det er MANGE år siden jeg har laget hønsefrkassé.... Kanskje jeg skal prøve det en gang? Men med kyllingkjøtt da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379142 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 19. august 2012 Forfatter Del Skrevet 19. august 2012 Du kan jo bruke vanlig kylling (rått altså) - det er jo mørere enn hønsekjøtt. Dessuten så er det nesten umulig å få kjøpt høner - de blir faktisk destruert i stedet for lagt ut til salgs, fordi folk ikke gidder å koke på høner lenger, men heller bare kjøper kylling/broilere. Tror nok at det blir litt tørt dersom du bruker ferdig grillet kylling? Det er MANGE år siden jeg har laget hønsefrkassé.... Kanskje jeg skal prøve det en gang? Men med kyllingkjøtt da. Et sted i hodet mitt innbildte jeg meg at det ikke går an å koke kyllingfilet.. *dum* Jeg skjønner at folk ikke koker høne lenger. Det er som å koke gammelt lær. Man må være veldig sulten for å holde på med det. Det selges enda men gjerne frossent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379190 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 19. august 2012 Del Skrevet 19. august 2012 Et sted i hodet mitt innbildte jeg meg at det ikke går an å koke kyllingfilet.. *dum* Jeg skjønner at folk ikke koker høne lenger. Det er som å koke gammelt lær. Man må være veldig sulten for å holde på med det. Det selges enda men gjerne frossent. Hvis en bare har god tid, så er det godt med hønsekjøttm synes jeg, Men en må koke det lenge. Da jeg var på Madagaskar i påsken, spiste vi mye hønsekjøtt, og det var godt :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379193 Del på andre sider Flere delingsvalg…
rudolfine Skrevet 20. august 2012 Del Skrevet 20. august 2012 Du kan koke en hel, rå kylling og lage frikasse av. Bare kyllingfileter i en frikasse vil bli ganske kjedelig. Når du koker hele kyllingen/høna, får du jo også god kraft fra beina! Jeg pleier dele kyllingen i to eller fire, og koke sammen med løk, gulrot og evt selleri i en times tid før jeg siler krafta, rensker kjøttet, og koker grønnsaker som er delt i små biter. Mmmmm. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 21. august 2012 Forfatter Del Skrevet 21. august 2012 Du kan koke en hel, rå kylling og lage frikasse av. Bare kyllingfileter i en frikasse vil bli ganske kjedelig. Når du koker hele kyllingen/høna, får du jo også god kraft fra beina! Jeg pleier dele kyllingen i to eller fire, og koke sammen med løk, gulrot og evt selleri i en times tid før jeg siler krafta, rensker kjøttet, og koker grønnsaker som er delt i små biter. Mmmmm. Er den mer medgjørlig i gryta enn høna altså? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
rudolfine Skrevet 21. august 2012 Del Skrevet 21. august 2012 Er den mer medgjørlig i gryta enn høna altså? Vel, du slipper i alle fall å koke den i mange timer for å få "spiselig" kjøtt. hihi..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379930 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colette Skrevet 21. august 2012 Del Skrevet 21. august 2012 Et sted i hodet mitt innbildte jeg meg at det ikke går an å koke kyllingfilet.. *dum* Jeg skjønner at folk ikke koker høne lenger. Det er som å koke gammelt lær. Man må være veldig sulten for å holde på med det. Det selges enda men gjerne frossent. Du kan ikke lage frikasse av kyllingfilet. Det blir bare tørt og smakløst. Men det er ikke noe problem og lage kylling-frikasse. Som f.eks. her: http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Frikasse-av-kylling Men da bruker du en hel kylling med skinn og bein. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 21. august 2012 Forfatter Del Skrevet 21. august 2012 Du kan ikke lage frikasse av kyllingfilet. Det blir bare tørt og smakløst. Men det er ikke noe problem og lage kylling-frikasse. Som f.eks. her: http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Frikasse-av-kylling Men da bruker du en hel kylling med skinn og bein. NAM! Der er middagen vår en av dagene. :0D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3379999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colette Skrevet 21. august 2012 Del Skrevet 21. august 2012 NAM! Der er middagen vår en av dagene. :0D Jeg driver faktisk og lager meg det nå:-) Lukter godt, kjenner jeg:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/382808-h%C3%B8nsefrikase/#findComment-3380002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.