Gå til innhold

Salmalaks


Gjest udugelig på kjøkkenet

Anbefalte innlegg

Gjest udugelig på kjøkkenet
Skrevet

Jeg var på meny og handlet i går, og dro i farten med meg en pakke salmalaks. Men jeg aner jo ikke hvordan den skal tilbedredes. Stekes på samme måter som laksefilet?

Skrevet

Ja det er jo laksefilet, så du kan bruke den som vanlig.

Vår favorittoppskrift for tiden:

Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.

Gjest udugelig på kjøkkenet
Skrevet

Ja det er jo laksefilet, så du kan bruke den som vanlig.

Vår favorittoppskrift for tiden:

Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.

Takk for oppskrift - den hørtes god ut, så den skal jeg jammen prøve

Tusen takk :)

Gjest Elextra
Skrevet

Ja det er jo laksefilet, så du kan bruke den som vanlig.

Vår favorittoppskrift for tiden:

Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.

''Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.''

Ligner svært på metoden min, men jeg har i vårløk under steking, og presset lime og fersk koriander før servering. Nam!

Skrevet

''Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.''

Ligner svært på metoden min, men jeg har i vårløk under steking, og presset lime og fersk koriander før servering. Nam!

Det må vi prøve neste gang!

Skrevet

Til meg selv spiser jeg den som den er (rå) med litt soyasaus til.

Til barna steker jeg den lett, slik at den fortsatt er myk og nesten rå i midten.

Skrevet

Ja det er jo laksefilet, så du kan bruke den som vanlig.

Vår favorittoppskrift for tiden:

Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.

Det høres veldig godt ut, skal prøves neste gang.

Må bruke rømme da, for jeg har laktoseintoleranse og kan ikke spise creme fraiche.

Gjest udugelig på kjøkkenet
Skrevet

Til meg selv spiser jeg den som den er (rå) med litt soyasaus til.

Til barna steker jeg den lett, slik at den fortsatt er myk og nesten rå i midten.

Steker du den da på begge sider, eller kun på den ene?

Skrevet

Steker du den da på begge sider, eller kun på den ene?

Begge sider :-)

Gjest udugelig på kjøkkenet
Skrevet

Begge sider :-)

Ok - takk for svar :)

Skrevet

''Salmalaks stekes lett med litt salt og sitronpepper i panne. Viktig med sitronpepper. Ha over en boks creme fraiche hvor det er utrørt to spiseskjeer soyasaus. la putre et par minutter og server med salat og ris el.''

Ligner svært på metoden min, men jeg har i vårløk under steking, og presset lime og fersk koriander før servering. Nam!

Jeg også :)

Skrevet

Jeg også :)

Lillevill kaller salma for kald laks :) Enkelt for oss voksne, bare skjære i skiver...

Skrevet

Lillevill kaller salma for kald laks :) Enkelt for oss voksne, bare skjære i skiver...

Her også. Med soyasaus og kanskje litt limesaft. - Gjerne som forrett mens resten av laksen steiker ;)

Guttungen vil ikke ta i det med pølseklype engang ;)

Skrevet

Den er for fin og dyr til å steke så den spiser jeg alltid rå med hjemmelaget chilimajones, avokado, vårløk, sesamfrø og soya.

Skrevet

Her også. Med soyasaus og kanskje litt limesaft. - Gjerne som forrett mens resten av laksen steiker ;)

Guttungen vil ikke ta i det med pølseklype engang ;)

Høres kjent ut, ja :)

Hvis du skal ha henne med til London snart har jeg en bitteliten, enkel og upretensiøs Japansk restaurant med overraskende god mat å anbefale...

Jeg gleder meg allerede til neste tur. Og jeg forventet at Lillevill skulle kunne spise god og mett på sashimi, men hun fant kjapt andre/flere favoritter. Skulle tro hun var vant til rar og merkelig mat :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...